Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Διονύση Γεωργόπουλου (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020 21:56

Συλλυπητήρια μηνύματα για την απώλεια του Διονύση Γεωργόπουλου (ανανεωμένο)

Αποχαιρετισμός στον Διονύση Γεωργόπουλο

Αποχαιρετάμε με πόνο τον Διονύση Γεωργόπουλο, που έφυγε πρόωρα από κοντά μας.

Τον αξιαγάπητο μαθητή μας στο Γυμνάσιο και Λύκειο Κεραμειών, το παιδί με την ευγενική ψυχή και το ζεστό χαμόγελο, τον εξαιρετικό, έπειτα, συνάδελφο, τον εκπαιδευτικό με ανησυχίες και όραμα, τον δυναμικό και ακούραστο συνδικαλιστή, τον αταλάντευτα συνεπή ιδεολόγο και αγνό κομμουνιστή, τον άνθρωπο της δράσης και της προσφοράς, με το υψηλό αγωνιστικό ήθος και την περίσσεια ψυχική δύναμη, που τα διατήρησε ακέραια μέχρι την τελευταία του πνοή.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

 

Ελευθερία Μπουτέτσιου

Σπύρος Φαραντάτος

Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών

Οι συνάδελφοι του Διονύση Γεωργόπουλου από το Βαλλιάνειο Λύκειο Κεραμειών

Ο Διονύσης Γεωργόπουλος ήταν παιδί των Κεραμειών. Φοίτησε στο σχολείο μας, και η μοίρα το έφερε η τελευταία του οργανική θέση να είναι στο σχολείο μας.

Ως μαθητής, ως συνάδελφος, ως δάσκαλος των παιδιών μας, ως συνδικαλιστής και πρόεδρος του επαγγελματικού μας σωματείου, ο Διονύσης ήταν πάντα εδώ, πάντα στο πλευρό όλων, πάντα πρόθυμος να συνδράμει ουσιαστικά, με όλες του τις δυνάμεις για να αντιμετωπίζονται προβλήματα παιδαγωγικά, κλαδικά, ακόμη και ανθρώπινα. Με ενσυναίσθηση, ανθρωπιά, ανιδιοτέλεια και αστείρευτη μαχητικότητα.

Μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο Διονύσης «ταξίδεψε». Γιατί μέχρι και τις τελευταίες του μέρες, παρόλο που βρισκόταν μακριά από το νησί, πάντοτε ήθελε να μιλάει μαζί μας, πάντοτε είχε την έγνοια μας, πάντοτε ήθελε να κάνει ό,τι μπορούσε, ακόμα κι όταν για εκείνον η κλεψύδρα άδειαζε, όλη του η ενέργεια, το μυαλό και η ψυχή ήταν στην εκπαίδευση, στο κίνημα.

Αν κάτι δεν μπόρεσε να νικήσει η αρρώστια, ήταν η ακλόνητη θέληση του Διονύση να αγωνίζεται και να εμπνέει όλους μας για να αλλάξει προς το καλύτερο αυτός ο κόσμος. Η πίστη του ότι η αλλαγή είναι εφικτή, κι ότι αξίζει να αφιερώνει όλη τη ζωή του κανείς σ’ αυτόν τον στόχο.

Ο Διονύσης τελικά θα μένει πάντα εδώ, μαζί μας. Γιατί, ως δάσκαλος, η μεγαλύτερη παρακαταθήκη του είναι το παράδειγμά του. Παράδειγμα ζωντανό, ακμαίο, ακατανίκητο από κάθε εμπόδιο.
Διονύση, δεν σε αποχαιρετάμε. Γιατί το παράδειγμά σου το φέρουμε όλοι μέσα μας. Συνάδελφοι, καθηγητές, μαθητές και φίλοι σου. Παράδειγμα φωτεινό, ανεξίτηλο, καθοριστικό για όλους μας.

