Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην Βουλή»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Απριλίου 2020 13:25

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: « Η ΜΕΘ έπρεπε να λειτουργεί εδώ και χρόνια – Το θέμα με τις μάσκες θα φτάσει στην Βουλή»

Στην εκπομπή «Στα Υπόγεια είναι η Θέα» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο τέως περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η συζήτηση ξεκίνησε με την κατάσταση που διαμορφώνεται με την πανδημία και τις καινούργιες ανάγκες που προκύπτουν και πολύ περισσότερο στο σύστημα υγείας.

Ο κος Γαλιατσάτος αναφέρθηκε στην απόφαση της περιφερειακής αρχής να καταψηφίσει την παροχή κινήτρων για τους υγειονομικούς που θα έρθουν στα νησιά. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Οι γιατροί δεν μπορούν να βρουν σπίτι και δεν δέχονται να έρθουν στα νησιά». Παράλληλα επισήμανε ότι τα νοσοκομεία των νησιών θέλουν μόνιμο προσωπικό και όχι επικουρικό.

Αναφορά έγινε και στην ΜΕΘ του νοσοκομείου, όπου η κυβέρνηση επίταξε τα μηχανήματά της. «Έπρεπε η ΜΕΘ να έχει λειτουργήσει εδώ και πολύ καιρό, να είχε γιατρούς» επισήμανε και πρόσθεσε «Είδαμε ότι μπορεί να γίνει στα νησιά αυτό και το είδαμε στην Ζάκυνθο». Εξήγησε ότι στην Ζάκυνθο έγινε επειδή υπήρχε εκκρεμότητα με το ΕΣΠΑ και αν δεν λειτουργούσε η ΜΕΘ τότε η περιφέρεια θα έπρεπε να πληρώσει κιόλας. Τέλος, τόνισε ότι αυτό που ζητάει ο κόσμος είναι η λειτουργία της ΜΕΘ και όχι απλώς η επιστροφή των μηχανημάτων.

Ο κος Γαλιατσάτος στο τέλος της συζήτησης αναφέρθηκε στο θέμα- σκάνδαλο που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με τη την προμήθεια 75.000 μασκών υψηλής προστασίας για το προσωπικό των μονάδων υγείας της 6ης υγειονομικής περιφέρειας. Όπως ανέφερε, η 6 ΥΠΕ προχώρησε σε δαπάνη 1,5 εκατομμυρίων ευρώ με το κόστος για κάθε μια μάσκα να ανέρχεται στα 20 ευρώ , τη στιγμή που σε άλλες περιοχές το αντίστοιχο κόστος δεν υπερβαίνει τα 7 ευρώ. Ο κος Γαλιατσάτος  υπογράμμισε πως αυτό το θέμα δεν θα μείνει έτσι και θα φτάσει μέχρι την βουλή, όπου και θα απαιτηθούν οι ανάλογες απαντήσεις.