585 δέματα ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 833 κιλών το φορτίο των διακινητών! (Ανανεωμένο Ωρα 00.28)

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 00:34

H φωτογραφία είναι απο το zougla.gr

H φωτογραφία είναι απο το zougla.gr

Με Δελτίο Τύπου το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας δίνει στην δημοσιότητα στοιχεία για την καταδίωξη με το ταχύπλοο των δύο διακινητών ναρκωτικών. "Σας γνωρίζουμε ότι την 22/07/2012 κατά την διάρκεια προγραμματισμένης περιπολίας στα πλαίσια της FRONTEX του Π.Λ.Σ 708 του Υ/Χ Ιθάκης στην θαλάσσια περιοχή Πέρα Πηγάδι Ιθάκης κατά τη διαδικασία προσέγγισης του φουσκωτού Τ/Χ σκάφους «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Τ.Ι 246 για διενέργεια νομότυπου ελέγχου οι δύο (02) επιβαίνοντες στο προαναφερόμενο Τ/Χ δεν συμμορφώθηκαν στα κελεύσματα του Π.Λ.Σ 708- Υ/Χ Ιθάκης για ακινητοποίηση τους και ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό την διαφυγή τους.


Αμέσως ξεκίνησε καταδίωξη από το προαναφερόμενο περιπολικό σκάφος με την συνδρομή του πλωτού περιπολικού Υ/Χ Ζακύνθου και Π.Λ.Σ 118 Υπηρεσίας μας υπό την άμεση εποπτεία και συντονισμό του Κέντρου Επιχ/σεων Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.


Η καταδίωξη συνεχίστηκε στην ευρύτερη περιοχή που περιλαμβάνεται μεταξύ Σκάλας – Κατελειού κατά την διαδικασία της καταδίωξης οι δύο (02) επιβαίνοντες του Τ/Χ απέρριπταν μεγάλους σάκους στη θάλασσα που μετά τη διαδικασία περισυλλογής τους από Π.Λ.Σ 118 Υπηρεσίας μας διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.


Περί ώρα 12:10 ανωτέρω φουσκωτό σκάφος κατευθύνθηκε προς την παραλία Αβύθου Κεφ/νίας όπου και οι δύο (02) επιβαίνοντες το εγκατέλειψαν και διέφυγαν προς ένα μονοπάτι σε κατοικημένη περιοχή.


Κατά την παράδοση των δεμάτων στο Λ/Χ Κεφ/νίας διαπιστώθηκε ότι το περιεχόμενό τους ήταν ακατέργαστη ινδική κάνναβη και από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι ήταν 585 δέματα συνολικού βάρους 833,45 γραμμαρίων.


Υπηρεσία μας γνωρίζει τον ιδιοκτήτη του ανωτέρω Τ/Χ ο οποίος έχει συλληφθεί και βρίσκεται φυλακισμένος και για άλλες παρόμοιες πράξεις καθώς και τα στοιχεία των δύο επιβαινόντων που διέφυγαν της σύλληψης που στον παρόντα χρόνο δεν είναι ανακοινώσιμα. Από την Υπηρεσία μας διενεργείται προανάκριση". -

Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ


Αντιπλοίαρχος ΛΣ ΚΑΛΙΤΣΟΥΝΑΚΗΣ Γεώργιος

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Απίστευτες σκηνές καταδίωξης εκτυλίχθηκε πριν από λίγο στην παραλία Αβυθος. Σύμφωνα με πληροφορίες ταχύπλοο σκάφος μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ινδικής κάναβης.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής


Την ποσότητα την μετέφεραν με ταχύπλοο δύο άτομα τα οποία όμως κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.
Συγκεκριμένα η περιπέτεια ξεκίνησε από τα Νοτιοανατολικά της Ιθάκης, όταν και πλωτό σκάφος του λιμενικού προσπάθησε να πραγματοποιήσει έλεγχο στο ταχύπλοο, ωστόσο αυτό δεν υπάκουσε και ανέπτυξε ταχύτητα.

Κάπου εκεί ξεκίνησε καταδίωξη στην οποία συμμετείχαν και σκάφη από την Κεφαλονιά, αλλά και από τη Ζάκυνθο. Τελικά οι δύο χειριστές του ταχύπλοου κατάφεραν να το εγκαταλείψουν στην παραλία του Λυγιά (μεταξύ  Αβύθου και Αη Χέλι) και να διαφύγουν, πετώντας τα ναρκωτικά στη θάλασσα. Όσον αφορά την ποσότητα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για περισσότερα απο 500 κιλά χασίς.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη μεγάλη χερσαία επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό τους.

ΩΡΑ 11.35 μ.μ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση για την σύλληψη των δυο διακινητών.

 021215454katadiwxi maketoMESA

Η φωτογραφία είναι απο το www.zougla.gr

 




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250