Οι παλιοί και νέοι συνάδελφοι (κάποιοι και δάσκαλοι) του Διονύση από το Λύκειο Κεραμειών

Δίλαλος Παναγής
Μακρυδήμα Βασιλική
Χριστοφοράτος Χριστόφορος
Λιοσάτου Χρυσάνθη
Χαραλαμπάτου Μαρίνα
Φαραντάτος Σπύρος
Ζιάκος Βασίλης
Πούλου Αλίκη
Μπούρα Καίτη
Μοσχόπουλος Παναγής
Αλπού Ροζάνα
Αυγουστάτος Δημήτρης
Απατζίδου Λίζα

 

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ σ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του συντρόφου Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο σύντροφος Διονύσης, ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, με συνέπεια και μαχητικότητα, ζεστασιά χαμόγελο και σεμνότητα. Κατέθεσε τις γνώσεις του και τη δράση του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η στάση του παράδειγμα για μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γουλής Θόδωρος

Κορφιάτης Γιάννης

Μπαλού Αλεξάνδρα

Γκισγκίνης Νίκος

Κεφαλληνός Διονύσης

Κολυβά Ευγενία

Χαραλάμπους Μπάμπης

 

Κοινοτικό συμβούλιο Μουσάτων

Το κοινοτικό συμβούλιο Μουσάτων εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του αγαπητού συγχωριανού μας Διονυσίου Γεωργόπουλου που υπήρξε πάντα κοντά στα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων του, προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθεια του και τιμώντας με τη στάση ζωής τους τον τόπο μας . Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του .

Δ.Σ. Κοινότητας Μουσάτων

***

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου,  Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης

Η Λαϊκή Συσπείρωση στους δήμους Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης με βαθιά και ανείπωτη θλίψη και οδύνη αποχαιρετά τον σύντροφο Διονύση Γεωργόπουλο που έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή μετά από παλικαρίσια μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Ο σύντροφος Διονύσης άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του τα τελευταία είκοσι χρόνια σε όλους τους αγώνες του εκπαιδευτικού και του εργατικού λαϊκού κινήματος στην Κεφαλονιά αλλά και πανελλαδικά, συνέβαλλε αποφασιστικά σε κάθε μικρή και μεγάλη κατάκτηση του.

Πάλεψε σθεναρά, με αποφασιστικότητα και αταλάντευτα και μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης  ενάντια στις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που προωθούνται διαχρονικά από την ΕΕ - κυβερνήσεις μέσω της τοπικής διοίκησης  στην εκπαίδευση, στην υγεία, στις εργασιακές σχέσεις  και γενικότερα στα δικαιώματα του Λαού.

Υπήρξε για όλους εμάς μονάκριβος σύντροφος, συναγωνιστής, δάσκαλος, συμπαραστάτης στον αγώνα, μας δίδαξε καθημερινά ήθος, ανιδιοτέλεια, αισιοδοξία, αγωνιστικότητα, μαχητικότητα και με την γενναία στάση του με την οποία αντιμετώπισε ασθένεια του.

Του δίνουμε υπόσχεση ότι θα είναι παρών μέσα από τους καθημερινούς μας αγώνες!!!   

22/10/2020.  

Λαϊκή Συσπείρωση Αργοστολίου,  Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.  

***

Επιμελητηριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ και οι εργαζόμενοι του Επιμελητηρίου Κεφαλληνίας & Ιθάκης, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για την πρόωρη απώλεια του αγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Ο Πρόεδρος

ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΠΑΘΗΣ

***

Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων Νήσων

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ σ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ιονίων νήσων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του συντρόφου Διονύση Γεωργόπουλου.

Ο σύντροφος Διονύσης, ήταν μπροστάρης σε όλους τους αγώνες, με συνέπεια και μαχητικότητα, ζεστασιά χαμόγελο και σεμνότητα. Κατέθεσε τις γνώσεις του και τη δράση του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού και μέσα από τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η στάση του παράδειγμα για μας. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης

Γουλής Θόδωρος

Κορφιάτης Γιάννης

Μπαλού Αλεξάνδρα

Γκισγκίνης Νίκος

Κεφαλληνός Διονύσης

Κολυβά Ευγενία

Χαραλάμπους Μπάμπης

***

Σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κεφαλονιάς και Ιθάκης με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και επί χρόνια Πρόεδρο της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διονύση Γεωργόπουλο.

Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Ως στέλεχος του κινήματος συμμετείχε αποφασιστικά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των αγώνων, συμβάλλοντας σημαντικά σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση.

