Υπηρεσίες εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το ΚΕΣΥ Κεφαλληνίας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 12:51

Υπηρεσίες εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το ΚΕΣΥ Κεφαλληνίας

Υπηρεσίες εξ αποστάσεως ψυχοκοινωνικής υποστήριξης από το ΚΕΣΥ Κεφαλληνίας

Στο πλαίσιο των υποστηρικτικών υπηρεσιών που παρέχει το ΚΕΣΥ, ενημερώνουμε τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές ότι στην υπηρεσία μας λειτουργεί Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μαζί μας από Δευτέρα έως Παρασκευή  8:00 π.μ -2:00 μ.μ. στο τηλέφωνο 26710 27475 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Ειδικά για τον Τομέα Συμβουλευτικής & Επαγγελματικού Προσανατολισμού παρακαλούμε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 26710 26374 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ειδικότερα, η υπηρεσία μας παρέχει μέσω τηλεφώνου ή τηλεδιάσκεψης τα εξής:

  • Συμβουλευτική μαθητών, γονέων, εκπαιδευτικών για την διαχείριση του άγχους
  • Συμβουλευτική γονέων για την διαχείριση των παιδιών κατά την μακρά παραμονή στο σπίτι που επιβάλλει η καραντίνα
  • Συμβουλευτική επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς - Πληροφόρηση για  εκπαιδευτικές &  επαγγελματικές επιλογές  μετά από κάθε βαθμίδα – Ενημέρωση για το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια Εκπαίδευση και τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου των υποψηφίων
  • Προτάσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών καθώς και τρόπων διατήρησης της επαφής τους με σχολικά αντικείμενα
  • Οδηγίες και παραπομπές για αντιμετώπιση επειγόντων (π.χ. κρίσεων πανικού)
  • Υποστήριξη μαθητών και των οικογενειών τους, οι οποίοι κατά την διάρκεια λειτουργίας των σχολείων υποστηριζόντουσαν από τις ΕΔΕΑΥ, σε συντονισμό με αυτές. Για μαθητές των σχολείων με υποστήριξη από ΕΔΕΑΥ (5ο και 6ο ΔΣ Αργοστολίου, 2ο ΔΣ Ληξουρίου, ΔΣ Κεραμειών, 1ο και 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, Γυμνάσιο Κεραμειών, Γυμνάσιο Ληξουρίου, Γυμνάσιο Αγίας Θέκλης), οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στις σχολικές μονάδες για εξ αποστάσεως ραντεβού με την ψυχολόγο ή με την κοινωνική λειτουργό.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι η υπηρεσία μας είναι τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά προσβάσιμη για επείγοντα οποιαδήποτε στιγμή και πέραν του ωραρίου εργασίας.

Είμαστε στην διάθεσή σας ώστε σε συνεργασία να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή περίοδο.

Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) Κεφαλληνίας