Το inkefalonia.gr στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2012 14:15

Το inkefalonia.gr στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η ενέργεια και δόμηση ήταν η θεματική ενότητα που κυριάρχησε στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 16 του μήνα. Στην 77η ΔΕΘ συμμετέχουν 560 εκθέτες (μείωση περίπου 40% σε σχέση με πέρυσι) προερχόμενοι από 28 διαφορετικές χώρες. Καταλαμβάνουν έκταση 20.000 τ.μ. έναντι 28.000 πέρυσι, ενώ δεν υπάρχει «τιμώμενη χώρα».Υπάρχει ωστόσο τιμώμενη περιοχή που φέτος ήταν η «Δυτική Μακεδονία». Αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν συμμετέχει με περίπτερό του κανένα υπουργείο!


Και καθώς η παρουσία κυβερνητικών και άλλων πολιτικών παραγόντων είναι μειωμένη, ένα σημαντικό μέρος των κεφαλαίων που προορίζονταν για πολιτικές εκδηλώσεις δόθηκε για να αποκτήσει η έκθεση φέτος κάτι από τον γιορτινό χαρακτήρα του παρελθόντος, μ' ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που συμπεριελήφθη στις Παράλληλες Εκδηλώσεις.

Ως επίσημες κρατικές συμμετοχές συμμετέχουν οι Κύπρος, Βραζιλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Γαλλία, Ιταλία, Ινδονησία, Ταϊβάν και Ν. Αφρική.

Στο καθαρά εκθεσιακό μέρος της 77ης διοργάνωσης, αναμφίβολα το σημαντικότερο αφιέρωμα είναι αυτό της Energy land & Domisis (120 εκθέτες σε 12.000 τ.μ., 30% συμμετέχουν για πρώτη φορά), καταλαμβάνοντας τα 2/3 του συνόλου της διοργάνωσης.

Το inkefalonia.gr βρέθηκε στην 77η ΔΕΘ και σας παρουσιάζει αναλυτικότατα μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες τα περίπτερα των συμμετεχόντων.

{phocagallery view=category|categoryid=196|limitstart=0|limitcount=0}