Θέατρο Σκιών Μελισσηνού: Η… μαγεία πίσω από τον μπερντέ!

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2012 08:56

Θέατρο Σκιών Μελισσηνού: Η… μαγεία πίσω από τον μπερντέ!

Είναι δύσκολο να κερδίζεις ένα τόσο απαιτητικό κοινό, όσο είναι αυτό των μικρών παιδιών. Κι όμως ο Αλέξανδρος Μελισσηνός τα καταφέρνει περίφημα με μοναδικό του όπλο μια φιγούρα που κρατάει στα χέρια. Αυτή του Καραγκιόζη!


Συναντήσαμε τον νεαρό με καθόλα άξιο καραγκιοζοπαίχτη, συνεχιστή της οικογενειακής παράδοσης που ξεκινάει από τον πατέρα του Ιάσωνα Μελισσηνό και όπως φαίνεται θα καταλήξει στον Ιάσωνα τζούνιορ τον γιό του και δεξί του χέρι στις παραστάσεις.  


«Ο Καραγκιόζης στο τρελό Καρναβάλι» ήταν η παράσταση που απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στο θέατρο "Κέφαλος"  την Παρασκευή το βράδυ. Εμείς την ώρα της παράσταση βρήκαμε την ευκαιρία να... τρυπώσουμε πίσω από τον μπερντέ και να μάθουμε τα μυστικά του Αλέξανδρου Μελισσηνού.


"Κάνουμε μία παράσταση καρναβαλική και για μικρούς, αλλά και για μεγάλους. Το να είσαι πίσω από τον μπερντέ και να έχεις όλο τον κόσμο μπροστά σου χωρίς να μπορείς να τους δεις, ουσιαστικά σε κάνει να προσπαθείς να δεις μέσα από τις φιγούρες σου, γιατί αυτές βλέπουνε για σένα. Η προέκταση του εαυτού σου είναι η φιγούρα σου" δηλώνει ο Αλέξανδρος Μελισσηνός.


Όσον αφορά τον γιό του Ιάσωνα, ο οποίος από μικρός έχει μυηθεί στα μυστικά του θεάτρου σκιών, τονίζει: «Ο γιός μου ο Ιάσωνας, είναι σχεδόν πέντε χρονών και συνεχίζει στα χνάρια τα δικά μου και του παππού Ιάσωνα».
Την  παράσταση ο «Καραγκιόζης στο τρελό καρναβάλι»  θα  έχουν την ευκαιρία να την απολαύουν οι μικροί φίλοι του Ληξουρίου στις 23 Φεβρουαρίου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής




00 inkefalonia general ad 300X250