Χαράλαμπος Τζανετάτος: Ο Κεφαλονίτης Επί Τιμή Πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά με το σπουδαίο κοινωνικό έργο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 17 Σεπτεμβρίου 2016 13:14

Χαράλαμπος Τζανετάτος: Ο Κεφαλονίτης Επί Τιμή Πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά με το σπουδαίο κοινωνικό έργο


Ο Χαράλαμπος Τζανετάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά, στις 22 Μαΐου 1934 και είναι ο μικρότερος από τα τρία αδέρφια της οικογενείας, Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου.  Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα βιώνει μια κατάσταση μεγάλης αβεβαιότητας κι έτσι ο κ. Τζανετάτος αποφασίζει να μεταναστεύσει στον Παναμά το 1950. Εκεί, συναντά την αγαπημένη Παναμέζα σύζυγό του Ίρμα και δημιουργεί μια πενταμελή οικογένεια.

   Κατά την άφιξή του στον ΠΑΝΑΜΑ, αρχίζει να εργάζεται σε διάφορες δουλειές, εμπειρία που τον βοηθά να εξοικειωθεί με την ισπανική γλώσσα. Μέχρι το 1954, καταφέρνει να γίνει ανεξάρτητος και ιδρύει μια από τις κορυφαίες εμπορικές εταιρείες στον τομέα παρασκευής και διανομής τροφίμων, αναψυκτικών, ειδών οικιακής χρήσης και προσωπικής φροντίδας. Επεκτείνει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες  στον τομέα των ακινήτων, στον τουρισμό και στην μεταποίηση πρωτογενούς τομέα. Μέσα από αυτές τις εταιρείες, παρέχει ευκαιρίες απασχόλησης σε περίπου 750 Παναμέζους.

Στην ΕΛΛΑΔΑ έχει αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα των ακινήτων , ξενοδοχείων (έχει στην ιδιοκτησία του το ξενοδοχείο OASIS HOTEL APARTMENTS  στην Γλυφάδα), και πρόσφατα στον τομέα μεταποίησης πρωτογενούς τομέα, κατασκευάζοντας σύγχρονη τυροκομική μονάδα στον Κάτω Αγιο Ιωάννη του Δήμου Κατερίνης Π.Ε. Πιερίας, εμβαδού 2500 μ2, δυναμικότητας, 50 τόνων γάλακτος ημερησίως, σε ιδιόκτητη έκταση Εβδομήντα Επτά στρεμμάτων.

  Είναι εδώ και 15 χρόνια Επί Τιμή Πρόξενος της Ελλάδας στον Παναμά και οι επιχειρηματικές του δραστηριότητες έχουν σαν βάση τους τον Παναμά, το Μαϊάμι, το Λος Άντζελες κ.λπ.,

Το ανθρωπιστικό του έργου είναι εντυπωσιακό:

   Έχει ιδρύσει στον Παναμά Ελληνικό Σχολείο με το όνομα ΑΘΗΝΑ, αλλά και ξενώνα για τη φιλοξενία Ελλήνων, ενώ τώρα προχωρεί και στη δημιουργία ενός γιγαντιαίου νοσοκομειακού συγκροτήματος, στην μνήμη των δύο αδικοχαμένων θυγατέρων του Ιρμίτας και Λουκίας στην δε ιδιαίτερη πατρίδα του την ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ (Σάμη), κατασκευάζει και παρέχει στον Δήμο Κεφαλληνίας (Σάμης)  ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ στη  μνήμη των γονέων του Δημητρίου και Λουκίας Τζανετάτου.

Πηγή: olympiobima.gr




00 inkefalonia general ad 300X250