Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 10:31

Δημήτρης Μαρκάτος: «Τίποτα πιο αυθεντικό, από το να σέβεσαι την άποψη των ειδικών»

Ο διευθυντής  Β/βάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Δημήτρης Μαρκάτος, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την έναρξη του νέου σχολικού έτους και το πώς θα λειτουργήσουν τελικά οι σχολικές μονάδες.

Ο κος Μαρκάτος ανέφερε ότι πλέον οι ρυθμοί της προετοιμασίας έχουν εντατικοποιηθεί  και όλοι οι εκπαιδευτικοί πάνε με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα προκειμένου η χρονιά να εξελιχθεί με τον καλύτερο τρόπο και χωρίς προβλήματα.  «Ξέρουμε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις  7 του Σεπτέμβρη. Δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα περισσότερο έως τώρα. Θα μάθουμε και εμείς. Ενδεχομένως να αλλάξει, υπάρχει κάποιος προβληματισμός» υπογράμμισε ο κος Μαρκάτος ερωτώμενος για την ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς.

Ο διευθυντής αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα σχολεία, επισήμανε ότι είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα.  «Δεν ανήκω σε κάποια ομάδα που επεξεργάζεται σχέδια για το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία, αλλά υπάρχουν κάποια αντικειμενικά προβλήματα, όπως οι υποδομές» ανέφερε ο κος Μαρκάτος  θέλοντας να εξηγήσει ότι αν χρειαστεί για παράδειγμα να υπάρξουν περισσότερα τμήματα, θα πρέπει να υπάρχουν και οι αντίστοιχες αίθουσες.

Ο καλεσμένος δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι όλοι έχουν καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να υπάρχει μια σωστή οργάνωση στις σχολικές μονάδες  και όλοι να αισθάνονται ασφαλείς. Παράλληλα τόνισε ότι, η τοπική αυτοδιοίκηση θα διαθέσει στα σχολεία μάσκες και αντισηπτικά, ενώ  έχουν βγει και οι προκηρύξεις για τις σχολικές καθαρίστριες.

Ο κος Μαρκάτος κλήθηκε να σχολιάσει και την στάση  όσων δεν δέχονται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο με μάσκα και εξήγησε πως ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει απόψεις. Πιο συγκεκριμένα: «Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψή του. Σε τέτοιες καταστάσεις όμως πρέπει να υπάρχει υπεύθυνη στάση. Πρέπει να σεβόμαστε την άποψη των ειδικών για την μάσκα».

Τέλος, ο διευθυντής ευχήθηκε σε όλους να έχουν μια καλή σχολική χρονιά,  με υγεία και ευχήθηκε να περάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται όλη αυτή η κατάσταση.

πηγή: 965.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250