Ακατάλληλο το Αργοστόλι για τα άτομα με κινητικά προβλήματα (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 02 Μαρτίου 2019 10:48

Ακατάλληλο το Αργοστόλι για τα άτομα με κινητικά προβλήματα (εικόνες)

Προβλήματα στη μετακίνηση των ΑμεΑ στην πόλη μας

Ανύπαρκτες ως επί το πλείστον ή κατεστραμμένες μπάρες καθώς και οχήματα παράνομα σταθμευμένα καθιστούν τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρία στην πόλη μας σε γολγοθά.
Όπως προκύπτει από την έρευνα του inkefalonia.gr, οι υποδομές της πόλης του Αργοστολίου δεν είναι καθόλου φιλόξενες για τους πεζούς και ακόμη περισσότερο για τα άτομα με αναπηρία, τα οποία αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στην προσπάθειά τους να κινηθούν στην πόλη, καθώς είτε σε πολλά σημεία δεν υπάρχουν μπάρες είτε στα ελάχιστα σημεία που υπάρχουν, δεν έχουν διαμορφωθεί σωστά ή έχουν υποστεί φθορές (σπασίματα, απότομη κλίση, πολύ στενές), με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να κινούνται πάνω στο δρόμο. Προβλήματα όμως εμφανίζονται και στις ειδικές θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ που καταλαμβάνονται από ασυνείδητους οδηγούς.
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα είναι η έλλειψη κοινωνικής συνείδησης και σεβασμού προς το συνάνθρωπό μας καθώς και η μη τήρηση της νομοθεσίας. Το λυπηρό αυτό αποτέλεσμα δυστυχώς ενισχύεται σε πολύ μεγάλο βαθμό και από την αδιαφορία των αρμοδίων αρχών.

Επιμέλεια: Χριστίνα Αντωνίου

IMG 6939IMG 6939IMG 6939IMG 6939IMG 6939IMG 6939IMG 6939

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