Ένταση στον Πόρο με αγανακτισμένους επιβάτες που είδαν να ακυρώνεται το δρομολόγιο για Κυλλήνη

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 13:19

Ένταση στον Πόρο με αγανακτισμένους επιβάτες που είδαν να ακυρώνεται το δρομολόγιο για Κυλλήνη

Ένταση από αγανακτισμένους επιβάτες δημιουργήθηκε πριν από λίγη ώρα στο λιμάνι του Πόρου, καθώς δεν έχει γίνει ακόμα – και όπως φαίνεται ούτε πρόκειται - το σημερινό δρομολόγιο για την Κυλλήνη, λόγω καιρικών συνθηκών.

Το πλοίο «Ιονίς», που ήταν προγραμματισμένο να ταξιδέψει από Πόρο σήμερα το πρωί στις 6.30, είχε μείνει από βραδύς στην Κυλλήνη, λόγω των ισχυρών ανέμων. Στις 12.30 περίπου το μεσημέρι το πλοίο έκανε την εμφάνισή του στο λιμάνι του Πόρου, ωστόσο ο καπετάνιος, έκανε στο λιμεναρχείο ημερολογιακή εγγραφή, δηλώνοντας ότι το πλοίο δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η ένταση από εκεί και πέρα προκλήθηκε από αγανακτισμένους επιβάτες που, ενώ έχουν ενημερωθεί πως από το μεσημέρι και έπειτα ΔΕΝ υπάρχει απαγορευτικό απόπλου, βλέπουν το πλοίο να παραμένει «δεμένο» και να μην υπάρχει περίπτωση να αναχωρήσει σήμερα για τον προορισμό του.

Φυσικά, ο καπετάνιος γνωρίζοντας τις δυνατότητες του πλοίου του, καλά κάνει και το κρατά «δεμένο», θεωρώντας πως δεν μπορεί να ταξιδέψει με τις υπάρχουσες καιρικές συνθήκες.

Μήπως όμως χρειάζεται να επαναφέρουμε το ερώτημα, γιατί μικρά σε μέγεθος πλοία εκτελούν τα δρομολόγια στην Κεφαλονιά και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να «καθηλώνονται» με την πρώτη θαλασσοταραχή;

Γιατί δεν φταίει σε τίποτα ο επιβάτης που φτάνει στο λιμάνι και δεν ξέρει αν και πότε θα ταξιδέψει.

Γιώργος Χαλαβαζής


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250