Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους σε Φισκάρδο και Ιθάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 03 Ιουνίου 2018 10:42

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση Ι/Φ σκάφους σε Φισκάρδο και Ιθάκη

Ενημέρωση Λιμενικού Σώματος 

 Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη απογευματινές ώρες χθες, στο Ι/Φ-Α/Ψ σκάφος ''ROSE'' σημαίας Ελβετίας, στην Ιθάκη.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί ναυλοσύμφωνο μεταξύ του πλοιοκτήτη και ενός εκ των δύο επιβατών, για το χρονικό διάστημα από 31-05-2018 έως 04-6-2018 με λιμένα επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης τη Νικιάνα Λευκάδας και για το οποίο είχε καταβάλει το ποσό των χιλίων ελβετικών φράγκων (1.000,00 ₣), χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Επιπλέον κατά τη διενέργεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ''ROSE'' δεν ήταν εφοδιασμένο με το απαιτούμενο από το Νόμο 4504/17 ''Δελτίο Κίνησης Πλοίου Αναψυχής''.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ROSE'', ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

----------------------------------------

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επεβλήθη μεσημβρινές ώρες χθες, στο Ι/Φ σκάφος ''USAILONE'' σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμένα Φισκάρδου.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Φισκάρδου, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, ενώ οι πέντε (05) αλλοδαποί επιβαίνοντες, ήρθαν αεροπορικώς στην Πρέβεζα και αφού μετέβησαν στη μαρίνα Λευκάδας, επιβιβάστηκαν στο εν λόγω σκάφος, το οποίο είχε εκναυλωθεί για το χρονικό διάστημα από 27-05-2018 έως 01-06-2018 και για το οποίο είχαν καταβάλει το ποσό των δύο χιλιάδων τριακοσίων σαράντα τριών λιρών Αγγλίας (2343£) έκαστος, χωρίς να υφίσταται η απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του “USAILONE”, ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

 


Ετικέτες: