Η υπεύθυνη του Healthy Seas Τζένη Ιωάννου για το Ghost diving, τα δίχτυα στις θάλασσες και τον Περσέα

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 10:29

Η υπεύθυνη του Healthy Seas Τζένη Ιωάννου για το Ghost diving, τα δίχτυα στις θάλασσες και τον Περσέα

Η υπεύθυνη επικοινωνίας της ομάδας Healthy Seas Τζένη Ιωάννου, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» με αφορμή την κατάδυση που πραγματοποίησαν πριν από μερικές ημέρες 6 εκπαιδευμένοι εθελοντές – δύτες στα πλαίσια του προγράμματος GHOST DIVING, προκειμένου να καθαριστεί το ναυάγιο ΠΕΡΣΕΑΣ από δίχτυα και άλλα αλιευτικά εργαλεία.

Η κα Ιωάννου εξήγησε τι ακριβώς είναι όλη αυτή η δράση που πραγματοποιήθηκε και πως ξεκίνησε. «Ξεκίνησε από την Ολλανδία. Οι Ολλανδοί λατρεύουν τις καταδύσεις και εκεί υπάρχουν πολλά ναυάγια. Άρχισαν να τα εξερευνούν και να τα καθαρίζουν, αφαιρώντας δίχτυα» ανέφερε  και υπογράμμισε πως αυτό άρχισε να γίνεται παγκόσμιο. Υποστήριξε επίσης, ότι τα δίχτυα που μαζεύονται στέλνονται για ανακύκλωση σε εργοστάσιο στην Ιταλία.

«Στην Κεφαλονιά μαζέψαμε από τον Περσέα 500 κιλά αλιευτικά εργαλεία» τόνισε η καλεσμένη και εξήγησε ότι είχαν γίνει νωρίτερα καταδύσεις σε διάφορα σημεία στην Κεφαλονιά αλλά επικεντρώθηκαν εκεί. Ανέφερε δε, ότι από την ομάδα το ναυάγιο καθαρίστηκε για πρώτη φορά. Παράλληλα ενημέρωσε, πως μπορεί κάποιος να «συνδράμει» σε όλη αυτή την προσπάθεια ενημερώνοντας ότι σε κάποιο σημείο εντοπίζονται δίχτυα.  «Μπορεί κάποιος να στείλει μήνυμα στο 54333 ή στην σελίδα μας στο facebook. Εμείς θα κάνουμε την έρευνα και μετά τις απαραίτητες ενέργειες».

Η κα Ιωάννου ερωτήθηκε αν όλη αυτή η δράση θα μπορούσε να εξελιχθεί και σε ένα είδος καταδυτικού τουρισμού. «Ήδη υπάρχει καταδυτικός τουρισμός.  Για να γίνει όμως το μάζεμα τον διχτυών κομμάτι του καταδυτικού τουρισμού χρειάζεται πολλή εκπαίδευση καθώς είναι μια πολλή απαιτητική δράση. Δεν μπορεί ο καθένας να βουτήξει» απάντησε. Προκειμένου όμως να αναδειχθεί όλη η προσπάθεια, η κα Ιωάννου ανέφερε ότι γίνονται αρκετές δράσεις για να παρθούν αποφάσεις και σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

πηγή: 965.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250