Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015 07:11

Παράταση στην προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων

Παρατείνεται έως τις 26 Αυγούστου, η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων από τα φυσικά πρόσωπα, και έως τις 20 Αυγούστου για τις επιχειρήσεις. Αναδρομική ισχύ θα έχει η καταβολή του φόρου Πολυτελειας ακόμα και για τις δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί.

Η τραπεζική αργία φρέναρε και την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ένας στους τρεις φορολογούμενους δεν εχει στείλει τη δήλωση του στο taxis net και το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε παράταση στην παράταση. Νέα προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων είναι η 20η Αυγούστου και των φυσικών προσώπων η 26η Αυγούστου.

Στα εκκαθαριστικά σημειώματα των φετεινών φορολογικών δηλώσεων θα αποτυπωθεί η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης από το 10 στο 13% για όσους έχουν ΙΧ πάνω από 2.500 χιλιάδες κυβικά, εσωτερικές ή εξωτερικές πισίνες και σκάφη πάνω από 5 μέτρα.

Όσοι δεν εχουν υποβάλει δήλωση θα δούν στο εκκαθαριστικό τον αυξημένο φόρο, ενώ για όσους υπέβαλαν, ο φόρος θα επαναπροσδιοριστεί. Η διαφορά θα μπορεί να καταβληθεί στις προβλεπόμενες δόσεις του φόρου εισοδήματος.

Τις επόμενες ημέρες μισθωτοί και συνταξιούχοι με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ θα δουν μεγαλύτερες κρατήσεις καθώς ενεργοποιούνται οι αυξημένοι συντελεστές της εισφοράς αλληλεγγύης με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουρίου. Για τα χαμηλότερα εισοδήματα δεν υπάρχουν αλλαγές.

 

Πηγή: ert.gr




00 inkefalonia general ad 300X250