Ένα χρόνιο αίτημα υλοποιήθηκε! Βρεθήκαμε στο νέο εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαρκόπουλου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας… (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 13:31

Ένα χρόνιο αίτημα υλοποιήθηκε! Βρεθήκαμε στο νέο εποχικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Μαρκόπουλου και αυτές είναι οι εντυπώσεις μας… (εικόνες + video)

Σε μια περιοχή, όπως αυτή του Ελειού – Πρόννων, που θεωρείται - και όχι άδικα - η πιο πυρόπληκτη της Κεφαλονιάς, η παρουσία ενός εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου ήταν άκρως απαραίτητη.

Αυτή λοιπόν η χρόνια ανάγκη, υλοποιήθηκε και πλέον στην περιοχή του Μαρκόπουλου, έχει εγκατασταθεί (στον ανακαινισμένο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του Μαρκόπουλου) το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, του οποίου οι υπογραφές μεταξύ Δήμου Αργοστολίου και Πυροσβεστικού Σώματος για την παράδοση – παραλαβή του κτιρίου, έπεσαν την Παρασκευή 31 Ιουλίου.

Το Κλιμάκιο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και εκτός από τους Πυροσβέστες, θα διαθέτει και Πυροσβεστικό όχημα! 

Και είναι αλήθεια, ότι το πρόσφατα ανακαινισμένο κτήριο, όπως μπορείτε να δείτε στις εικόνες και το βίντεο, πληρεί όλες τις προϋποθέσεις για την φιλοξενία των Πυροσβεστών.

DSC 0038

Μια σημαντική δομή!

Τόσο ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς πύραρχος Αναστάσιος Βασιλείου, όσο και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργοστολίου, Διονύσης Μινέτος, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την δημιουργία του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην περιοχή του Μαρκόπουλου και αμφότεροι εξήραν την πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της Πυροσβεστικής και Δήμου Αργοστολίου, σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα της πυροπροστασίας σε μία περιοχή που είναι αλήθεια έχει πληγεί σφοδρά από σοβαρές πυρκαγιές τα προηγούμενα χρόνια.

Και ίσως αυτό να είναι η αρχή, ώστε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο στο Μαρκόπουλο να υπάρχει στο μέλλον και σε 12μηνη βάση.

Συγχαρητήρια για αυτή την σημαντική υλοποίηση, σε ένα τόσο κρίσιμο για το νησί τομέα όπως είναι η προστασία του από τις πυρκαγιές.

Γιώργος Χαλαβαζής

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA.GR 

Παρακάτω δηλώσεις απο τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Κεφαλονιάς πύραρχο κ. Αναστάσιο Βασιλείου και τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αργοστολίου Διονύση Μινέτο.

{https://www.youtube.com/watch?v=VhFN7GWU6Vg}

DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0007DSC 0008DSC 0025DSC 0037 2DSC 0044DSC 0047DSC 0049DSC 0050DSC 0056DSC 0057