UPD : Καππάτος: Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας για την ενίσχυση του «Υπερίωνα» - Ευχαριστήρια απάντηση του Σωματείου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 13:17

UPD : Καππάτος: Συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας για την ενίσχυση του «Υπερίωνα» - Ευχαριστήρια απάντηση του Σωματείου

Ευχαριστήριο μήνυμα της Ένωσης "ΥΠΕΡΙΩΝ"

Επιτέλους! Ευχάριστα νέα για τον «ΥΠΕΡΙΩΝΑ»

Συγκίνηση προκάλεσε στα μέλη του ΔΣ, στους ωφελούμενους και στις οικογένειές τους και στο επιστημονικό – υποστηρικτικό προσωπικό του ΚΔΗΦ η χθεσινή ανακοίνωση του Βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτου στην προσωπική του σελίδα, που αφορά τη λειτουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στο Ληξούρι.

            Η αμέριστη συμπαράσταση – υποστήριξη και βοήθεια στο συγκεκριμένο θέμα, ο ευγενικός – διακριτικός τρόπος που το χειρίστηκε, ακόμη και το ύφος της χθεσινής του ανακοίνωσης δείχνουν έναν Βουλευτή σεμνό, ευαίσθητο, με σκέψεις και κινήσεις θετικές, ταυτόχρονα αποτελεσματικές, μη υποσχόμενος πολλά θα… και θα… και θα... Όλα αυτά είναι στοιχεία που αποδεικνύουν ήθος, αξιοπρέπεια και μεγάλη εντιμότητα ενός Βουλευτή.

Το Μάρτη του 2020 το ΔΣ της Ένωσης επισκέφθηκε τον Βουλευτή μας με θέμα την ίδρυση «Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης» στο Ληξούρι, καθότι ωφελούμενοι Α.μεΑ. με υπερήλικες γονείς ή χωρίς τον έναν ή και τους δύο γονείς πρέπει να φιλοξενηθούν σε έναν χώρο, όπου θα έχουν εκτός της μεγάλης φροντίδας και εκπαίδευση στην ημιαυτόνομη διαβίωση, στοχεία που δεν μπορούν  πλέον οι οικογένειές τους να τα προσφέρουν. Το αίτημά μας στον Βουλευτή ήταν  παρέμβασεις στο κτίριο σύμφωνα με τους όρους και τις προδιαγραφές της ΚΥΑ Δ12/Γποικ.13107/283/2019 ΦΕΚ 1160/Β/8-4-2019.

Το ποσόν των επισκευών δεν το διαθέτει η Ένωση και γι’ αυτό ζητήσαμε από τον Βουλευτή την παρέμβασή του, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην επικείμενη πρόσκληση για τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα προκηρύξει το ΕΣΠΑ στην Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, να συμπεριληφθούν και οι επισκευές του κτιρίου ως επιλέξιμη δαπάνη.

Οι ενέργειες του Βουλευτή σε συνεργασία πάντα μαζί μας ήταν στοχευμένες και με ευαισθησία, τονίζοντας στους αρμόδιους φορείς, ότι άλλη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης δεν υπάρχει στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Με συγκρατημένη πάντα αισιοδοξία μας μετέφερε όλες τις προσπάθειες που έγιναν, τονίζοντας και ενισχύοντας και την δική μας αισιοδοξία, να προχωρήσουμε στο έργο που αναλάβαμε.

Η χθεσινή του συνάντηση με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Δόμνα Μιχαηλίδου, ότι η υπόθεση εξελίσσεται θετικά μας, ενίσχυσε με δύναμη και μας έδωσε κουράγιο να συνεχίσουμε.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης θα είναι ένα πολύ κατάλληλο σπίτι για όσους Α.μεΑ. φιλοξενηθούν το κυριότερο δε ότι το σπίτι αυτό θα είναι δίπλα στο οικογενειακό, συγγενικό και φιλικό τους περιβάλλον. Η παραμονή τους εκεί ξεφεύγει τελείως από τα Ιδρύματα Κλειστής Νοσηλείας. Θα έχει άριστη υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό, που θα τους στηρίζει όλο το εικοσιτετράωρο.

Ευχαριστούμε σε τοπικό επίπεδο:

  • τον Βουλευτή μας κ. Παναγή Καππάτο
  • την συνεργάτιδα του κα. Ζωή Χαρτουλιάρη για το εξαιρετικό ενδιαφέρον της και την μεγάλη της ευαισθησία
  • σε πολιτικό επίπεδο την Υφυπουργό κα. Δόμνα Μιχαηλίδου
  • την συνεργατιδά της και συμπατριώτισσά μας κα. Μενεγάτου, με την οποία είχαμε και εμείς άριστη επικοινωνία.

