Εργατικό Κέντρο: Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του λαού της Κεφαλονιάς - Συνεχίζουμε τον αγώνα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 11:19

Εργατικό Κέντρο: Χαιρετίζουμε την αποφασιστικότητα του λαού της Κεφαλονιάς - Συνεχίζουμε τον αγώνα

H επιτροπή αγώνα φορέων του νομού Κεφαλονιάς, καταδικάζει την απόφαση της κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ για να χτυπήσουν τους αγωνιζόμενους και πληγέντες από τις πρόσφατες πλημμύρες που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση επιπλέον ανεμογεννητριών στον Νομό, να δοθούν αποζημιώσεις και να γίνουν αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης. Την αποχώρηση των ΜΑΤ από το λιμάνι της Σάμης την επέβαλλε η κινητοποίηση του λαού και αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός στον αγώνα του ενάντια στην εκφόρτωση και στην τοποθέτηση των ανεμογεννητριών, αλλά και παρακαταθήκη για τους αγώνες που έρχονται για τη δικαίωση όλων των διεκδικήσεών του. Ο μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας που δίνεται δύο εβδομάδες τώρα και από την πρώτη ώρα του ελλιμενισμού του πλοίου με τις ανεμογεννήτριες, με πρωτοπόρα την επιτροπή αγώνα φορέων και άλλους αγωνιστές, έχει δώσει δείγματα γραφής, αγκαλιάστηκε από όλο το λαό του νομού και τώρα μπαίνει σε νέα φάση.

Η προσαγωγή του εκπροσώπου της επιτροπής αγώνα φορέων, η αποτυχημένη προσπάθεια να ξεφορτωθούν οι ανεμογεννήτριες, οι εκβιασμοί, οι απειλές, και η παρουσία ΜΑΤ για να καταστείλουν το λαϊκό κίνημα, όχι μόνο δεν πέτυχαν το σκοπό τους και δεν περιθωριοποίησαν αυτόν τον αγώνα όπως πολλοί επιθυμούσαν αλλά τον γιγάντωσαν και έδωσαν νέα δυναμική στην δράση του.

Αυτό το κίνημα έχει σωστά από την αρχή στοχεύσει τους ενόχους του εγκλήματος που συντελείται στην περιοχή της Σάμης και σε όλο το νομό, που δεν είναι άλλοι από τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας και τις κυβερνήσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που τους στηρίζουν επιστρατεύοντας ακόμη και τα ΜΑΤ. Η αφωνία τους όλες αυτές τις μέρες του αγώνα, η υποκριτική «συμπαράστασή» τους ενάντια στην παρουσία των ΜΑΤ χωρίς να ζητούν ταυτόχρονα να αποχωρήσει το καράβι και να μην τοποθετηθεί άλλη ανεμογεννήτρια στα βουνά μας (ΣΥΡΙΖΑ), είναι απολύτως συμβατές με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει με τους ομίλους, νομιμοποιώντας το σχεδιασμένο έγκλημά τους, που προσπαθούν τώρα να το επιβάλλουν με τα ΜΑΤ. Η στάση επίσης των τοπικών Αρχών που είτε σιωπούν προκλητικά, είτε συμπαραστέκονται τυπικά και προσχηματικά, είτε παλινωδούν στην λογική των ανταποδοτικών και της σωστής εφαρμογής των ΜΠΕ, αν δεν είναι εχθρική προς το λαό, σε κάθε περίπτωση δεν βοηθά την προσπάθειά του να απεμπλακεί από τον βραχνά των ΑΣΠΗΕ που τον πνίγουν και τον καταστρέφουν για τα κέρδη.

H επιτροπή αγώνα φορέων του λαϊκού εργατικού κινήματος, καλεί το λαό να μην έχει καμιά εμπιστοσύνη στις κινήσεις κυβέρνησης και τοπικών αρχών αφού η αποχώρηση των ΜΑΤ μπορεί να σημαίνει απλά έναν επικοινωνιακό ελιγμό, στην προσπάθεια πάση θυσία να εκφορτωθεί το πλοίο η να προχωρήσει η εγκατάσταση σε μεταγενέστερο χρόνο. Τον καλεί επίσης τώρα και μέχρι να αποχωρήσει το πλοίο από το λιμάνι της Σάμης να στηρίξει με κάθε μέσο αυτόν τον αγώνα που είναι αγώνας για την ίδια του την ζωή και την ασφάλεια για να σταματήσουν να κερδίζουν ελάχιστοι επιχειρηματικοί όμιλοι πάνω στις λάσπες και αποκαΐδια των λαϊκών νοικοκυριών και των μικρών επιχειρήσεων.

Δεν υποχωρούμε από την ενιαία διεκδίκηση των αιτημάτων μας:

  • Να αποχωρήσει το πλοίο από το λιμάνι της Σάμης. Καμιά άλλη εγκατάσταση ΑΣΠΙΕ, έλεγχος των υπαρχόντων.
  • Να αποζημιωθούν επιτέλους οι πληγέντες στο 100% και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές στις υποδομές στα νοικοκυριά και στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Να αρχίσουν αμέσως όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή για να προστατευτεί και να εξασφαλιστεί από νέες καταστροφές.

 




00 inkefalonia general ad 300X250