Περιφέρεια : Αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά στις εκδηλώσεις για τη μάχη του «Λάλα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012 14:28

Περιφέρεια : Αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά στις εκδηλώσεις για τη μάχη του «Λάλα»

Αντιπροσωπεία από την Κεφαλονιά στις εκδηλώσεις για τη μάχη του «Λάλα» Στην ετήσια εκδήλωση, που οργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας την περασμένη Κυριακή εις μνήμην των πεσόντων στη μάχη του «Λάλα», συμμετείχε αντιπροσωπεία και από την Κεφαλονιά.Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στην εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς & Ιθάκης, Σωτήρης Κουρής και η Περιφερειακή Σύμβουλος, Ειρήνη Στεφάτου, καθώς και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Κεφαλονιάς.


Επίσης, η Κεφαλονιά εκπροσωπήθηκε επάξια και από τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, υπό την διεύθυνση της Αρχιμουσικού, Αλεξίας Μαρτσέλου και του Προέδρου της, Ν. Φαμπιάτου.
Τέλος, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα των Πολιτιστικών Συλλόγων της Αρχαίας Ολυμπίας, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση στο κοινό έκανε η παρουσία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μπάλλος», που προήγαγε την ιδιαίτερη πολιτιστική κουλτούρα της Κεφαλονιάς, υπό την διεύθυνση της κ. Ελένης Λιναρδάτου και του Προέδρου, Σπύρου Πεφάνη.

Η μάχη του «Λάλα» - Σημαντική η συμβολή των Κεφαλλονιτών αγωνιστών

Η ιστορική μάχη του «Λάλα» έγινε τον Ιούνιο του 1821 και κρίθηκε σημαντική η νίκη των επαναστατημένων Ελλήνων στην Πελοπόννησο.
Η συμβολή των Κεφαλλήνων, που συμμετείχαν στη μάχη αυτή για τη μεγάλη νίκη, με αρχηγούς τους Ανδρέα και Κωνσταντίνο Μεταξά, Ευάγγελο Πανά, Γεράσιμο Φωκά, αναφέρεται ως μια από τις πλέον σοβαρές και αποτελεσματικές συμμετοχές των Επτανησίων στην Ελληνική Επανάσταση.

IMG 0742




00 inkefalonia general ad 300X250