ΚΚΕ: Eκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Πεσόντων στα Βαλσαμάτα

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 09:55

ΚΚΕ: Eκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μνημείο Πεσόντων στα Βαλσαμάτα

 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε  απο την ΚΟΒ Αργοστολίου και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ το Σάββατο 29/8/20 στα Βαλσαμάτα στο Μνημείο Πεσόντων η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας από τα Όμαλά. Εκ μέρους της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ διαβάστηκε  χαιρετισμός του παλαίμαχου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Διονύση Γερολυμάτου. Την κεντρική ομιλία έκανε το μέλος της ΤΕ και γραμματέας της ΚΟΒ Αργοστολίου Γιάννης Κουρούκλης, που μεταξύ άλλων τόνισε :

Τιμούμε σήμερα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης  και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, παιδιά του λαού που έδωσαν ότι πολυτιμότερο είχαν,  την ίδια τους την ζωή για την λευτεριά της πατρίδας.

Σήμερα το ΚΚΕ και το τοπικό παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, αποτείουν φόρο τιμής στους ήρωες που γαλουχήθηκαν με τα υψηλά ιδανικά του, που υπερείχαν στον πόλεμο των ιδεών, γι’ αυτό και νίκησαν ηθικά και πολιτικά  τους δήμιούς τους, ξένους καταχτητές  και  τους ντόπιους συνεργάτες τους. Ο φυσικός χρόνος της ζωής τους μπορεί να σταμάτησε νωρίς όμως την θέση του πήρε αυτός ο αναλλοίωτος ιστορικός χρόνος που κάνει τους ήρωες να ζούν για πάντα.... 

       


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250