Για όσους τον γνώρισαν, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πίσω από την οργάνωση της σθεναρής αντίστασης που επέδειξε ο εκπαιδευτικός κλάδος και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, πίσω από την επίπονη προσπάθεια και τους αγώνες για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές, πίσω από την όποια καλυτέρευση συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας, πίσω από κάθε μικρή ανακούφιση που με αγώνα κερδήθηκε για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α., βρισκόταν η ανιδιοτελής και καθοριστική συμβολή του. Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση ως στέλεχος του ΚΚΕ, η οξυδερκής και αφοπλιστική σκέψη του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση και η αταλάντευτη στάση που επιδείκνυε καθημερινά στον αγώνα, τον έκαναν ξεχωριστό αγωνιστή του δίκιου και όλων των πανανθρώπινων ιδανικών, αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο, ακόμη και σε λαούς όπως τον Κουβανικό, που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και όχι αυτόν που τους επιφύλασσαν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τους.

Η βαθειά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης και τις στοχεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.α. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό και το λαϊκό κίνημα. Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς στα άρθρα -πραγματείες του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, στο βιβλίο-μελέτη του, ως μεταπτυχιακού, για την πανεπιστημιακή διανόηση και την αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.α.

Για την πλούσια και γεμάτη αγωνιστική του στάση, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο της αντίδρασης από το κράτος και τους παράγοντές του.

Αγαπημένε μας συνάδελφε, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας, δίπλα μας, εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας, σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Γιατί μπορείς, και μετά την αμετάκλητη απουσία σου, να εμπνέεις τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, για έναν εκπαιδευτικό που θα ζει και θα λειτουργεί με αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας συνάδελφε.

***

ΝΤ ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς-Ιθάκης με οδύνη αποχαιρετά το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του, Διονύση Γεωργόπουλο που «έφυγε» χθες για πάντα από κοντά μας.

Ο συνάδελφος Διονύσης δεν ήταν απλά ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ από την αρχή της συγκρότησής του και ο πρώτος πρόεδρός του, αλλά εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην συγκρότησή του. Κάνοντας μεγάλες προσπάθειες να συντονίσει όλα τα σωματεία του Δημόσιου τομέα έδωσε ένα ακόμη βήμα , ένα ακόμη όπλο στα χέρια των εργαζομένων στο Δημόσιο, για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και των δίκαιων αιτημάτων τους.

Χωρίς καμία υποχώρηση, ακόμη και μέχρι την τελευταία στιγμή πριν φύγει για πάντα και σε όλο το διάστημα που έδινε τη μάχη για την υγεία του, έδωσε τον καλύτερο του εαυτό για την ενότητα όλων των κλάδων των Δημόσιων υπαλλήλων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στην άδικη ακολουθούμενη πολιτική και την κρατική αυθαιρεσία. Η πίστη του στα πανανθρώπινα ιδανικά, που ιδεολογικά και πολιτικά είχε αποφασίσει να διεκδικεί ως στέλεχος του ΚΚΕ, αλλά και ο συνεπής και ανυποχώρητος αγώνας του για την δικαίωσή τους, τον καταξίωσαν αδιαμφισβήτητα, ως μια σύγχρονη μορφή ενός λαϊκού αγωνιστή.

Εμείς που συμπορευτήκαμε μαζί σου συνάδελφε Διονύση σου υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, γιατί όπως είχες πει, «…με βάση την επίθεση που δεχόμαστε δεν έχουμε άλλα περιθώρια ….και πρέπει να αντιστοιχίσουμε την δράση μας με αυτή…».

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ σήμερα σου αποτίει φόρο τιμής .

Σε έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίασή του, αποφάσισε να παρευρεθεί σύσσωμο κοντά σου στην τελευταία σου «πορεία», εκφράζοντας τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.

Αποφάσισε επίσης την αναβολή για μικρό χρονικό διάστημα της Γενικής Συνέλευσης των αντιπροσώπων του Ν.Τ. που προγραμμάτιζες να γίνει και με την δική σου συμμετοχή στις 24/10/2020.

Οι αγώνες σου, οι σκέψεις και οι επεξεργασίες σου, παραμένουν εδώ μαζί μας ως παρακαταθήκη για τους αγώνες του μέλλοντος που «…δεν έχουμε ζήσει ακόμη…».

Αργοστόλι   22/10/2020                                     Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς-Ιθάκης

 ***

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Το  Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Κεφαλληνίας & Ιθάκης εκφράζει την ειλικρινή θλίψη του για την πρόωρη απώλεια του Διονύση Γεωργόπουλου, μέλους της ΕΓ του Ν.Τ. Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ και πρώην Προέδρου της ΕΛΜΕΚΙ.

Μαχητής έως το τέλος, με διαρκείς αγώνες όχι μόνο στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής κοινότητας όπου ανήκε, αλλά και σε κάθε εργασιακό χώρο. Υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα με συνέπεια, εντιμότητα, απαράμιλλο ήθος και ανιδιοτέλεια, κερδίζοντας το θαυμασμό και το σεβασμό όλων όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.                 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΜΙΣΑΗΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ

           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

***

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης των Π.Ε. Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Σταύρος Π. Τραυλός εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τη συμπαράστασή του στην οικογένεια, για την απώλεια του αγαπημένου φίλου Διονύση Γεωργόπουλου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια με απίστευτη δύναμη ψυχής και αξιοπρέπειας, έδινε τη δική του μάχη.

Ο Διονύσης, υπηρέτησε τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση σαν καθηγητής και σας πρόεδρος της ΕΛΜΕΚΙ, μαχόμενος συνεχώς, για μια καλύτερη παιδεία.

Ξεχώρισε για την αγωνιστικότητά του, μαζί με την ευγένεια και το χαμόγελο Του.

Ας είναι Καλό & Ευλογημένο το τελευταίο του Ταξίδι.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

***

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Αποχαιρετούμε σήμερα με θλίψη και οδύνη την πρόωρη αποχώρηση από τη ζωή του αγαπητού σε όλους συμπολίτη μας, εκπαιδευτικού, Διονύση Γεωργόπουλου.

Έφυγε από κοντά μας ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, ασυμβίβαστος συνδικαλιστής, που μας δίδαξε, μας ενέπνευσε, αλλά πάνω απ’ όλα υπηρέτησε αρχές και αξίες που σήμερα λείπουν.

 Ένας άνθρωπος που πρόσφερε στον κοινωνικό και συλλογικό βίο και στον στίβο των δικαιωμάτων, των αγώνων και των αξιών της ζωής. Γνώριζε να συμβουλεύει και να καθοδηγεί με νηφαλιότητα, να παλεύει χωρίς συμβιβασμούς, υπολογισμούς και διακρίσεις.  Γνώριζε να αγωνίζεται για τα δίκαια των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά   του

Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σταματούλα   Τσιμάρα                  Ιωάννης  Μικελάτος                         

***

Εμποροεπαγγελματικός Συλλογος

Το ΔΣ του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης εκφράζει την βαθιά του θλίψη  για την πρόωρη απώλεια του αγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλου. Ο Διονύσης έφυγε νωρίς , άφησε όμως πίσω του μεγάλο έργο και αγώνες , διδάσκοντας σε όλους μας ότι δεν μπορούμε παρά να ακολουθούμε τον δρόμο της διεκδίκησης και της πάλης , ώστε να πετύχουμε μια κοινωνία δικαιότερη , πιο ισορροπημένη , ηθική και φιλική σε όλους τους ανθρώπους του μόχθου  και στους αδύναμους.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του.

 Το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου

***

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ 

Με το πουκάμισο ανοιχτό, μπροστά, για τον Αγώνα

Δεν είναι εύκολο να αποχωρίζεσαι καλούς φίλους και συντρόφους. Αλλά κι όταν εκείνοι «φεύγουν», εσύ τους κρατάς μέσα σου βαθειά στην καρδιά και τη σκέψη.

Τον Διονύση Γεωργόπουλο τον είχα μαθητή στο Γυμνάσιο των Κεραμιών – ήταν ένα ωραίο παιδί -, είμαστε και συνάδελφοι όλα τα τελευταία χρόνια – ήταν ένας άριστος συνάδελφος.

Ο Διονύσης διάβαζε, μελετούσε. Η πρόοδος της επιστήμης, οι προβληματισμοί της ιστορίας, οι κοινωνιολογικές έρευνες, οι πολιτικές θεωρίες – όλα αυτά, και όχι μόνο, τον ενδιέφεραν, τον απασχολούσαν, τα συζητούσε.

Ο Διονύσης υπήρξε χαρισματικός Δάσκαλος. Οι σχέσεις του με τους μαθητές του χαρακτηρίζονταν από την ισοτιμία και τον αλληλοσεβασμό. Τους εμψύχωνε, γνοιαζόταν για την πνευματική τους πρόοδο και για την κοινωνική τους μόρφωση.

Με τους συναδέλφους του ο Διονύσης είχε δημιουργήσει σχέσεις ειλικρίνειας και αμοιβαίας εκτίμησης - ακόμη και όταν έπρεπε να τους «αντιπαλέψει» στο συνδικαλιστικό στίβο.

Με τον Διονύση συζητούσες ήρεμα. Ο διάλογος μαζί του ήταν πάντοτε γόνιμος. Σε γοήτευε ο λόγος του, η διαλεκτική του σκέψη. Γι’ αυτό και επιζητούσες την παρέα του, γι’ αυτό και ο καφές ή το κρασάκι μαζί του είχαν, χωρίς υπερβολή, τη δική τους μαγεία.

Ο Διονύσης ήξερε να δίνει, να συμβουλεύει, να παροτρύνει, να βοηθά. Κι όλα αυτά με αγάπη, με πειθώ, με ειλικρίνεια, με ανιδιοτέλεια.

Με τον Διονύση ήσουν σίγουρος στη διεκδίκηση, στον αγώνα. Ήταν μαχητής «παντός καιρού». Με το πουκάμισο ανοιχτό, μιλούσε, εμψύχωνε, καθοδηγούσε, διεκδικούσε.

Ο Διονύσης πάλευε με δυναμισμό, με ανιδιοτέλεια, με αισιοδοξία. Έβλεπε δίπλα του, άκουγε τον άλλον, μέτραγε τη γνώμη του, τον έκανε συμπορευτή του. Με μυαλό ανοιχτό αλλά και με επιμονή και πείσμα χτυπούσε την εκμετάλλευση, την αδικία, το φόβο, τον ωχαδερφισμό.

Ο Διονύσης πίστευε στο κόμμα του, στο ΚΚΕ. Αγωνίστηκε γι’ αυτό. Στάθηκε υπόδειγμα κομμουνιστή. Και τίμησε το Κόμμα του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Κι όταν τον χτύπησε ο καρκίνος, δε λιγοψύχησε. Και πάλι ορθώθηκε αγωνιστής. Και πάλι στάθηκε παράδειγμα για όλους μας. Πάλεψε μέχρι την τελευταία του στιγμή. Και παρά τον καρκίνο μέσα του, μαζί με την πάλη εναντίον του δικού του καρκίνου δε σταμάτησε να αντιπαλεύει τα καρκινώματα της δικής μας πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης. Μέχρι τις τελευταίες μέρες έδινε το «παρών» του, όπου έπρεπε.

Διονύση, αγαπημένε φίλε και σύντροφε, δεν έφυγες. Δεν μπορείς να φύγεις. Αυτό, εξάλλου, λέει η διαλεκτική μας. Αντίθετα, ήρθες, ήρθες πιο κοντά μας, ήρθες για να μείνεις για πάντα στη σκέψη μας και στην καρδιά μας, για να κουβεντιάζουμε καθημερινά μαζί σου, αφού οι αγώνες δε θα σταματήσουνε, αφού θα θέλουμε να πίνουμε μαζί σου ήρεμα τον καφέ μας.

Εμείς σε κάθε αγωνιστικό – μικρό ή μεγάλο – προσκλητήριο θα σε νιώθουμε δίπλα μας, σε θέλουμε κοντά μας.

Κι εσύ, με το πουκάμισο ανοιχτό, όπως πάντα, θα μπαίνεις μπροστά στις πορείες, θα μιλείς στις πλατείες για το δίκιο του αγώνα, θα απαιτείς από τον εκπρόσωπο της κάθε εξουσίας όλα όσα δικαιούνταν οι συμπολίτες σου, οι συμμαχητές σου, ο κόσμος της ζωής και της βιοπάλης.

