Μεγαλειώδης μαθητική κινητοποίηση στο Αργοστόλι (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ+video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 03 Νοεμβρίου 2018 10:37

Μεγαλειώδης μαθητική κινητοποίηση στο Αργοστόλι (ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ+video)

Μεγαλειώδης μαθητική κινητοποίηση πραγματοποίησαν  το μεσημέρι της Παρασκευής οι μαθητές στο Αργοστόλι.

Αναλυτικότερα το παρών έδωσαν μαθητές από τα Γυμνάσια- Λύκεια Αργοστολίου, Ληξουρίου, Σάμης και Κεραμείων σε μια προσπάθεια να καταστήσουν σαφές  ότι μετά από 5 χρόνια από τους σεισμού που έπληξαν τις κτηριακές υποδομές θέλουν να δουν πράξεις και όχι λόγια από τους υπευθυνους.

Εκ μέρους της ΕΛΜΕ-ΚΙ  μίλησε ο πρόεδρος Δημήτρης Μαντζουράτος ο οποίος  στην σύντομη ομιλία του είπε ότι: «Κυβέρνηση Περιφέρεια και Δήμος έχουν χαντακώσει την σχολική στέγη στην Κεφαλονιά»

Μετά τις ομιλίες πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και αφού επέστρεψαν επισκέφθηκαν τον δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον Αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα θέτοντας τα παρακάτω αιτήματα και ζητώντας απαντήσεις:

1. Ανέγερση πέντε νέων σχολικών συγκροτημάτων.

2. Απόσυρση πρότασης για το νέο λύκειο με βάση την οποία:

-Καταργούνται οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι μαθητές υποβάλλονται σε διπλή πανελλήνια εξέταση, τόσο για το απολυτήριο, όσο και για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
-Το μηχανογραφικό θα κατατίθεται από τους μαθητές ήδη από την Β’ Λυκείου με περιορισμένο αριθμό σχολών.

3. Συγκοινωνιακή μελέτη για το 1ο και 2ο ΓΕΛ στο Φαραώ με σκοπό να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Καθημερινά εκατοντάδες μαθητές κατά την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης τους από το σχολείο δημιουργείτε μεγάλο πρόβλημα με τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Απαντώντας επί  του θέματος ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι είναι αρμοδιότητα του Δήμου.

4. Δυσπρόσιτα Σχολεία. Επαναχαρακτηρισμός των Μεσοβουνίων και της Πάστρας ως δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να μην καταργηθούν τα σχολικά συγκροτήματα.

5. Δημιουργούνται τμήματα με υπεράριθμούς μαθητές με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η εύρυθμη λειτουργία της τάξης

Και τέλος

6. Αντιπυρική προστασία και αντισεισμικός έλεγχος σε όλα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου που ζητάνε την ανέγερση  νέου σχολικού κτηρίου  και όχι την επισκευή του ήδη υπάρχοντος.

Από την μεριά του ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι  όσο είναι Δήμαρχος τα παιδιά δεν θα μπουν στο συγκεκριμένο σχολείο. Οι απαντήσεις που έδωσε βέβαια δεν έπεισαν και ιδιαίτερα μαθητές, καθηγητές και γονείς καθώς οι διαδικασίες όπως είπαν προχωράνε ανεμπόδιστες.

Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης  εμφανίστηκαν να τάσσονται  στο πλευρό των μαθητών συνυπογράφοντας μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους.

Τώρα περιμένουμε να δούμε και από τις δύο πλευρές έργα!

Χρήστος Λαμπράκης – Μαρία Κουρκουμέλη