Αιχμηρή ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης για Νοσοκομείο : Έδωσαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ και τώρα τρέχουν να βολευτούν με τα κρεβάτια του Γηροκομείου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 11:11

Αιχμηρή ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης για Νοσοκομείο : Έδωσαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ και τώρα τρέχουν να βολευτούν με τα κρεβάτια του Γηροκομείου

«Έδωσαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ και τώρα τρέχουν να βολευτούν, όπως – όπως, με τα κρεβάτια του Γηροκομείου Αργοστολίου»., υποστηρίζει η παράταξη Λαική Συσπείρωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της :

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τότε που Κυβέρνηση και διοίκηση του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου ( Γ.Ν.Ν.Α. ) παραχώρησαν τα κρεβάτια της ΜΕΘ στο Νοσοκομείο του Ρίου και τώρα αναζητούν, πάση θυσία, με δωρεές και παραχωρήσεις από άλλες δομές, να «ρεφάρουν» τις μεγάλες ελλείψεις σε κρεβάτια και άλλες υποδομές. 

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της «προετοιμασίας» του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, η Διοίκηση του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου ζήτησε και έλαβε την μεταφορά είκοσι κρεβατιών του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου, που είχαν δωριθεί ως εξοπλισμός σε αυτό από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Τα κρεβάτια αυτά, θα τοποθετηθούν σύμφωνα με δηλώσεις του Διοικητή του Γ.Ν.Ν.Α. σε θάλαμο στο παλιό Νοσοκομείο του Αργοστολίου στους χώρους του ΔΙΕΚ!!!!!. Επιπλέον ζητήθηκε από το ΔΣ του Δημοτικού Γηροκομείου Αργοστολίου να κάνει υποχρεωτική δωρεά, προβαίνοντας στην αγορά δύο κινητών αναπνευστήρων αξίας 10.000 ευρώ, προκειμένου αυτοί να δοθούν ως απαραίτητος εξοπλισμός για τις ανάγκες του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου!!!! Αυτή είναι η ετοιμότητα για χρηματοδότηση της υγείας που διαλαλεί η κυβέρνηση!!!

Το παραπάνω γεγονός αποδεικνύει ότι το «δημόσιο συμφέρον», που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός Βουλευτής και ο Διοικητής του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου για να μεταφερθούν οι κλίνες της ΜΕΘ του Νοσοκομείου εκτός Νομού, επέτασσε αυτές να παραμείνουν ώστε να λειτουργήσει η ΜΕΘ. Επιπλέον, μετά τις δύο αεροδιακομιδές ασθενών για παθολογικούς λόγους και την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού στο Νομό, αποδεικνύεται πως δεν υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το νησιωτικό μας Νομό. Αλήθεια, με τι όρους και με ποιες προϋποθέσεις θα λειτουργήσει χώρος στο παλιό Νοσοκομείο, όταν επί χρόνια κώφευαν στις προτάσεις του λαϊκού κινήματος για συντήρησή του και όταν ο προηγούμενος διοικητής δήλωνε πως αυτό έχει σαπίσει και χρειάζονται συστηματικές εργασίες και χρηματοδότηση για όποιο μέρος του μπορεί να σωθεί. Αποδεικνύεται με τον πλέον εμφαντικό τρόπο η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην έλλειψη του απαραίτητου και αναγκαίου εξοπλισμού του Γ.Ν.Ν. Αργοστολίου, μπροστά στο ενδεχόμενο να περιθάλψει μαζικά περιστατικά το επόμενο διάστημα.  Κυβέρνηση και διοίκηση του Νοσοκομείου, την ώρα που σε όλους τους τόνους εφησυχάζουν το λαό με διακηρύξεις διορισμού υγειονομικού προσωπικού, με δηλώσεις περί ετοιμότητας του συστήματος και επίκληση της ατομικής ευθύνης, «κτίζοντας» την επικοινωνιακή τους τακτική, αναζητούν με κάθε τρόπο την κάλυψη των τρομακτικών ελλείψεων όπως – όπως και με ένα δώσε-πάρε από την μια δομή στην άλλη.

Η απαράδεκτη αυτή τακτική, όπως είναι αυτονόητο δεν μπορεί να καλύψει το πραγματικά αναγκαίο για όλους. Χρειάζεται να υπάρξει κεντρικά σχεδιασμένη παρέμβαση, όχι με στερήσεις άλλων κοινωνικών δομών και με υποχρέωση των κληροδοτημάτων (όπως το γηροκομείο) σε «κεφαλικό φόρο» αλλά με κατάλληλη «διάταξη μάχης» των υφιστάμενων προσφορών (πχ. χώροι ιδρύματος Τζαννετάτου), με επίταξη υλικού (πχ. κλίνες από ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές μονάδες, αξιοποιήσιμες υποδομές ιδιωτικού τομέα υγείας) και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα της υγείας. Και βέβαια με την στελέχωση ΤΩΡΑ του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Αργοστολίου, όλων των δομών δημόσιας υγείας του Νομού, με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό και τον εξοπλισμό του με όλο το αναγκαία υλικά, με κρατική χρηματοδότηση. Επιπλέον, χρειάζεται να διασφαλιστεί πως θα υπάρξει άμεσα ιατρική παρακολούθηση στους τρεις βασικούς χώρους μαζικής συνάθροισης ευάλωτων ομάδων στο Νομό, που είναι τα δύο Γηροκομεία (Άγιος Ανδρέας – Ληξούρι), ο Οίκος Ευγηρίας και το Ορφανοτροφείο στο Αργοστόλι, μαζί με πρόβλεψη για το αναγκαίο προσωπικό και τις αναγκαίες κλίνες που ενδεχομένως θα χρειαστούν για τις παραπάνω κατηγορίες.

Να σταματήσουν τα παιχνίδια με την υγεία του λαού μας!!!

Λαϊκή Συσπείρωση των δήμων Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Ιθάκης.