Τηλεφωνικές απάτες στη Κεφαλονιά - Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών!

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 12:55

Τηλεφωνικές απάτες στη Κεφαλονιά - Η Αστυνομία εφιστά την προσοχή των πολιτών!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ιονίων Νήσων ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, στην Κεφαλονιά, επιτήδειοι επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα που σχετίζονται με τις ζημιές από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.

Ειδικότερα, σε  πρόσφατη περίπτωση, άγνωστος τηλεφώνησε σε ιδιοκτήτη αρτοποιείου και παρουσιαζόμενος ως μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε την επιθυμία να προβεί στην άμεση αγορά τροφίμων. Στη συνέχεια της συνδιαλλαγής τους και με το πρόσχημα της λανθασμένης καταβολής μεγαλύτερου χρηματικού ποσού από το απαιτούμενο, ο επιτήδειος  έπεισε τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου, να καταθέσει χρηματικό ποσό ύψους (2.000) ευρώ, ως μέρος της υποτιθέμενης διαφοράς τους, αποστέλλοντας του μάλιστα μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, πλαστό παραστατικό κατάθεσης.

Επιπλέον, σε πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς,  πολίτες έχουν κληθεί από επιτήδειους να καταβάλουν χρηματικό ποσό, με το πρόσχημα έγκρισης μεγαλύτερου ποσού αποζημίωσης.

Με αφορμή τα παραπάνω περιστατικά,  συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε περιπτώσεις που μέσω τηλεφώνου, τους ζητούνται από άγνωστα άτομα που παρουσιάζονται ως κρατικοί ή τοπικοί φορείς, η καταβολή χρηματικών ποσών ή η παροχή στοιχείων λογαριασμών ή κωδικών, για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

Τέλος, παρακαλούνται να ενημερώνουν άμεσα τις αστυνομικές Αρχές σε κάθε περίπτωση που αντιλαμβάνονται τέτοιες συμπεριφορές, ακόμα και στην περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.

Συμβουλές σχετικά με την αποφυγή εξαπάτησης είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr) στην ενότητα Οδηγός του Πολίτη.

***

Δείτε εδώ και την ανακοίνωση του Δήμου ΛηξουρίουΔήμος Ληξουρίου: ΠΡΟΣΟΧΗ! Σπείρα απατεώνων τηλεφωνεί και υπόσχεται επιδόματα

***

Ανάρτηση του Αντιδημάρχου στο facebook

«Θέλω να ενημερώσω ότι σήμερα κάποιοι χρησιμοποιούν το όνομα μου και την ιδιότητα μου ως αντιδημάρχου και έρχονται σε τηλεφωνική επικοινωνία με διάφορες επιχειρήσεις στο νησί ζητώντας για κάποια υποτιθέμενη συνεργασία με τον Δήμο να τους βάλουν χρήματα στον λογαριασμό τους. Ενημερώνω ότι είναι απάτη και να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομια. Ήδη κάποιοι έχουν ενδώσει στην απάτη».

Αντιδήμαρχος Τουρισμού

Νικόλας Κουρκουμέλης


Ετικέτες: