Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στην Κεφαλονιά και ακυβερνησία σκάφους στην Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 09:04

Μηχανική βλάβη ιστιοφόρου σκάφους στην Κεφαλονιά και ακυβερνησία σκάφους στην Ιθάκη

 Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλονιάς, για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους ''STEREC III'' σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή έξω από το λιμένα Αργοστολίου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ταχύπλοο σκάφος ''ΑΝΕΜΟΣ'' Τ.Α. 161, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το ''ΑΝΕΜΟΣ'', με τους τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ''STEREC III'' κατέπλευσε με ασφάλεια, με τη συνδρομή του ταχύπλοου σκάφους και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη μαρίνα Αργοστολίου.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


Ιθάκη 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης του Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους ''ΚΩΣ 36.1'' Ν.Π. 9342, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Ιθάκης.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το ταχύπλοο σκάφος ''ΠΑΝΟΡΕΑ'' Τ.Ι. 31, καθώς και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς. Το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος εντοπίστηκε από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στον κόλπο ''ΜΑΡΜΑΚΑ'' ν. Ιθάκης, με τους δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, καλά στην υγεία τους.

Το ''ΚΩΣ 36.1'' ρυμουλκήθηκε από το ταχύπλοο σκάφος και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα ''ΦΡΙΚΩΝ'' ν. Ιθάκης.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