Επιστολή Διαμαρτυρίας Πολιτών Ληξουρίου: Αναληθή τα περί επίθεσης στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα στο Ληξούρι

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020 10:36

Επιστολή Διαμαρτυρίας Πολιτών Ληξουρίου: Αναληθή τα περί επίθεσης στον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα στο Ληξούρι

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ

ΠΡΟΣ

Την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας, που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Φωκίωνος 8 & Ερμού.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

ΠΡΟΣ

Την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου, που εδρεύει στην Πάτρα, οδός Γούναρη 9-11.

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που εδρεύει στην Αθήνα, Αχαρνών 2, όπως νομίμως εκπροσωπείται.

Την Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού, που εδρεύει στην Αθήνα, Μέγαρο Μαξίμου Ηρώδου Αττικού 19.

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στην Κέρκυρα, Αλυκές Ποταμού.

Τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας, που εδρεύει στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, Διοικητήριο.

Τον Δήμαρχο Ληξουρίου, που εδρεύει στο Ληξούρι Κεφαλληνίας. 

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου στις 30-4-2020 με "δελτίο τύπου" που εξέδωσε, καταδίκασε απερίφραστα την "άνανδρη και απρόκλητη οργανωμένη επίθεση και απόπειρα πρόκλησης σωματικών βλαβών έως και πρόκληση κινδύνου ζωής από ομάδα 20-25 ατόμων εναντίον του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακά της στο Ληξούρι της Κεφαλονιάς".

Δεδομένου ότι τα ως άνω αναφερόμενα ως δήθεν συμβάντα είναι παντελώς αναληθή, κινούνται στη σφαίρα της νοσηρής φαντασίας ορισμένων και σε κάθε περίπτωση είναι συκοφαντικά και δυσφημιστικά για τους κυνηγούς και γενικότερα τους κατοίκους του Ληξουρίου, οφείλουμε να προβούμε σε πλήρη αποκατάσταση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Σημειωτέον δε ότι έγινε προσπάθεια σχετικής ενημέρωσης και του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, που όφειλε πριν εκδώσει το ως άνω δυσφημιστικό ΔΤ να ενημερωθεί πλήρως για το τι ακριβώς συνέβη, η δε στάση του υπήρξε εριστική και δεν δέχθηκε να ενημερωθεί, ως όφειλε.

Ο καταγγέλλων θηροφύλακας .Έχει δε πλούσιο ιστορικό ανάρμοστων συμπεριφορών στην θητεία του, για τις οποίες κι έχει πολλάκις ενημερωθεί εγγράφως η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Αργοστολίου, απεπέμφθη ουσιαστικά από την περιφέρεια του Αργοστολίου και κατέληξε τον τελευταίο καιρό στο Ληξούρι, όπου ήδη πρόλαβε να δώσει δείγματα της αλλοπρόσαλλης συμπεριφοράς του κι ανάγκασε και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Ληξουρίου να στείλει σχετικό έγγραφο στην ως άνω ομοσπονδία. Πρόσφατα δε η συμπεριφορά του απασχόλησε και τη Διεύθυνση Δασών Κεφαλληνίας.

Ειδικότερα τον Απρίλιο, στις ημέρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο ως άνω θηροφύλακας σταματούσε διερχόμενα αυτοκίνητα και όσους εκινούντο στους αγρούς και όχι μόνο, ζητώντας να ελέγξει αν είχαν δήλωση μετακίνησης ή αν είχαν στείλει το σχετικό μήνυμα, δίχως να έχει προς τούτο ουδεμία αρμοδιότητα.

Επιπλέον σε κεντρικούς ασφαλτοστρωμένους δρόμους σταματούσε οχήματα όπου επέβαιναν οικογένειες με ανήλικα τέκνα, δίχως να παρέχεται ούτε η παραμικρή υποψία ότι επρόκειτο για κυνηγούς και ζητούσε να προβεί σε έλεγχο αυτών, με αποτέλεσμα να δημιουργεί τρόμο ή και πανικό στα ανήλικα, που έβλεπαν έναν αγενή ξένο να διατάζει τους γονείς τους να του ανοίξουν το αυτοκίνητο για να προβεί σε έλεγχο. Σημειωτέον ότι τους ως άνω "ελέγχους" πραγματοποιούσε δίχως να είναι εφοδιασμένος με μάσκα και γάντια, ενώ μόλις τελικά αποδεικνυόταν ότι δεν επρόκειτο για κυνηγούς, προέβαινε σε συστάσεις σχετικές με την απαγόρευση κυκλοφορίας και "υπενθύμιζε" στους ελεγχθέντες ότι το πρόστιμο για την άσκοπη μετακίνηση ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Όπως είναι λογικό η ανωτέρω συμπεριφορά του θηροφύλακα η κατάχρηση εκ μέρους του των δικαιωμάτων που του παρέχει ο νόμος, αλλά και η μη νόμιμη αντιποίηση των εξουσιών, άλλων αρχών, ενόχλησε τους κατοίκους του Ληξουρίου, κυνηγούς και μη, που επανειλημμένως του ζήτησαν με τηλεφωνικές συνομιλίες να συναντηθούν, να συζητήσουν και να του εκθέσουν τα παράπονά τους για τα ανωτέρω κακώς κείμενα.

Εκείνος τους αγνοούσε προκλητικά. Κάποιο απόγευμα λοιπόν καθώς περνούσε από δρόμο του Ληξουρίου τον αντίκρισαν κάποιοι συμπολίτες μας που βρίσκονταν στο δρόμο που περνούσε (δεν ήταν 20-25 σε καμία περίπτωση) και του ζήτησαν να σταματήσει, ώστε επιτέλους να μπορέσουν να του μιλήσουν. Σταμάτησε και ακολούθησε ένας πολιτισμένος διάλογος. Δεν απειλήθηκε, δεν εξυβρίσθηκε, δεν προπηλακίσθηκε, δεν κινδύνευσε. Ουδείς οπλοφορούσε, ουδείς κινήθηκε απειλητικά σε βάρος του, ουδείς τον εξύβρισε, ουδείς τον απείλησε. Ακόμη και όταν κάποιος εκ των παρεβρισκόντων του παραπονέθηκε εντόνως, αμέσως του συστήθηκε από τους υπόλοιπους να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι. Ο ίδιος δε ο εν λόγω θηροφύλακας σε τηλεφωνική συνομιλία 22 λεπτών που είχε με έναν εξ ημών, παραδέχθηκε ότι δεν αντιμετώπισε ουδέν πρόβλημα.

Στο δε τηλεφώνημα αυτό, το οποίο και ανά πάσα στιγμή δύναται να απομαγνητοφωνηθεί και να δοθεί στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής, έλαβε και πρόταση συνδρομής στο έργο του, αν κι εφόσον το ζητήσει. Διαβεβαίωσε δε ο μετέπειτα καταγγέλλων, ότι ουδέν πρόβλημα είχε με εκείνους με τους οποίους είχε συζητήσει, λίγα λεπτά νωρίτερα. Έπειτα από αυτά, ο εν λόγω κύριος τιμώντας την φήμη και την αξιοπιστία του, προέβη σε ψευδή ενημέρωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου σχετικά με ό,τι συνέβη.

Ο δε πρόεδρος αυτής, ενώ γνωρίζει πολύ καλά το ποιόν του ως άνω υπάλληλού του, ενώ επανειλημμένως έχει δεχθεί έγγραφα παραπόνων σε βάρος αυτού και μόνο και μηδενός άλλου θηροφύλακα, αντί να ελέγξει το περιστατικό, αντί να αναρωτηθεί γιατί όλα τα παράπονα αφορούν το συγκεκριμένο υπάλληλο, προέβη σε μία αναληθή και δυσφημιστική δήλωση κατά των πολιτών του Ληξουρίου, στην περιφέρεια του οποίου σημειωτέον ότι ο καταγγέλλων θηροφύλακας δεν έχει προβεί σε βεβαιώσεις παραβάσεων λαθροθηρίας.

Με την παρούσα μας διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για την ως άνω απρεπή συμπεριφορά του ανωτέρω θηροφύλακα ,αλλά και για την όλως δυσφημιστική για εμάς δήλωση του προέδρου της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου και καλούμε τις αρμόδιες αρχές να συμμορφώσουν τον ως άνω αυτόκλητο "σερίφη", σημειώνοντας παράλληλα ότι αν κάποιος πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά είναι όποιος αντιποιείται εξουσίες αρχής που δεν διαθέτει, όποιος καταγγέλλει ψευδώς κι όποιος συκοφαντεί τους πολίτες ενός ολόκληρου Δήμου.

Ληξούρι, 8 Μαΐου 2020

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας