Η Εκδήλωση «Πλαστικός κόσμος» - Ευχαριστίες (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 13:04

Η Εκδήλωση «Πλαστικός κόσμος» - Ευχαριστίες (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα

«Ο «Πλαστικός κόσμος» επικράτησε του... «Ορέστη»!»

Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες που κάποιοι ονόμασαν «Ορέστη», αλλά σ’ εμάς δε φάνηκαν τίποτα περισσότερο απ’ τα καθιερωμένα πρωτοβρόχια, η ανοικτή συνάντηση «πλαστικός κόσμος» ολοκληρώθηκε με μαζική συμμετοχή και μεγάλο ενδιαφέρον.

Για να μην κουράσουμε, θα περιοριστούμε σε αυτό εδώ το δελτίο τύπου στις οφειλόμενες ευχαριστίες, και σε μεταγενέστη φάση, θα επανέλθουμε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις μας σχετικά με το αντικείμενο που διαπραγματευτήκαμε.

Οφείλουμε λοιπόν να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτής της προσπάθειας και οι οποίοι είναι : Η Μαργαρίτα Μποζά, μουσικός, που με τη φωνή και την κιθάρα της παρουσίασε ένα υψηλής ποιότητας μουσικό πρόγραμμα με το οποίο κέρδισε το κοινό και το έφερε στη διάθεση να τραγουδήσει κι αυτό μαζί της. Η Αντζελίνα Γιαννοπούλου, φιλόλογος-ιστορικός, που μας μίλησε και κυρίως μας προβλημάτισε σχετικά με το περιεχόμενο μήνυμα του ντοκιμαντέρ που προβάλλαμε. Ο Νίκος Σπηλιώτης, μουσικός, που παρουσίασε δύο πολύ δυνατά βίντεο μικρής διάρκειας με εύστοχα μηνύματα και την υπέροχη μουσική γραμμένη απ’ τον ίδιο. Ο Σπύρος Γκατζούνας, προγραμματιστής Η/Υ, που με τις τεχνικές του γνώσεις αλλά και το μεράκι του ήταν ο «από μηχανής Θεός» που φρόντιζε να φαίνονται τα πάντα αλλά ο ίδιος δε φάνηκε πουθενά! Ο Δημοσθένης Θεοφιλάτος, μηχανικός Η/Υ, που με την τεχνική του υποστήριξη καταφέραμε για πρώτη φορά και πραγματοποιήσαμε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου σε πραγματικό χρόνο! Η Μαρία Γραμματικού και η Αγγελική Χριστοφοράτου από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «Εξέλιξις» η οποία μας πρόσφερε δωρεάν πάνινες επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες τις οπίες και διαθέσαμε στο κοινό ως αποχαιρετιστήριο δώρο.  Τέλος, ο Ιωάννης Κοσμάτος, Διευθυντής του Β’ Λυκείου Αργοστολίου, που μας φιλοξένησε θερμά και μας έκανε να αισθανθούμε σα στο σπίτι μας.

Ευχαριστούμε επίσης την Plastic Free Greece για το σπουδαίο έργο της και για τη δωρεάν χορήγηση του ντοκιμαντέρ “Plastic China” που προβάλλαμε με ελληνικούς υπότιτλους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στους φωτογράφους Φωτεινή Μαραβέγια και Παναγή Καβαλλιεράτο, για τις εξαιρετικές φωτογραφίες που μας τράβηξαν και που είναι πλέον στη δημοσιότητα για να μεταφερθεί ένα ελάχιστο από το κλίμα της εκδήλωσης στον κόσμο που δεν τα κατάφερε να είναι μαζί μας.

Ξεχωριστά ευχαριστούμε όλα τα ΜΜΕ των νησιών μας που διαφήμισαν την εκδήλωσή μας και που βοήθησαν έτσι σημαντικά στο να επικοινωνηθεί η προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε επίσης όλους τους δημοσιογράφους που βρέθηκαν κοντά μας τη μέρα της εκδήλωσης για να την καλύψουν με το δικό τους φακό και τη δική τους πένα.

Περισσότερο όμως απ’ όλους ευχαριστούμε όλους εσάς που σε κάθε μας προσπάθεια γεμίζετε τους χώρους που επιλέγουμε να συναντηθούμε, και που μας προκαλείτε με την ενεργή παρουσία σας την ανάγκη να διατηρούμε αυτόν το δημόσιο διάλογο ανοικτό. Η ενασχόλησή μας με τον πολιτισμό δεν είναι μία πολυτέλεια, αλλά μία ανάγκη και υποχρέωση όλων μας!

Για την Π.Ε.Κ., το Κιν.Εν.Κατ. και την Plastic Free Greece,
Γιάννης Βαρούχας

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες και το βίντεο της εκδήλωσης εδώ :
https://www.facebook.com/yiannis.varouchas

444444444444444