Ν. Καραθανασόπουλος: "Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές και είδαμε μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο. Δεν είδαμε υποδομές και κρατικό μηχανισμό"

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 09:40

Ν. Καραθανασόπουλος: "Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές και είδαμε μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο. Δεν είδαμε υποδομές και κρατικό μηχανισμό"

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο βουλευτής Αχαϊας του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στα γραφεία του κόμματος στο Αργοστόλι, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς.

Στο πάνελ βρέθηκαν επίσης η Επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων Αλεξάνδρα Μπαλού, καθώς και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης, ενώ στην αίθουσα το παρών έδωσε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης.

«Επισκεφθήκαμε τις πληγείσες περιοχές και είδαμε μεγάλες καταστροφές και ανθρώπινο πόνο. Δεν είδαμε υποδομές και κρατικό μηχανισμό. Είμαστε δηλαδή στο ίδιο έργο για άλλη μία φορά θεατές. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα» ήταν τα λόγια του κ. Καραθανασόπουλου και συνέχισε: «Δίνουν τεράστια κονδύλια στις πράσινες υποδομές και δεν δίνουν χρήματα για να προστατέψουν τον κόσμο από τα φυσικά φαινόμενα.

Και όπως έχουμε δει στο παρελθόν, δεν θα δούμε ούτε αντιπλημμυρικά, ούτε αντισεισμικά, ούτε αντιπυρικά έργα. Στην Άσσο οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, δημιούργησαν το πάρκινγκ μέσα στο ρέμα.

Υπάρχει παντελής έλλειψη διαχείρισης υδατορεμάτων με έργα. Ευθύνες έχει και Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα, η οποία μάλιστα χλεύασε και την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωση για αντιπλημμυρική προστασία στην Αγία Ευφημία, έκοψε ένα κονδύλι 40.000 ευρώ και τρέχανε τελευταία στιγμή να καλύψουν τρύπες πριν την κακοκαιρία.

Οι όποιες υποδομές σχεδιάζονται με την λογική κόστους κέρδους, ενώ υπάρχει ένα πεπαλαιωμένο και μη συντηρούμενο δίκτυο της ΔΕΗ. Για Πέμπτη μέρα δεν έχει αποκατασταθεί το ρεύμα σε περιοχές του νησιού. Απαιτούμε πολύ γρήγορα να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν προκύψει και υπάρχουν ευθύνες για την έλλειψη γεννητριών στο νησί. Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα όσοι έχουν υποστεί καταστροφές και ζημιές και φυσικά και στις αγροτικές καλλιέργειες».

Από την πλευρά της η Αλεξάνδρα Μπαλού έριξε ευθύνες στην διαχείριση της όλης κατάστασης στην Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα.

«Η κατάσταση είναι τραγική και οι ευθύνες μεγάλες από την Περιφερειακή Αρχή της κας Κράτσα, η οποία μάλιστα συνεχίζει να προκαλεί με την συνάντησή της με την κα Γιάννα Αγγελοπούλου στην Κέρκυρα. Απαιτούμε ολοκληρωτικό σχεδιασμό και κονδύλια για να αποζημιωθούν άμεση, όσοι επλήγησαν απο τις καταστροφικές συνέπειες του Μεσογειακού Κυκλώνα».

Γιώργος Χαλαβαζής 

DSC 0058DSC 0065DSC 0067DSC 0070DSC 0072DSC 0073


Ετικέτες: