Ιωάννης Φισφής: «Δεν επιτρέπουμε άλλο να φεύγουν έτσι οι γιατροί από το Νοσοκομείο μας»

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 15:34

Ιωάννης Φισφής: «Δεν επιτρέπουμε άλλο να φεύγουν έτσι οι γιατροί από το Νοσοκομείο μας»

«Θα πρέπει από την κεντρική διοίκηση, να πάψουν να αντιμετωπίζουν την Κεφαλονιά σαν μικρό νησί και σαν παρία!» συνέντευξη στον Inkefalonia 103,9

Ο γιατρός και μέλος του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς κ. Ιωάννης Φισφής, μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή του Inkefalonia 103,9 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή και την Ελευθερία Κουλουριώτου, για την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο και τις συνεχόμενες παραιτήσεις γιατρών.

Ο κ. Φισφής, αρχικά αναφέρθηκε στα ... ευχάριστα και στην λειτουργία του Μοριακού Αναλυτή του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, ο οποίος λειτουργεί από την προηγούμενη Δευτέρα και μπορεί να δώσει αποτελέσματα σε ύποπτα Κρούσματα Κορονοϊού μέσα σε 30 λεπτά! Όπως τόνισε πέρα ότι υπάρχει γρήγορα αποτέλεσμα, αποφορτίζεται ένα σημαντικό μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο έως πρόσφατα για τρείς μέρες (όσο έκαναν να έρθουν τα αποτελέσματα από την Πάτρα), θα έπρεπε με οκτάωρες βάρδιες, να βρίσκεται συνεχώς επιφορτισμένο με την κατάσταση του ανθρώπου που θεωρείτο ως ύποπτο κρούσμα στο δωμάτιο καραντίνας που είχε διαμορφωθεί στο Νοσοκομείο.

Επίσης, αναφέρθηκε στην τελευταία παραίτηση που υπέβαλε η ψυχίατρος κα Χριστοφοράτου, η τελευταία από τις πολλές των τελευταίων εβδομάδων (θυμίζουμε ότι μετά από τις παραιτήσεις γιατρών, το Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς έχει μείνει με έναν παθολόγο και έναν αναισθησιολόγο).

Όπως τόνισε, «Οι περιπτώσεις των δύο παραιτήσεων, του Παθολόγου πριν ένα μήνα και της ψυχιάτρου, είναι διαφορετικές και δεν σχετίζονται μεταξύ τους. Δεν είναι δυνατόν όμως οι γιατροί να εκδιώκονται από το Νοσοκομείο. Θα πρέπει να σκύψουν οι διοικούντες με ένα βλέμμα συγκαταβατικότητας και βοήθειας προς τους γιατρούς. Ήταν μία Κεφαλονίτισσα γιατρός που μέσα στο "σπίτι" της και ενώ την θέλαμε στο Νοσοκομείο, φεύγει, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο κατά την γνώμη μου. Και να σας πω κάτι που έμαθα πριν από λίγο και η κα Ορφανάκη η Παιδοψυχιατρος σκέφτεται να παραιτηθεί. Δεν επιτρέπουμε άλλο να φεύγουν έτσι οι γιατροί από το Νοσοκομείο μας».

Ο κ. Φισφής, επανέλαβε πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς για να έρθουν στην Κεφαλονιά και ένας βασικός λόγος που δεν βρίσκονται γιατροί με τις ειδικότητες του παθολόγου και του αναισθησιολόγου να έρθουν στο νησί μας, είναι διότι επιλέγουν να φεύγουν στο εξωτερικό, εκεί που άλλα κράτη δίνουν πολύ μεγαλύτερα κίνητρα και πολύ καλύτερους μισθούς στους γιατρούς.

Καταλήγοντας, τόνισε πως θα πρέπει από την κεντρική διοίκηση, να πάψουν να αντιμετωπίζουν την Κεφαλονιά σαν μικρό νησί και σαν παρία! Η Κεφαλονιά είναι ένα μεγάλο νησί σε όλα τα επίπεδα και δεν αντέχει τέτοια αντιμετώπιση... 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρο το ηχητικό…




00 inkefalonia general ad 300X250