Αγησίλαος Κονιδάρης: «Αλλάζουν τα πάντα και πρέπει να μπουν κανόνες στον τουρισμό»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Απριλίου 2020 13:24

Αγησίλαος Κονιδάρης: «Αλλάζουν τα πάντα και πρέπει να μπουν κανόνες στον τουρισμό»

Ο Αγησίλαος Κονιδάρης, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του Ιονίου Πανεπιστημίου φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα», για να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τη νέα εποχή που ξημερώνει στον τουρισμό, λόγω της πανδημίας.

Ο κος Κονιδάρης – ο οποίος έχει ασχοληθεί στο παρελθόν και συνεχίζει να ασχολείται με τον τουρισμό από ερευνητικής πλευράς- ανέφερε ότι ο κορωνοϊός είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό θέμα, ειδικά για τα νησιά, όπου αρκετά ζουν μόνο από τον τουρισμό αλλά επίσης δεν καλύπτονται και επαρκώς υγειονομικά.

«Αν δεν βρεθεί θεραπεία ή εμβόλιο, μήπως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον κορωνοϊό;» αναρωτήθηκε ο κος Κονιδάρης και έδωσε και άμεσα την απάντηση πως πρέπει να συνεχίσουμε την ζωή μας και ίσως αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για να φτιάξουμε τις βάσεις μας για τον τουρισμό τώρα. Και εξήγησε: «Ας κρατήσουμε επαφή με τους δυνητικούς μας πελάτες. Ας τους ενημερώσουμε για την κατάσταση. Ας αναδείξουμε το προϊόν μας ακόμα περισσότερο».

Ο κος Κονιδάρης αναφέρθηκε και στο θέμα της σύνδεσης ψυχολογίας – ενημέρωσης και τόνισε πως: «Αν σταματούσαν όλοι να ασχολούνται με τον κορωνοϊό και αντί για καθημερινή ενημέρωση, αυτή γινόταν μια φορά την εβδομάδα, ο κόσμος θα ήταν πιο ήρεμος. Δεν είναι μόνο το πρόβλημα που είναι σοβαρό, είναι και το πώς κάποιος επικοινωνεί το πρόβλημα».

Στο τέλος της συζήτησης, ο κος Κονιδάρης επιχείρησε να δώσει μια αισιόδοξη νότα, επισημαίνοντας πως αυτή την στιγμή οι αναζητήσεις στο google από το εξωτερικό είναι πάρα πολλές. «Για να έρθουν όμως τουρίστες θα πρέπει να υπάρξουν κανόνες και να νιώσουν ότι τους παρέχεται ασφάλεια» ανέφερε.  Παρ’ όλα αυτά  τόνισε  ότι όλοι πρέπει να είναι προετοιμασμένοι και για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο σενάριο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς την άδεια του INKEFALONIA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250