Τραγικές καταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Διαμαρτυρία με αποχή από την αιμοκάθαρση για Κεφαλονίτισσα νευροπαθή: «Το κρίμα στο λαιμό τους» (video)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2019 11:24

Τραγικές καταστάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλονιάς: Διαμαρτυρία με αποχή από την αιμοκάθαρση για Κεφαλονίτισσα νευροπαθή: «Το κρίμα στο λαιμό τους» (video)

Με κίνδυνο την ζωή της η νεφροπαθής, Ελένη Βοζίκη – Αγγελάτου, από τα Φερεντινάτα Πυλάρου, αρνείται να μπει στο μηχάνημα αιμοκάθαρσης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Δυστυχώς, είναι ένα ακόμα… επεισόδιο στο τεράστιο πρόβλημα του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλονιάς, που καθημερινά «βυθίζεται» υποστελεχωμένο και σε μεγάλο κίνδυνο μετά τις παραιτήσεις σύσσωμου του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού και των δύο Παθολόγων της Παθολογικής Κλινικής.

Η κα Βοζίκη – Αγγελάτου, αρνείται όπως είπε να μπει στην αιμοκάθαρση σήμερα Τετάρτη και το ίδιο θα πράξει και την Παρασκευή, διαμαρτυρόμενη για την κατάσταση που έχει προκύψει και θέτοντας τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Βιβλάκη προ των ευθυνών του.

Μπαίνοντας στο τμήμα Τεχνητού Νεφρού, διαπιστώσαμε πως και οι υπόλοιποι νεφροπαθείς που έκαναν εκείνη την ώρα αιμοκάθαρση, είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση που όπως λένε έχει φτάσει στο απροχώρητο. Όλοι ωστόσο έδειξαν την αγάπη τους και την υποστήριξή τους στον Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Βαγγέλη Γιαννάτο και το νοσηλευτικό προσωπικό, λέγοντας πως «Πρώτα απ’ όλα μας αντιμετωπίζει ως άνθρωπος και μετά ως επιστήμονας, όπως και όλο το προσωπικό και οι γιατροί».

Η κα Βοζίκη είχε και συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς Νίκο Βιβλάκη, ωστόσο τα όσα της είπε δεν την απέτρεψαν ώστε να κάνει αποχή από την αιμοκάθαρση.

Ο διοικητής της είπε πως: «τα χέρια του παραμένουν δεμένα και δεν μπορεί να φέρει από μόνος προσωπικό και γιατρούς στον Νοσοκομείο, αν δεν το αποφασίσει η Κυβέρνηση».

Δυστυχώς, είναι μία κατάσταση που μέρα με την μέρα γίνεται χειρότερη και ευχόμαστε να μην αποβεί μοιραία όλους για τους Κεφαλονίτες!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του πρωτογενούς περιεχομένου του INKEFALONIA.GR χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια της ιστοσελίδας.

https://www.youtube.com/watch?v=wU1xrFYKWww

DSC 0184DSC 0189DSC 0193

DSC 0199

DSC 0195DSC 0196 2DSC 0197 2DSC 0198




00 inkefalonia general ad 300X250