Και να ξέρεις, αγαπημένε μου φίλε και σύντροφε Διονύση, ότι εκείνο τ’ ανοιχτό σου πουκάμισο οι εκατοντάδες φίλοι, συμμαχητές και σύντροφοί σου – και ανάμεσά τους πολλές δεκάδες τα νέα παιδιά, που τόσο πολύ αγάπησες και πίστεψες – το έχουν ήδη κάνει παντιέρα και προχωρούν…

Αργοστόλι, 21 Οκτωβρίου 2020 ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ

 ***

Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ

Η Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετούν τον σύντροφο Διονύση Γεωργόπουλο που έφυγε πρόωρα από τη ζωή ύστερα απο σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο σύντροφος Διονύσης Γεωργόπουλος, μέλος του Τμήματος Παιδείας και Έρευνας της ΚΕ και της Τ.Ε Εκπαιδευτικών της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, που είχε διατελέσει και μέλος της Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης, ήταν μπροστάρης σε κάθε αγώνα παλεύοντας για τα ιδανικά και τους στόχους του ΚΚΕ.

Ό σύντροφος Διονύσης όπως με γεναιότητα και αυταπάρνηση έδινε τη μάχη με τον ταξικό αντίπαλο, έτσι έδωσε και τη μάχη με την επάρατη νόσο μέχρι την τελευταία στιγμή.

Σύντροφε Διονύση μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά θα είσαι πάντα ανάμεσα μας, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Η Τ.Ε Κεφαλονιάς και Ιθάκης του ΚΚΕ και το Τ.Σ της ΚΝΕ εκφράζουν τα πιό θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στους οικείους του.

 ***

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Κ.

21/10/2020

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς αποχαιρετά τον αγωνιστή Διονύση Γεωργόπουλο, επί σειρά ετών Πρόεδρο της ΕΛΜΕΚΙ και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Ο Διονύσης μας δίδαξε ήθος και αγωνιστικότητα και μας έμαθε να παλεύουμε για το δίκαιο των αιτημάτων μας. Η δράση του αποτελεί παρακαταθήκη για μας και εμπνέει και τους δικούς μας αγώνες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς την οικογένειά του.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΜΑΡΑΣ ΝΙΚΗ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

 ***

Δήμαρχος Ιθάκης, Διονύσης Στανίτσας

Εκφράζω τη λύπη μου για το θάνατο του Καθηγητή, συνδικαλιστή και τέως Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διον. Γεωργόπουλου που επί σειρά ετών υπηρέτησε την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και παράλληλα με την Προεδρία της ΕΛΜΕ του Νομού Κεφαλληνίας-Ιθάκης υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του κλάδου του, εκπαιδευτικών και μαθητών και βοήθησε ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Κουράγιο και δύναμη στην οικογένεια και στους οικείους του.

***

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

Σύντροφε και συναγωνιστή Διονύση θα είσαι για πάντα ΟΔΗΓΗΤΗΣ στους αγώνες μας

Η Διοίκηση του ΕΚΚΙ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την πρόωρη απώλεια του συνάδελφου Διονύση Γεωργόπουλου που υπήρξε , πραγματικά στυλοβάτης του ταξικού κινήματος , πρωτοπόρος όχι μόνο στον κλάδο της εκπαίδευσης αλλά και ένας γνήσιος και αταλάντευτος αγωνιστής στο πλευρό της εργατικής τάξης .Η συμβολή του τα τελευταία 20 χρόνια στο συνδικαλιστικό κίνημα της Κεφαλονιάς είναι σημαντική παρακαταθήκη όχι μόνο για τους συνάδελφούς του εκπαιδευτικούς αλλά και συνολικά για το εργατικό κίνημα στο νομό. Αγωνιζόταν μέχρι το τέλος για τα ιδανικά της παιδείας , του ανθρωπισμού και της ειρήνης ως στέλεχος του ΚΚΕ.

Σύντροφε Διονύση , θα σε θυμόμαστε πάντα με το χαμόγελο που είχες την ώρα του αγώνα  ,που μας γέμιζε όλους με ελπίδα ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές , έβαλες ένα μπόϊ πιο ψηλά τον πήχη  για την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος .

Το Δ.Σ. του ΕΚΚΙ εκφράζει τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του Διονύση. Θα δώσουμε σύσσωμοι το παρόν στο στερνό σου αντίο. Να είσαι σίγουρος σύντροφε πως το δικό σου παράδειγμα θα  μπολιάζει κάθε αγώνα που θα δίνουμε για μια καινούρια κοινωνία δίχως εκμετάλλευση όπου όλοι οι λαοί θα ζούμε αδελφωμένοι.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ.ΓΑΒΡΙΛΗΣ        ΣΠ. ΚΑΜΠΙΤΣΗΣ

***

2ο Περιφερειακο Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ιονίων Νήσων

Για την πρόωρη απώλεια του εκλεκτού συναδέλφου μας  Διονύση Γεωργόπουλου εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη. Η εκπαιδευτική κοινότητα χάνει έναν σημαντικό οραματιστή και αγωνιστή που υπηρέτησε με περισσή συνέπεια, αγάπη και αφοσίωση το εκπαιδευτικό έργο. Η πολυσήμαντη και διαρκής προσφορά του στην εκπαίδευση, το ήθος του και η αγωνιστικότητά του θα αποτελούν παράδειγμα στον χρόνο.

Τα θερμά μας και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Οι Συντονιστές/στριες του 2ου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Ιονίων Νήσων

***

Δήμαρχος Ληξουρίου, Γεώργιος Κατσιβέλης

«Εκφράζω τη λύπη μου για το θάνατο του Καθηγητή, συνδικαλιστή και τέως Προέδρου της ΕΛΜΕ-ΚΙ, Διον. Γεωργόπουλου. Ο Διονύσης, υπηρέτησε επί σειρά ετών την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχοντας παράλληλα την Προεδρία της ΕΛΜΕ του Νομού Κεφαλληνίας-Ιθάκης, μέσα απο την οποία αγωνίστηκε και υπερασπίστηκε τα δικαιώματα του κλάδου του, εκπαιδευτικών και μαθητών και συνέβαλλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αφήνοντας το δικό του μοναδικό αποτύπωμα στους αγώνες για τα λαϊκά στρώματα της Κεφαλονιάς. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Ο Δήμαρχος Ληξουρίου
Γεώργιος Κατσιβέλης

****

ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ - ΙΘΑΚΗΣ (ΕΛΜΕ-ΚΙ)

Αγαπημένε μας Διονύση, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας,  σε όλους τους αγώνες που έρχονται.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ με βαθειά και ανείπωτη θλίψη αποχαιρετά τον συνάδελφο και επί χρόνια Πρόεδρό της, Διονύση Γεωργόπουλο.

Ο αγαπημένος μας συνάδελφος άφησε βαθύ και καταλυτικό αποτύπωμα σε όλους τους σύγχρονους αγώνες του εκπαιδευτικού και του λαϊκού κινήματος τα τελευταία 20 χρόνια, στο νομό μας αλλά και πανελλαδικά. Ως στέλεχος αυτού του κινήματος συμμετείχε  αποφασιστικά στην οργάνωση και την αποτελεσματικότητα αυτών των αγώνων, συμβάλλοντας σημαντικά σε κάθε μικρή ή μεγάλη κατάκτηση που είχαμε.

 Για όσους τον γνώρισαν, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι πίσω από την οργάνωση της σθεναρής αντίστασης που επέδειξε ο εκπαιδευτικός κλάδος και συνολικά το εκπαιδευτικό κίνημα  απέναντι στην σκληρή αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των κυβερνήσεων τα τελευταία χρόνια, πίσω από την επίπονη προσπάθεια και τους αγώνες  για σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές, πίσω από την όποια καλυτέρευση συνθηκών στο χώρο της εκπαίδευσης στο νομό μας, πίσω από κάθε μικρή ανακούφιση που με αγώνα κερδήθηκε για εκπαιδευτικούς και μαθητές κ.α., βρισκόταν η ανιδιοτελής και καθοριστική συμβολή του.  Η ιδεολογική και πολιτική του συγκρότηση ως στέλεχος  του ΚΚΕ, η οξυδερκής  και αφοπλιστική σκέψη του, το ακέραιο του χαρακτήρα του και η αυταπάρνηση και η αταλάντευτη στάση που επιδείκνυε καθημερινά στον αγώνα, τον έκαναν ξεχωριστό αγωνιστή του δίκιου και όλων των πανανθρώπινων ιδανικών, αλληλέγγυο σε κάθε κατατρεγμένο, ακόμη και σε λαούς όπως τον Κουβανικό, που επέλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και όχι αυτόν που τους επιφύλασσαν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τους.

 Η βαθειά γνώση του για τα ζητήματα της σύγχρονης εκπαίδευσης και τις στοχεύσεις της κυρίαρχης πολιτικής, το όραμα για μια παιδεία που να υπηρετεί το λαό και τις ανάγκες του, ο ρόλος  του εκπαιδευτικού στις σύγχρονες συνθήκες κ.α. αποτυπώθηκαν σε αρκετά άρθρα, εργασίες, και επεξεργασίες  του, που αποτελούν παρακαταθήκη για το εκπαιδευτικό και το λαϊκό κίνημα.  Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί κανείς στα άρθρα -πραγματείες του για την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση, στο βιβλίο-μελέτη του, ως μεταπτυχιακού,  για την πανεπιστημιακή διανόηση και την αξιολόγηση των ΑΕΙ κ.α.

Για την πλούσια και γεμάτη αγωνιστική του στάση, δεν ήταν λίγες οι φορές που αντιμετώπισε το σκληρό πρόσωπο της αντίδρασης από  το  κράτος  και τους παράγοντές του.

Αγαπημένε μας συνάδελφε, Πρόεδρε, μπορεί να έφυγες νωρίς αλλά εμείς θα σε κρατήσουμε κοντά μας, δίπλα μας, εκεί που ήταν πάντα η θέση σου, πίσω από τα «πανό» μας,  σε όλους τους αγώνες που έρχονται. Γιατί μπορείς, και μετά την αμετάκλητη απουσία σου, να εμπνέεις τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή, για μια πιο δίκαιη κοινωνία, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού και των σύγχρονων αναγκών του, για έναν εκπαιδευτικό που θα ζει και θα λειτουργεί με αξιοπρέπεια.

Το Δ.Σ. εκφράζει τα πιο ειλικρινά συλλυπητήρια στην οικογένειά σου. Στην ειδική συνεδρίαση που έγινε προς τιμή σου, αποφασίστηκε να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. στο τελευταίο ραντεβού μας και να σε αποχαιρετήσουμε όπως σου αξίζει, αλλά και όπως θα ήθελες και εσύ.

Καλό ταξίδι ακριβέ μας συνάδελφε.

Αργοστόλι 21/10/2020

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Η Πρόεδρος

Σοφία Ποταμιάνου                                                                                       

Ο Γενικός Γραμματέας

Γιάννης Καππάτος

****

Δ.Δ.Ε Κεφαλονιάς

Ο Διευθυντής και το προσωπικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς εκφράζουμε τη μεγάλη μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του εκλεκτού εκπαιδευτικού και συναδέλφου Διονύση Γεωργόπουλου, που  επί  χρόνια υπηρέτησε με αφοσίωση και σεβασμό το δημόσιο σχολείο.

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχασε ένα σημαντικό μέλος της, που τίμησε στο έπακρο το λειτούργημά του, επιδεικνύοντας  ευσυνειδησία και υπευθυνότητα. Έκανε το καθήκον του επιστημονικά και παιδαγωγικά. Δίδαξε στα παιδιά μας γνώση και ήθος . Υπήρξε αγωνιστής στη ζωή, στην εκπαίδευση και στο συνδικαλιστικό κίνημα. 

Δεν μπορούν να βρεθούν  λόγια κατάλληλα παρηγοριάς για την οικογένειά του και απλά εκφράζουμε θερμά από καρδιάς τα συλλυπητήρια μας.

Για τη Δ.Δ.Ε Κεφαλονιάς

Ο Διευθυντής Δ.Ε.