Παναγής Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: «Ξεκινάει ένας νέος Παθολόγος στο ΓΝ Κεφαλονιάς - Προσπαθούμε για περαιτέρω ενίσχυση...»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 12:06

Παναγής Καππάτος στον Inkefalonia 103,9: «Ξεκινάει ένας νέος Παθολόγος στο ΓΝ Κεφαλονιάς - Προσπαθούμε για περαιτέρω ενίσχυση...»

 Συνέντευξη στον Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης 

Ο Βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Καππάτος, μίλησε τηλεφωνικά στην εκπομπή του Inkefalonia 103,9 “Μέρα Μεσημέρι” με τον Γιώργο Χαλαβαζή, για ζητήματα που απασχολούν το νησί και κυρίως για τον τομέα της Υγείας, μετά την εξάπλωση του Κορονοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη. 

Ο κ. Καππάτος, αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα της Υγείας και της προσπάθειας ενίσχυσης του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς με προσλήψεις επικουρικών ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, ανακοινώνοντας πως: «Ένας παθολόγος, που προέρχεται από την Κεφαλονιά και συγκεκριμένα την Σάμη, έχει προσληφθεί και ξεκινάει το αμέσως επόμενο διάστημα στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς, ενώ γίνονται προσπάθειες να έρθουν και άλλοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο βουλευτής Κεφαλονιάς και Ιθάκης τόνισε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον για να έρθουν στην Κεφαλονιά ιατροί και νοσηλευτές, εντούτοις όταν συμπληρώνουν την αίτηση δεν βάζουν μόνο ένα προορισμό. Μάλιστα ανέφερε πως χρειάζεται όσοι και όσες συμπληρώνουν αιτήσεις πρόσληψης να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί διότι γίνονται λάθη κατά την συμπλήρωση που θέτουν τους υποψηφίους αυτομάτως εκτός διαγωνισμού, με αποτέλεσμα ούτε ο τομέας να ενισχύεται, αλλά ούτε και οι ίδιοι να βρίσκουν δουλειά».

Αναφέρθηκε επίσης στις διαφορές που υπήρχαν σε σχέση με τις ΜΕΘ Κεφαλονιάς και Ζακύνθου, που στην πρώτη περίπτωση έφυγαν τα μηχανήματά της για το Ρίο και στην δεύτερη λειτούργησε και πάλι. Τόνισε πως πρόθεσή του και όπως έχουν δεσμευθεί Κυβερνητικά στελέχη και Υπουργοί είναι η Κεφαλονιά να πάρει πίσω όταν τελειώσει όλο αυτό τα μηχανήματα στην κατάσταση που τα παρέδωσε και να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο μία προσπάθεια για να λειτουργήσει η ΜΕΘ.

Είπε επίσης πως η Κυβέρνηση θα βρει τρόπους και ήδη το κάνει , να στηρίξει τις επιχειρήσεις, τους εργαζομένους και όσους πλήττονται από τον Κορονοιό, παίρνοντας μέτρα στήριξης καθ’ ‘όλη την διάρκεια αυτής της κρίσης. Όπως ανάφερε «την επόμενη εβδομάδα έρχονται από την Κυβέρνηση μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων στον τομέα του Τουρισμού».

Τέλος, αναφέρθηκε και στην σημαντική για το νησί δημιουργία Πυροσβεστικών Κλιμακίων τόσο στον Ελειό (Πάστρα), όσο και στην Ερισσο (Βασιλικάδες) με 10 Πυροσβέστες το κάθε κλιμάκιο και την ενίσχυση με άλλους 5 Πυροσβέστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ληξουρίου. Θα προσληφθούν συνολικά 25 Πυροσβέστες πενταετούς διάρκειας, για να ενισχύσουν την Κεφαλονιά την αντυπυρική περίοδο που ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή του

 




00 inkefalonia general ad 300X250