Σπύρος Κουνάδης προς Παύλο Παπαδάτο: «Πρέπει να απαντήσω στο ξεκατίνιασμά σου»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 10:24

Σπύρος Κουνάδης προς Παύλο Παπαδάτο:  «Πρέπει να απαντήσω στο ξεκατίνιασμά σου»

Δείτε τη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει Ο Παύλος Παπαδάτος στις 22 Ιουνίου. Την απάντησή του σε όσα του καταλόγισε κατά τη συνέντευξη Τύπου ο Παύλος Παπαδάτος πριν λίγες μέρες, έκανε γνωστή με επιστολή ο Σπύρος Κουνάδης.Πιο αναλυτικά τονίζει τα εξής: «Δε νιώθω την ανάγκη ούτε να απολογηθώ ούτε να δικαιολογηθώ σε κανέναν.Δυστυχώς όμως πρέπει να απαντήσω στο ξεκατίνιασμά σου.

Δυστυχώς για σένα πρέπει να ακούσει και να διαβάσει ο κόσμος την αλήθεια, προκειμένου να ξεβρομίσει η Κεφαλλονιά από τα βοθρολύματα και τις λάσπες που πέταξες με το παραλήρημά σου στη συνέντευξη που έδωσες.

Όταν τέσσερα άξια, ικανά και καταξιωμένα στην κοινωνία και στη εργασία τους στελέχη της Ν. Δ. , ο Πέτρος ο Αλιβιζάτος, η Σοφία η Λουκέρη, ο Γιώργος ο Κουρής και ο Σταύρος ο Τραυλός θέτουν βέτο και λένε .... «ΟΧΙ Ο ΠΑΠΑΔΑΤΟΣ ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ», αν μπει, εμείς θα αποχωρήσουμε, και αποχωρούν, κάτι συμβαίνει.

Κανείς στη θέση σου δεν θα ήθελε να είναι υποψήφιος με τέτοια προσβολή στο πρόσωπό του. Εσύ αντιθέτως την επόμενη μέρα, Μ. Παρασκευή πρωί, παρακαλάς τον Αλέξανδρο Παρίση να πάρει τηλέφωνο τον Αντώνη Σαμαρά και να τον πείσει να είσαι εσύ υποψήφιος.

Ναι, ήμουν και εγώ εκεί. Ήμασταν τέσσερα άτομα.
Εγώ, εσύ, ο Πάρισης και ο Κεκάτος.
Δεν μπορείς να μας διαψεύσεις.

Όταν για σένα παραιτήθηκαν τέσσερις υποψήφιοι βουλευτές, ο πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. και πολλά μέλη, ο Αλ. Παρίσης πήρε την πρωτοβουλία να σχηματίσει ψηφοδέλτιο. Έκανε μπροστά μας στον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά τρία τηλεφωνήματα. Έγιναν τρία τηλεφωνήματα γιατί ο Σαμαράς δεν σε ήθελε. Εσύ καθισμένος, βουρκωμένος, αμήχανος και αμίλητος με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό σου και σκουπίζοντας τον κρύο ιδρώτα σου, περίμενες το αποτέλεσμα της συνομιλίας. Περίμενες να καθαρίσει ο Αλ. Παρίσης για σένα.
Εσύ δεν έκανες τίποτα.

Αλλά τι να κάνεις? Μήπως γνώριζες τον Αντώνη Σαμαρά? Μήπως του είχες μιλήσει ποτέ?

Γιατί δεν του μίλαγες στο τηλέφωνο εκείνο το πρωί? Γιατί δεν τον έπαιρνες στο τηλέφωνο από το σπίτι σου? Γιατί υποχρεώθηκες στον Αλ. Παρίση για να πάρεις το χρίσμα του βουλευτή?

Να σου πω εγώ. Γιατί μόνο στην τηλεόραση έχεις δει τον Αντώνη Σαμαρά και είναι ντροπή να χρησιμοποιείς το όνομά του, όπως είναι ντροπή και αχαριστία να βρίζεις για την αποτυχία σου τον Αλ. Παρίση. Γιατί δεν έβαλες στο φυλλάδιο σου μια φωτογραφία μαζί με τον Αντώνη? Σίγουρα είχες και το ξέχασες.
Αναγκαστικά προ του αδιεξόδου που βρέθηκε το κόμμα, ο Σαμαράς δέχτηκε να είσαι υποψήφιος και αυτό προς χάρη του Παρίση.
Και εδώ θα αναγνωρίσω το πρώτο και μοναδικό μου λάθος σε αυτή την ιστορία.
Δεν σε ήξερα. Δε ρώταγα?

Βέβαια υπάρχει μια δικαιολογία ότι και εγώ σε γνώρισα ανάμεσα σε ένα σουβλάκι και μία μπύρα.

Λάθος που δέχτηκα αμέσως να βάλω πλάτη, να αφήσω τη δουλειά μου και να βοηθήσω το κόμμα δίπλα σου. Όλοι ξέρουμε ότι μέσα από τη συνεργασία γνωρίζεις τον άνθρωπο και συνεργάτη σου. Εγώ σε γνώρισα αμέσως πριν τη συνεργασία μας η οποία ποτέ δεν άρχισε.

Από την επόμενη μέρα εσύ και το επιτελείο σου γυρίσατε όλη την Κεφαλονιά χωρίς να με ενημερώσετε ποτέ. Ακόμη έκλεισες το CARAVEL για ομιλία στην Αθήνα, όρισες ομιλητή και αβανταδόρο της αρεσκείας σου χωρίς να ενημερώσεις κανέναν. Και εδώ ήταν η διαφωνία μας. Ποιος σε είχε εξουσιοδοτήσει και εγώ δεν το ήξερα?
Όλες οι ομιλίες μου είναι καταγεγραμμένες και το φυλλάδιο μου υπάρχει. Ας μας υποδείξει ένας νομικός σε ποιο σημείο σε κατηγορώ. Εκτός αν νόμισες ότι είναι κατηγορία όταν είπα ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους.

Αντιθέτως εσύ δεν είσαι αυτός που διέδιδες και έγραφαν οι κολλητοί σου δημοσιογράφοι ότι είμαι γλάστρα?
Εσύ δε διέδιδες ψευδώς ότι μου έχεις πληρώσει όλα τα έξοδα του προεκλογικού μου αγώνα ακόμα και τους μισθούς του Αντιδημάρχου που έχασα?
Θυμάσαι? Μπροστά στον Παρίση σου είπα να σταματήσεις να λες ψέματα στον κόσμο.

Εσύ δεν είσαι που, πάνω στον πανικό σου μήπως χάσεις από μένα, έβλεπες παντού φαντάσματα να σε κυνηγάνε και έταζες χρήματα σε δημοσιογράφους για να με βρίζουνε? Θυμάσαι?
Κάποιοι δεν δέχτηκαν και μου το είπαν γιατί είναι άνθρωποι και άντρες. Δεν είναι ανθρωπάκια. Κάποιο όμως ανθρωπάκι δέχτηκε και ξέρεις ποιος είναι. Για φαντάσου!!
Αυτός που σε έβριζε δύο χρόνια. Τα δύο τελευταία χρόνια που πηγαινορχόσουν στην Κεφαλονιά. Είναι αυτός που γλείφει εκεί που φτύνει.

Εδώ πρέπει να ενημερώσω τον κόσμο για την αχαριστία και των δυο σας απέναντι στον Παρίση. Γιατί ενώ για χάρη του πήρες το χρίσμα του Βουλευτή, του ανταπέδωσες χολή και ξύδι.

Και για τον άλλο, τον υποτιθέμενο δημοσιογράφο, που όταν η τράπεζα του έπαιρνε το σπίτι , ο τότε βουλευτής Αλ. Παρίσης μπροστά μου πλήρωσε με δικά του χρήματα για να μη γίνει η κατάσχεση. Αυτός ανταποδίδοντας το καλό στον ευεργέτη του άρχισε να τον βρίζει από την επόμενη μέρα μέχρι και σήμερα. Η αχαριστία σε όλο της το μεγαλείο.

Και τώρα ας αναλύσω και εγώ τα αποτελέσματα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, στις 6-5-12 και 17-6-12.
Καταρχήν πρέπει να γνωρίζεις ότι ένα λιποτάκτης δεν έχει το δικαίωμα ούτε να μιλάει αλλά ούτε και να κρίνει μία μάχη στην οποία δεν έλαβε μέρος. Άσε λοιπόν τους άλλους να την κρίνουν.

Τη μάχη της 17-6-12, εσύ δεν μπορείς να την κρίνεις. Μπορεί μόνο να μιλάει και να κρίνει ο Πέτρος, η Σοφία και ο Σταύρος. Η Ν.Δ. με τον Πέτρο μπροστά πήρε 7.500 περίπου ψήφους ενώ με σένα πήρε 4.500 περίπου ψήφους. Η διαφορά σας είναι μεγάλη και η αποτυχία σου μεγαλύτερη. Πως είσαι πρώτος και αδικημένος? Εκτός από επικοινωνιολογία να μας μάθεις και μαθηματικά. Η διαφορά των 3.000 ψήφων είναι αυτή που έδιωξες από το κόμμα όταν παραιτήθηκαν οι τέσσερις υποψήφιοι και ξαναγύρισαν στις 17/6/12.

Αν αθροίσουμε τους ψήφους των κατά τα άλλα αξιόλογων δημοτικών συμβούλων που σε στήριζαν φτάνουν περίπου στις 4.000. Εσύ συγκέντρωσες 2.220. Οι δικοί σου ψήφοι που είναι? Κατηγορείς όλους και εμένα ακόμα πιο πολύ. Γιατί? Οι δικοί μου ψήφοι στον ίδιο κουβά με τους δικούς σου δεν πήγαν? Εγώ μάλιστα αύξησα το ποσοστό μου με 300 ψήφους. Ξέρεις γιατί έχασες και τις εκλογές και την ψυχραιμία σου? Έχεις πολλά χρόνια να έρθεις στη Κεφαλλονιά και στην Ιθάκη και δεν ήξερες τον κόσμο. Πέρασες τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς για άγριους, αμόρφωτους και πεινασμένους ιθαγενείς. Μπορεί να είσαι από την Κεφαλονιά αλλά δεν είσαι Κεφαλλονίτης. Τους περήφανους κατοίκους της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης δεν τους πληρώνουμε το φαγητό για να τους πάρουμε την ψήφο, δεν εξαγοράζουμε συνειδήσεις με σουβλάκια και μπύρες. Δεν χρειάζονται υπερόπτες και αλαζόνες. Το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα μας απέδειξε πως η επικοινωνία με τον κόσμο είναι να τον κάνεις να πιστεύει, και να βλέπει την ελπίδα για το αύριο, μέσα από τα δικά σου καθαρά μάτια και για να το πετύχεις πρέπει να είσαι επικοινωνιολόγος της ζωής. Εσύ δεν είσαι τίποτα από αυτά. Πιστεύεις ότι όλοι και όλα αγοράζονται με το χρήμα. Πλήρωσες και απόλαυσες την αποτυχία σου.

Βέβαια αν έκανες καμιά διακοσαριά τραπέζια ακόμα ίσως έφτανες τους 2.500 ψήφους που ήθελες.
Προχθές έκανες ένα ακόμα μεγάλο λάθος.

Τη λάσπη και τα βοθρολύματα τα πέταξες ψηλά και έπεσαν όλα πάνω σου. Είναι ώρα να πλυθείς, να αναλύσεις τα αποτελέσματα του χωριού σου, να μιλήσεις με τον εαυτό σου, να κάνεις την αυτοκριτική σου, να πεις δημόσια τα λάθη σου και να ξαναμπείς στον πολιτικό σου τάφο όπως κάνουν όλα τα καλά πολιτικά φαντάσματα του παρελθόντος.

Ο Συνυποψήφιος σου πολιτευτής

Σπύρος Γερ. Κουνάδης

Υ.Γ. ΄ Όταν μπεις, μην ξεχάσεις να ρίξεις τσιμέντο ταχείας πήξεως για να μην ξαναβγείς.




00 inkefalonia general ad 300X250