Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιθάκης: Αίτημα διαμόρφωσης τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Μαΐου 2020 18:45

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Ιθάκης: Αίτημα διαμόρφωσης τιμών ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

 

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΘΑΚΗΣ Ιθάκη, 06/05/2020
Αρ. Πρωτ.: 36


ΠΡΟΣ: Levante Ferries, ναυτιλιακή εταιρία

 

ΚΟΙΝ.: Βουλευτή κ. Καππάτο Παναγή
Δήμαρχο Ιθάκης, κ. Στανίτσα Διονύσιο
Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης, κ. Λιβιτσάνη Αθανάσιο


Θέμα:
Αίτημα διαμόρφωσης τιμών εισιτηρίων

Αξιότιμοι κύριοι,

Βρισκόμαστε σε μία πρωτόγνωρη συνθήκη στην οποία προσπαθούμε κι εμείς, όπως κι εσείς φυσικά, να ανταποκριθούμε. Βασική μας μέριμνα αυτή τη στιγμή αποτελεί ασφαλώς το κομμάτι της υγείας και της διατήρησης της έξαρσης του ιού σε χαμηλά επίπεδα, αλλά από εκεί και πέρα μας ενδιαφέρει έντονα το πως θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το τουριστικό και επαγγελματικό μας προϊόν, σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο, δεδομένων των καταστάσεων.

Το αίτημά μας προς την εταιρία σας, η οποία αποτελεί τον βασικό κόμβο μεταφορών από και προς την ηπειρωτική Ελλάδα, έχει να κάνει με το κόστος των εισιτηρίων για να ταξιδέψει κάποιος στην Ιθάκη.

«Ανοίγοντας» ξανά οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις και με τις όποιες προοπτικές τουρισμού προκύψουν, θα βοηθούσε ιδιαίτερα να φανούμε πιο ανταγωνιστικοί ως προορισμός, όταν τα έξοδα για να φθάσει στην Ιθάκη κάποιος θα είναι πιο προσιτά.

Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρίες λόγω του lockdown και της μείωσης του επιβατικού κοινού, ωστόσο η επιδοτούμενη γραμμή, σε συνάρτηση με την πτώση του κόστους των καυσίμων παρέχει μία ευελιξία. Αυτή την ευελιξία αν την αναλογιστεί και την αξιοποιήσει η εταιρία σας, ρίχνοντας τις τιμές σε επίπεδα που θα κάνουν πιο δελεαστικό το ταξίδι στην Ιθάκη για τον εσωτερικό τουρισμό, θα μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε αμφότεροι. Τόσο εσείς με την αύξηση του επιβατικού κοινού σας, όσο εμείς με τη προσέλευση περισσότερων τουριστών στο νησί μας.


ΕΚ του ΔΣ

Ο πρόεδρος

 

Χαρίλαος Δενδρινός

 


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