ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς προς ΔΕΕΠ: Φωνάζει ο κλέφτης… να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 11:45

ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς προς ΔΕΕΠ: Φωνάζει ο κλέφτης… να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Θα συμφωνήσουμε με την τοπική Νέα Δημοκρατία,  στο ότι πράγματι απέχουμε έτη φωτός μεταξύ μας και σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε ίδιοι.

Θα ήταν ύβρις  να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο με εσάς, μικρόψυχα, σκοταδιστικά και μικρόπνοα, μόνο και μόνο για να είμαστε αρεστοί στην ηγεσία μας.

Δυστυχώς για εσάς και ευτυχώς για τον τόπο, είμαστε παρόντες και δεν θα αφήσουμε κανέναν πόσο μάλλον τη Νέα Δημοκρατία, να μας κουνάει το δάχτυλο, την ώρα που καταργεί την ΕΔΑΚΙ και την παραχωρεί ως προίκα στην Κέρκυρα, με το άλλοθι της δήθεν καλύτερης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Είστε με την πλάτη στο τοίχο και ψεύδεστε για φανταστικές ευνοϊκές τροποποιήσεις προς όφελος της Κεφαλονιάς γιατί πολύ απλά δεν έχετε το θάρρος να βγείτε να πείτε την αλήθεια στον κόσμο.

Κι αυτή είναι ότι, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο συμπεριλάβατε σε ένα άρθρο την λειτουργία της ΕΔΑΚΙ για να εξυπηρετήσετε συμφέροντα άλλων και σε καμμιά περίπτωση της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Γιατί να διαλύσεις μια επιχείρηση που λειτουργεί ως πρότυπο εδώ και χρόνια, που διαθέτει δικά της αυτοκίνητα και ιδιόκτητο χώρο ταφής  απορριμμάτων, αν ο πραγματικός σκοπός δεν είναι να την εκμεταλλευτείς για χάρη τρίτων.

Τα δημοσιεύματα και οι καθημερινές αποκαλύψεις για το τι στην πραγματικότητα ψηφίσατε για τα νησιά μας, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία ότι πράττετε όπως στην παροιμία:φωνάζει ο κλέφτηςγια  να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Απαντήστε λοιπόν στον Κεφαλονίτη και Θιακό γιατί σε παλαιότερο νόμο για το περιβάλλον, η Κυβέρνηση σας του  Κυριάκου Μητσοτάκη νομοθέτησε στον πρόσφατο νόμο 4685/2020 (ΦΕΚ 92 Α΄/ 7-5-2020) , με  το άρθρο 83 παράγραφος 2δ, τηνδυνατότητα ο εκάστοτε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  να αποφασίσει την μεταφορά Αστικών Στερεών Αποβλήτων από μια περιοχή σε μία ή περισσότερες νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η απάντηση είναι πολύ απλή, για να μπορεί να μεταφέρει σκουπίδια από άλλες περιοχές στο νησί μας, που όμως δεν θέλατε να φαίνεται στο άρθρο στο 93 και για αυτό το περάσατε νωρίτερα και μυστικά.

Εξηγήστε τον λαό των νησιών μας με ποιο σκεπτικό καταργείτε τον φορέα διαχείρισης Αίνου από ΝΠΙΔ με ουσιαστικές αρμοδιότητες και τον υποβιβάζετε σε μια απλή υπηρεσία διεκπεραίωσης.Για να μην υπάρχει έλεγχος και αντιδράσεις στις επεμβάσεις που έχετε στο μυαλό σας να κάνετε στις προστατευόμενες περιοχές.

Όσο και να θέλετε επίσης να μειώσετε το έργο που παρήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα στην χειρότερη μεταπολιτευτική κρίση στην οποία οδηγήσετε τη χώρα εσείς και η πολιτική που ακολουθούσατε επί δεκαετίες, δεν θα το καταφέρετε.

Πηγαίνετε να μετρήσετε τους γιατρούς και νοσηλευτές που φέρατε στο νοσοκομείο, πληρώστε τους ήρωες που χειροκροτούσατε στα μπαλκόνια και μετά εξηγείστε στους κατοίκους των νησιών μας, που την πήγατε την ΜΕΘ της δωρεάς Βεργωτή.

Εξηγείστε στο λαό γιατί εν μέσω πανδημίας, με υπουργική απόφαση διευκολύνετε τις απολύσεις, γιατί μειώσατε τον κατώτατο μισθό, που διαφημίζατε ότι θα αυξήσετε περισσότερο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγήστε γιατί ακυρώσατε τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών αφού κόπτεσθε για την στελέχωση του ΕΣΥ, εξηγήστε γιατί τώρα επικροτείτε την συμφωνία των Πρεσπών και διευκολύνετε την ένταξη της γείτονας χώρας στο ΝΑΤΟ αφού μέχρι να πάρετε την εξουσία ήσασταν πρώτοι στα συλλαλητήρια;

Εξηγήστε στον λαό γιατί σκορπάτε χρήματα και χαρίζετε δάνεια και οφειλές μεγαλο ιδιοκτητών εφημερίδων και καναλιών την ίδια ώρα που προχωράτε σε κατασχέσεις πρώτης κατοικίας και αιτηθήκατε την ακύρωση επιστροφής των αναδρομικών των συντάξεων.

Κι αυτά είναι μόνο λίγα από τα έργα και τις ημέρες σας, που ενδεικτικά αποδεικνύουν το πώς εσείς εννοείται την ισχυρή ανάπτυξη και ποιος είναι υποκριτής και ψεύτης.

Γιατί πολύ απλά σαν καλοί θεατρίνοι, την κάνετε σαν τον κλέφτη, που  πιάστηκε επ’αυτοφώρω να κλέβει από σπίτι αλλά επειδή δεν τον κρεμάσανε στα μανταλάκια, κουνάει το δάχτυλο στους άλλους και το παίζει νομοταγής…

Είστε βουτηγμένοι στην ρεμούλα, την διαφθορά, τα σκάνδαλα και τις offshore.

Ο κόσμοςόμως, και μάτια έχει κι αυτιά κι όσο να  προσπαθείτε να φιμώνετε την αντίθετη άποψη, όσο και να χαρίζετε  εκατομμύρια στα ΜΜΕ για να κρύβουν την αλήθεια από τον λαό, αυτή βρίσκει πάντα τον δρόμο της. 

Εσείς, ως άλλοι απόγονοι εκλεκτής φυλής, που θεωρεί κεκτημένο δικαίωμα το να μπορεί να  ομιλεί αλλά   απαγορεύει στους άλλους να εκφράζονται, απλά γυρίστε πλευρόκαι συνεχίσετε τον ύπνο σας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλονιάς και Ιθάκης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ


Ετικέτες: