Παύλος Παπαδάτος: Ακόμη και οι μπαλαντέζες της Κεφαλονιάς διαμαρτύρονται

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 09 Μαΐου 2017 10:24

Παύλος Παπαδάτος: Ακόμη και οι μπαλαντέζες της Κεφαλονιάς διαμαρτύρονται

Θα πρέπει να είναι ελάχιστοι οι Έλληνες που δεν γνωρίζουν ότι το Φισκάρδο της Κεφαλονιάς είναι ένα από τα πλέον κοσμοπολίτικα λιμανάκια της χώρας μας.


Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι όποια σκάφη το επισκέπτονται και χρειάζονται ηλεκτρικό ρεύμα και νερό – που όλα χρειάζονται - εφοδιάζονται «παρανόμως» από κάποιον φιλότιμο καταστηματάρχη. Ακόμη και ο μόλος του Φισκάρδου, ο οποίος μπορεί να επισκευαστεί εντός ελαχίστων ημερών, χρόνια τώρα περιμένει να φιλοτιμηθεί κάποιος υπεύθυνος εκ του δήμου ώστε να τον επισκευάσει! Δυστυχώς στην Κεφαλονιά, δεν είναι μόνο το λιμάνι του Φισκάρδου σε τέτοια κατάντια. Είναι και το λιμάνι της Άσσου, του Κατελιού, του Ληξουριού αλλά και το κεντρικό λιμάνι του Αργοστολίου, όπου εκεί μάλιστα αναμιγνύονται εμπορεύματα, νταλίκες και κότερα! Δυστυχώς. Η άγνοια και ο ζαμανφουτισμός των αρμοδίων – σίγουρα και η ανικανότητα - είναι πρωτοφανής. Υπονομεύουν τον τουρισμό της χώρας μας και διασύρουν την όμορφη Κεφαλονιά μας. Και το αστείο είναι ότι θέλουν και τουρίστες υψηλών προδιαγραφών!

Για αυτό το κατάντημα φυσικά ευθύνονται και οι πρώην δήμαρχοι, αλλά κυρίως οι έως σήμερα διορισμένες από τον Δήμο διοικήσεις του λιμενικού ταμείου και φυσικά ο Δήμαρχος. Αυτοί θα πουν βέβαια ότι φταίει η αρχαιολογία, ο περιβαλλοντικός νόμος που ψηφίστηκε τον Αύγουστο του 2016 (!) και ό,τι άλλο κατεβάσει ο νους τους. Ακόμη και ο Σόιμπλε τους φταίει. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι ίδιοι. Έτσι, το μεγαλύτερο και ομορφότερο νησί των Επτανήσων, το οποίο έχει τις περισσότερες αναπτυξιακές δυνατότητες, έχει ένα κλάσμα του τουρισμού της Ζακύνθου και της Κέρκυρας. Και όσο θυμάμαι τον Περιφερειάρχη Επτανήσων να προβαίνει σε αστεία δημοψηφίσματα και να δίνει αγώνα για να μείνουν τα περιφερειακά αεροδρόμια στο δημόσιο και στους δημάρχους (!), με πιάνει πραγματικά αηδία. Είναι ώρα εμείς οι Κεφαλλονίτες, να αρχίσουμε σιγά σιγά να αναστρέφουμε την κατρακύλα του νησιού μας, γιατί κάποιοι εδώ, δεν εις θέση να αντιληφθούν ότι η παραμέληση της τουριστικής υποδομής του νησιού μας βλάπτει πολύ σοβαρά, ακόμη και τα δικά τους προσωπικά μικροσυμφέροντα. 

Παύλος Παπαδάτος

Σημείωση

Την Πρωτομαγιά πήγα στο Φισκάρδο με τη γυναίκα μου και κάποιους καλούς φίλους. Περάσαμε θαυμάσια. Έφυγα όμως με έναν κόμπο στο στήθος και ένα ερωτηματικό. Πώς υπάρχουν «υπεύθυνοι» που δεν κοκκινίζουν, όταν ακόμη και οι μπαλαντέζες πάνω στα πεζοδρόμια τους φωνάζουν: «Είστε ανίκανοι!»; (Αν όντως όπως γράφει ο Ημερήσιος, ο Δήμαρχος κάνει την εμφάνισή του στα δημοτικά συμβούλια πολύ σπάνια, λέτε να ενδιαφέρεται ή και να γνωρίζει τι γίνεται στο Φισκάρδο και στην Κεφαλονιά ολόκληρη)? 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250