Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς στα Τρωιαννάτα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Αυγούστου 2019 09:37

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή τρύγου και μουσταλευριάς στα Τρωιαννάτα (εικόνες)

Με μια πρωτοφανή προσέλευση κόσμου Ελλήνων και ξένων έγινε η καθιερωμένη «Γιορτή του τρύγου και της μουσταλευριάς» στο ΞΕΡΙΖΩΜΕΝΟ των Τρωιαννάτων .

Τα Τρωιαννάτα σαν ο πατροπαράδοτος τόπος παραγωγής της Ρομπόλας Κεφαλληνίας συνεχίζουν και διατηρούν τα ήθη και έθιμα που απορρέουν από την όλη διαδικασία της καλλιέργειας των αμπελιών της Ρομπόλας , αλλά και της παραγωγής του εξαίρετου κρασιού.

Η συμμετοχή και η παρουσίαση όλων των δρώμενων της διαδικασίας παραγωγής του μούστου και στην συνέχεια της μουσταλευριάς (τρύγος, μεταφορά και πάτημα σταφυλιών, συλλογή του μούστου και παρασκευή της μουσταλευριάς) από τα μέλη του Λυκείου Ελληνίδων ήταν εξαιρετική και ενθουσίασε τους παρευρισκομένους.

Οι παραδοσιακοί χοροί του τρύγου και της Κεφαλονιάς που υποδειγματικά χόρεψαν το Λύκειο Ελληνίδων και ο πολιτιστικός σύλλογος «ΤΟ ΣΠΑΡΤΟ» ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους και άναψαν το κέφι!

Τέλος η διανομή της μουσταλευριάς στον κόσμο που συμμετείχε από κοπελιές του Λυκείου Ελληνίδων , ντυμένες με παραδοσιακές στολές ήταν το επιστέγασμα της Γιορτής.

Το κέφι πολύ ο ενθουσιασμός μεγάλος και οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί.

Η «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΤΡΩΙΑΝΝΑΤΩΝ» ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν στην ετήσια γιορτή της και όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιηθεί!

Ο πρόεδρος

Σωτήρης Κουρής

3333333333