Στην Αγία Πελαγία μεταφέρθηκαν οι 79 μετανάστες – Κρατούνται οι δύο διακινητές (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 14:00

Στην Αγία Πελαγία μεταφέρθηκαν οι 79 μετανάστες – Κρατούνται οι δύο διακινητές (ανανεωμένο)

Μεταφέρθηκαν το βράδυ της Κυριακής 

Σε χώρο στο αλιευτικό καταφύγιο της Αγίας Πελαγίας έχουν μεταφερθεί από το βράδυ της Κυριακής οι 79 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοφόρο ανοικτά της Κεφαλονιάς το Σάββατο το πρωί. 

Οι δυο διακινητές κρατούνται, ενώ μεταφέρθηκαν στην Αγία Πελαγία, από το Λιμεναρχείο που φιλοξενήθηκαν αρχικά, 71 άνδρες και 8 παιδιά.

Πλέον, από την στιγμή που η Περιφέρεια έχει τονίσει πως δεν εμπλακεί, μένει να δούμε πότε θα αναχωρήσουν από την Κεφαλονιά. Να σημειώσουμε πως την τελευταία φορά που είχε σημειωθεί ανάλογο περιστατικό με ύπαρξη μεταναστών στην Κεφαλονιά, υπήρχε η επιθυμία από την Κεντρική Αστυνομική Διεύθυνση στην Αθήνα να παραμείνουν στην Κεφαλονιά.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς τότε είχε τονίσει ότι δεν υπάρχουν οι υποδομές για να φιλοξενηθούν μετανάστες στο νησί.

Πλέον περιμένουμε να δούμε πότε θα αναχωρήσουν από το νησί και ίσως να ήταν καλύτερα αρχικά να μεταφερθούν σε λιμάνι της Πελοποννήσου και όχι στην Κεφαλονιά.

Όσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθούνται, έως και το μεσημέρι της Δευτέρας, είναι οι εξής:  

Λόγω του γεγονότος ότι εντοπίστηκαν σε διεθνή ύδατα, αρμόδιος εισαγγελέας είναι ο Εισαγγελέας Πειραιώς.

Εάν ο εισαγγελέας Πειραιώς,  αποφασίσει οι 79 μετανάστες  να παραπεμφθούν για παράνομη είσοδο, τότε θα περάσουν από υγειονομικό έλεγχο και κατόπιν εντολής της ΕΛ.ΑΣ θα αναλάβει η αστυνομική διεύθυνση Κεφαλονιάς, ώστε να μεταφερθούν σε δομές φιλοξενίας εκτός του νησιού.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα αναχωρήσουν από την Κεφαλονιά, καθώς αναμένεται η απόφαση του εισαγγελέα Πειραιώς. Έως τότε θα βρίσκονται στην Αγία Πελαγία και την ευθύνη θα την έχει το λιμεναρχείο.

Η Πολιτική Προστασία Δήμου και Περιφέρειας έχει αναλάβει την σίτιση και παροχή κλινοσκεπασμάτων στους μετανάστες.

Γιώργος Χαλαβαζής - Ελευθερία Κουλουριώτου 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250