Μάκης Μεταξάς: «Στο μέλλον ο επισκέπτης θα έρχεται στην Κεφαλονιά για να δει εκτός από την Μελισσάνη και τον Θολωτό τάφο των Τζαννάτων»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016 18:52

Μάκης Μεταξάς: «Στο μέλλον ο επισκέπτης θα έρχεται στην Κεφαλονιά για να δει εκτός από την Μελισσάνη και τον Θολωτό τάφο των Τζαννάτων»

Ο πρόεδρος της Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, Μάκης Μεταξάς μίλησε στην εκπομπή του Inkefalonia 89,2 «Μέρα Μεσημέρι» με τον Γιώργο Χαλαβαζή, όσον αφορά την ένταξη της μελέτης στο ΕΣΠΑ του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων.

Ο κ. Μεταξάς αναφέρθηκε στην σημαντικότατη αυτή εξέλιξη, η οποία δίνει την δυνατότητα στην Κεφαλονιάς και στην Περιοχή του Ελειού να αναπτυχθεί.

Ο πρόεδρος της Εταιρεία Μελετών Προϊστορικής Κεφαλληνίας, προσδιόρισε χρονικά ότι η ολοκλήρωση των εργασιών, για την αναστήλωση του Θολωτού Μυκηναϊκού τάφου Τζαννάτων, ενδεχομένως να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2020.

«Είναι πολύ σημαντικό τόσο ως αρχαιολογικό εύρημα, αλλά και ως ενδιαφέρον που θα προκαλεί στον επισκέπτη. Στο μέλλον, θα είναι εφικτό όπως έρχεται κάποιος στην Κεφαλονιά για να δει την Μελισσάνη, θα μπορεί να έρχεται να επισκεφθεί τον Θολωτό Μυκηναϊκό τάφο των Τζαννάτων. Και μαζί θα αναπτυχθεί και όλη η περιοχή».

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Μάκη Μεταξά

https://www.youtube.com/watch?v=Ba0Ccfcigr0


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250