Φορέας Αίνου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στον Κούταβο

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2018 13:52

Φορέας Αίνου: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στον Κούταβο

Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου

Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Αίνου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών (Eurobirdwatch 2018). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κουτάβου, όπου είναι η έδρα του Φορέα Διαχείρισης, την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου 50 επισκέπτες, όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως γονείς με παιδιά. Οι επισκέπτες ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης για τη μετανάστευση των πουλιών, τη σημασία της χώρας μας, αλλά και του Ιονίου ειδικότερα, ως δρόμου διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών. Επίσης ενημερώθηκαν για τους βιοτόπους των διαφόρων ειδών πουλιών. Οι μαθητές και τα παιδιά που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τους κινδύνους που κρύβει το ταξίδι της μετανάστευσης και πόσο σημαντικό είναι να προστατευθούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα πουλιά, καθώς και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Το προσωπικό του Φορέα διέθεσε στους επισκέπτες κιάλια και διόπτρες για την παρατήρηση των πουλιών στην λιμνοθάλασσα του Κουτάβου, οδηγούς αναγνώρισης των ειδών και τέλος οι μικροί μας επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να κάνουν ζωγραφιές και χειροτεχνίες με θέμα τα μεταναστευτικά πουλιά της χώρας μας.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν στην Γιορτή Πουλιών και συνέβαλαν με την παρουσία τους στην επιτυχία της εκδήλωσης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας με ανάλογες δράσεις για το προσεχές μέλλον.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ.

και το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης

Εθνικού Δρυμού Αίνου

IMG 7023IMG 7023IMG 7023IMG 7023IMG 7023IMG 7023




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250