 

 

Αγαπητέ μας κε. Βουλευτή,

Σας ευχόμαστε να έχετε πάντα υγεία και ευαισθησία τόση όση έχετε επιδείξει για την Ένωσή μας δίνοντας πάντα λύσεις σ’ όλα τα σοβαρά θέματα, που απασχολούν τον τόπο μας.

Οι ωφελούμενοί μας σας ευχαριστούν με την ζωγραφιά τους!

Δελτίο Τύπου Βουλευτή

Σήμερα το μεσημέρι είχα προγραμματισμένη συνάντηση με την  Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου.

Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν η οριστικοποίηση της χρηματοδότησης με 40.000 ευρώ μιας κρίσιμης υποδομής για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), τις οικογένειές τους και όλους τους συμπολίτες μας που τα στηρίζουν στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Τους προηγούμενους μήνες η Ένωση Προστασίας της Ισότητας και των Δικαιωμάτων ατόμων με αναπηρία «Υπερίων» με έδρα το Ληξούρι, ζήτησε να υπάρξει κινητοποίηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσής της, για την επισκευή ακινήτου που θα αποτελέσει τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ στο νομό Κεφαλονιάς και Ιθάκης και συγκεκριμένα στο Ληξούρι.

Στο νομό μας, όσο και συνολικά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, δεν υπάρχει άλλη αντίστοιχη δομή και είναι πολύ κρίσιμο για τα ΑμεΑ στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ να δημιουργηθεί.

Εκεί τα ΑμεΑ θα μπορούν να φιλοξενούνται σε πολύ καλές συνθήκες και να έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται ώστε αφενός να διευκολυνθούν στην καθημερινότητά τους οι οικογένειες με ΑμεΑ που δε μπορούν να τα στηρίξουν επαρκώς, αφετέρου να αποφευχθούν οι συνθήκες ιδρυματοποίησης που δημιουργούνται σε κλειστές δομές φιλοξενίας ΑμεΑ στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Μετά από πολλές προσπάθειες και συνεργασία τους προηγούμενους μήνες τόσο με το γραφείο της Υφυπουργού κ. Μιχαηλίδου, όσο και με την Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων», είμαστε κοντά σε αυτό το σημαντικό αποτέλεσμα, η σημασία του οποίου είναι αυτονόητη αν σκεφτεί κανείς ότι καμία τέτοια δομή δεν υπάρχει σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και φέρνει τα νησιά μας στην πρωτοπορία σε ένα βασικό τομέα άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Η κ. Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι η υπόθεση εξελίσσεται θετικά και σύντομα θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Το έργο αυτό θα επιτρέψει στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» να αποκτήσει τις πιστοποιήσεις εγκαταστάσεων υποστήριξης ΑμεΑ για τη συμμετοχή της Ένωσης σε άλλα προγράμματα και δράσεις, για τις οποίες η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Είμαι βέβαιος ότι εκφράζοντας κάθε πολίτη των νησιών μας, απευθύνω τις ευχαριστίες μου στην Ένωση ΑμεΑ «Υπερίων» και στην Πρόεδρο και «ψυχή» της Ένωσης κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου, καθώς με τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειές της συμπληρώνει και καλύπτει διαχρονικές αδυναμίες της Ελληνικής Πολιτείας στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα της μέριμνας για τα ΑμεΑ. Με την ενεργή στήριξη της Κοινωνίας των Πολιτών και των οργανώσεών της, μπορούν να επιτευχθούν σημαντικά πράγματα για τα νησιά μας.

Θερμές ευχαριστίες στην Υφυπουργό κ. Μιχαηλίδου και στην συμπατριώτισσά μας συνεργάτη της κ. Μενεγάτου, για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα της Ένωσης ΑμεΑ «Υπερίων». Θα πρόκειται για τη σημαντικότερη άμεση παρέμβαση των τελευταίων ετών από την κεντρική κυβέρνηση για τα ΑμεΑ στα νησιά μας, τόσο σε συμβολικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις μεγάλες δημοσιονομικές δυσκολίες που προκαλεί ήδη η κάμψη της οικονομικής δραστηριότητας και των εσόδων του κράτους λόγω του κορονοϊου, η κυβέρνηση φροντίζει ώστε η κοινωνική πολιτική να συνεχίσει να ασκείται με έργα ουσίας υπέρ των συμπολιτών μας που την έχουν πραγματικά ανάγκη.

 

Με τιμή,

Παναγής Καππάτος

Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης