Ανδρέας Παντελειός: «Φέτος δυστυχώς πάμε να σώσουμε ο,τι μπορούμε – Πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και οι εργαζόμενοί του από τα χρήματα της Κομισιόν…»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 12:12

Ανδρέας Παντελειός: «Φέτος δυστυχώς πάμε να σώσουμε ο,τι μπορούμε – Πρέπει να στηριχθεί ο τουρισμός και οι εργαζόμενοί του από τα χρήματα της Κομισιόν…»

 Ο Ανδρέας Παντελειός, Μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας) και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή.

Ο κ. Παντελειός αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης της Ελλάδας από την Κομισιόν, με τα 32 δις ευρώ από το ταμείο Ανάκαμψης, με την μορφή επιχορήγησης, αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας του Κορονοϊού, στις επιχειρήσεις του τουρισμού και του επισιτισμού.

Ο κ. Παντελειός, τόνισε πως «Πρέπει να τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι για να δούμε αυτά τα ποσά να πέφτουν στην Ελλάδα. Μάλιστα οι πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομία και έτσι όπως τις έχει αποτυπώσει η ΕΣΕΕ είναι γύρω στα 60 δις και όπως είπε ο ΟΟΣΑ μία στις επιχειρήσεις την επόμενη εξαετία θα κλείσουν…Αυτά τα χρήματα θα κρατήσουν ζωντανό ένα κομμάτι της Ελληνικής οικονομίας, όμως χρειάζονται περισσότερο. Στο λιανεμπόριο μέσα σε τρεις μήνες άλλαξαν τα πάντα. Και στον τρόπο που πληρώνουν οι άνθρωποι και στον τρόπο που παραγγέλνουν. Πλέον ο κόσμος είναι και πιο «σφικτός». Το τρίμηνο αυτό αυξήθηκε η αποταμίευση κατά ένα δις ευρώ. … και εδώ το λιανεμπόριο θα χρειαστεί μεγάλη βοήθεια, όμως την μεγαλύτερη βοήθεια θα την χρειαστούν ο τουρισμός και οι εργαζόμενοί του εκεί… με πολύ ωριμότητα οι διαχειριστές αυτών των δις θα πρέπει να κοιτάξουν τους εργαζομένους στον τουρισμό… Λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι αισιόδοξος… Ακόμα και η Ελλάδα έχει αποκλείσει τον βασικό μας πελάτη, τους Άγγλους και οι Άγγλοι αυτή την στιγμή αποτελούν το 70% του τουρισμού στην Κεφαλονιά… Όσον αφορά τις ακυρώσεις και τις κρατήσεις αυτό που βλέπουμε μέχρι στιγμής, γίνεται ένας επαναπρογραμματισμός για τους ίδιους μήνες για το 2021. Πάντως αυτή την στιγμή κρατούν μία στάση αναμονής για τους μήνες Ιούλιο – Αύγουστο, αλλά όσες ακυρώσεις έχουν γίνει πηγαίνουν για την επόμενη χρονιά… Φέτος δυστυχώς πάμε να σώσουμε ο,τι μπορούμε…"

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του

 




00 inkefalonia general ad 300X250