Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά : Βέλη σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια - Ξενογιαννακοπούλου : Υγειονομική βόμβα η Άσσος (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 13:57

Περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ στην Κεφαλονιά : Βέλη σε Κυβέρνηση και Περιφέρεια - Ξενογιαννακοπούλου : Υγειονομική βόμβα η Άσσος (VIDEO)

Από τον Χρήστο Λαμπράκη

Την Κεφαλονιά επισκέφθηκε χθες κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής την τομεάρχη Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι εκπρόσωποι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές ενώ είχαν συναντήσεις με τους τρεις Δημάρχους της Κεφαλονιάς , οι οποίοι προχώρησαν σε ενημέρωση γύρω από τις καταστροφές στα διοικητικά όρια κάθε Δήμου.

Αργά χθες το απόγευμα, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησαν συνέντευξη τύπου στο Αργοστόλι, τονίζοντας ότι θα σταθούν στο πλευρό των κεφαλονιτών που το έχουν ανάγκη και ότι θα επιχειρήσουν, ως υπεύθυνη αντιπολίτευση όπως ανέφεραν, να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κεφαλονιά.

  • Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Για την περιοχή της Αγία Ευφημίας, η πρώην Υπουργός έψεξε την Περιφέρεια για κωλυσιεργία γύρω από την εκτέλεση των περιβαλλοντικών έργων πρόληψης αλλά και για την καθυστερημένη παρουσία προσωπικά της Περιφερειάρχη στο νησί.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην κατάσταση που επικρατεί στην Άσσο, υποστηρίζοντας ότι η περιοχή αποτελεί υγειονομική βόμβα λόγω και των πολλών νεκρών ζώων που υπάρχουν, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Η κα Ξενογιαννακοπούλου επισήμανε ότι διέκρινε πρόβλημα συντονισμού με την Πολιτική Προστασία σε κεντρικό επίπεδο , και τόνισε ότι άργησαν να έρθουν τα συνεργεία από την Αθήνα.

Τέλος ζήτησε αύξηση της χρηματοδότησης για τις ενισχύσεις ιδιωτών και επιχειρήσεων αλλά και την εκπόνηση γενικού σχεδίου  των αποκατάστασης των υποδομών και του φυσικού περιβάλλοντος του νησιού.

  • Χαρά Καφαντάρη

Η αναπληρώτρια τομεάρχης πολιτικής προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται παντού, όπου υπάρχει πρόβλημα και ευχαρίστησε όσους εμπλέκονται στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και τους φορείς που εμπλέκονται με την πολιτική προστασία.

Η κα Καφαντάρη τόνισε ότι όσα συνέβησαν στην ελληνική επικράτεια (και ιδιαίτερα τη Θεσσαλία) από τα καιρικά φαινόμενα  δεν ήταν αποτέλεσμα της «κακιάς ώρας» , δείχνοντας Πρόεδρος της Ειδικής Επιτροπής για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη, που ορίστηκε από την κυβέρνηση.

Πρότεινε τη δημιουργία νέου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, την αναβάθμιση της πολιτικής προστασίας , αλλά και την σωστή πρόληψη πριν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Η Βουλευτής τόνισε ότι έπρεπε άμεσα να έχουν επιδιορθωθεί όλα τα ζητήματα που προέκυψαν στις υποδομές και τόνισε την ανάγκη ύπαρξης τοπικών συμβουλίων στις περιοχές για τον αποτελεσματικότερο συντονισμό.

  • Αλέκος Αυλωνίτης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης τουρισμού Αλέκος Αυλωνίτης χαρακτήρισε εκκωφαντική την απουσία της Περιφέρειας και του Κράτους και στηλίτευσε την κάλυψη των εξόδων της παρουσίας Χαρδαλιά στην Κεφαλονιά από την Περιφέρεια.

Υπογράμμισε την διακοπή της τουριστικής οικονομίας που επλήγησαν περισσότερο και ζήτησε μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση λόγω των απωλειών.

  • Μίλτος Χατζηγιαννάκης

Ο αναπληρωτής τομεάρχης τοπικής αυτοδιοίκησης Μίλτος  Χατζηγιαννάκης υποστήριξε ότι τα καιρικά φαινόμενα ήρθαν για να μείνουν και τόνισε την ανάγκη εκπόνησης προγραμμάτων που θα προστατεύσουν τον κόσμο τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΟΤΑ.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην διαφορετική στάση που τήρησε η ΝΔ όταν ήταν στην Αντιπολίτευση  απέναντι στα σοβαρά φυσικά φαινόμενα που έπληξαν την χώρα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λιδωρήθηκε και κατηγόρησε την ΝΔ ότι τιμβωρήχησε πάνω στα πτώματα.

«Εμείς δεν θα το κάνουμε αυτό, δεν έχουμε την ίδια κουλτούρα , ούτε την ίδια λογική» επισήμανε σχετικά.

  • Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Ο πρώην Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισήμανε το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το επαρχιακό οδικό δίκτυο, για την αποκατάσταση του οποίου θα απαιτηθούν άμεσα πολλές κινήσεις από την πλευρά της ΠΙΝ.

  • Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

Η πρώην Βουλευτής υποστήριξε ότι ένα μεγάλο κομμάτι των συνεπειών της κακοκαιρίας είναι αποτέλεσμα διαχρονικών πολιτικών επιλογών τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι στις μοναδικές χώρες χωρίς κτηματολόγιο , χρήση γης και δασικούς χάρτες.

Παράλληλα τόνισε ότι η εξουσία όταν θέλει να είναι αποτελεσματική , το καταφέρνει , αλλά πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση.

«Στο κομμάτι της πολιτικής γης  προέτρεχε η ιδιωτική πρωτοβουλία και τα συμφέροντα και μετά ακολουθούσε η πολιτική επιλογή και η νομοθεσία» τόνισε σχετικά.

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται σήμερα τη γειτονική Ιθάκη.

{https://youtu.be/wNzAF7NsFfQ}

IMG 6300

IMG 6298

 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250