Πέγκυ Καραμπάτου: Μια νέα γυναίκα με σπουδαίο έργο μιλάει στον Inkefalonia 103,9!

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2019 22:44

Πέγκυ Καραμπάτου: Μια νέα γυναίκα με σπουδαίο έργο μιλάει στον Inkefalonia 103,9!

Η συγγραφέας Πέγκυ Καραμπάτου, μίλησε στο Inklefalonia 103,9 και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή για το μυθιστόρημά της «Σε περίμενα» που εκτυλίσσεται στην Κεφαλονιά, αλλά και για την συμμετοχή της ως εθελόντρια σε διάφορους συλλόγους και φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από τους οποίους βοηθάει καρκινοπαθείς. 

Η Πέγκυ Καραμπάτου, με ρίζες από την Κεφαλονιά, επιστρέφει στον τόπο καταγωγής της, για να δώσει ένα τέλος στο βιβλίο της και τα καταφέρνει!

«Το μυθιστόρημα εκτυλίσσεται σε Μάνη, Αθήνα και Κεφαλονιά. Είναι το μοναδικό που υπογράφω με το πραγματικό μου όνομα, αφού πάνω στο μυθιστόρημα αυτό, χτίζεται ένα σενάριο για να γίνει σειρά.
Οι ήρωες μου, η Μαργαρίτα Φωκά και ο Στέφανος Αναγνώστου, έχουν μια αμφίδρομη εμμονική σχέση. Είναι ένα παραμύθι μιας μοντέρνας εποχής, όπου οι σχέσεις είναι φαινομενικά βατές και οι άνθρωποι ρηχοί» μας λέει.

Η Πέγκυ Καραμπάτου, είναι ένας άνθρωπος πολυπράγμων που όπως αποδεικνύεται της αρέσει να μοιράζει… αγάπη! Η ίδια μας λέει την ιστορία της και πως αποφάσισε να βοηθήσει καρκινοπαθείς « Η ίδια νοσώ από λευχαιμία από το 2005 έως σήμερα και μέσα από τις σπουδές μου ως ψυχολόγος, αλλά και από την ενασχόληση μου ως συγγραφέας, απομυθοποιώ τόσο τη νόσο, όσο και τον θάνατο. Προσπαθώ από το εξωτερικό, όπου ζω και εργάζομαι να φτιάξω γέφυρες στην Ελλάδα, ανάμεσα στους καρκινοπαθείς ασθενείς και κυρίως να αλλάζω την εικόνα της γυναίκας που νοσεί με καρκίνο στην πατρίδα μας.

Έχω εμπνευστεί και οραματιστεί δύο project, τα οποία ήδη τρέχουν στην Ελλάδα, αλλά χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια. Τόσο από την πολιτεία όσο και από τον συνάνθρωπο. Το πρώτο project, είναι γυναίκα με καρκίνο, στον καρκίνο, που ασχολείται είτε με γυναίκες που οι ίδιες νοσούν ή έχουν στο πολύ στενό τους περιβάλλον άτομο που νοσεί από τον Καρκίνο. Θα ήθελα να πω εδώ ότι οι γυναίκες πρέπει να μιλούν για το πρόβλημά τους και να μην το αφήνουν, να μην ντρέπονται να το πουν.  Το δεύτερο project φέρει το όνομα Μονόκερoς, ένα παραμύθι γραμμένο και αφιερωμένο στα δυνατά παιδιά που νοσούν από καρκίνο.
Μαζί με τη συγγραφέα κ. Ελένη Βασιλείου, παρουσιάζουμε το βιβλίο αυτό και μέρος των εσόδων, δωρίζονται σε συλλόγους και φορείς με παιδιά που νοσούν!».

Ευχαριστούμε την Κατερίνα Φωκά, που μας έφερε σε επαφή με την αξιολογότατη Πέγκυ Καραμπάτου. Χρειάζεται να στηρίξουμε όλοι αυτή την σπουδαία προσπάθεια και να την βοηθήσουμε!

Η Πέγκυ Καραμπάτου γεννήθηκε στην Σπάρτη και μεγάλωσε στην Σκάλα Λακωνίας, με καταγωγές, ρίζες, ψυχή και χούγια, από Λακωνική Μάνη, Κεφαλονιά και Κόρινθο. Ζει μόνιμα στο εξωτερικό, στην Γερμανία όπου εργάζεται. Όπως λέει άλλωστε: «Είμαι Ελληνίδα στην καρδιά, Ευρωπαία στην σκέψη, “πολυεθνική” στα πιστεύω μου και στα σχέδια μου».

Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία, με επίκεντρο σπουδών την Γλωσσολογία, την Διδακτική της Γλώσσας, την Επιρροή της Έκφρασης στην Πολιτική, στο Θέατρο και στα ΜΜΕ, Γλώσσα και Συμβολισμός, Ψυχογλωσσολογία, όπως και επίσης Συμβουλευτική Ψυχολογία, Κλασσική Φιλοσοφία, Αγγλική Γλώσσα & Φιλολογία.

Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά, Αυστριακά Γερμανικά. 

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξή της


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250