Διονύσης Μαρκάτος : Δύσκολη η κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο- απαιτούνται διεκδικήσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015 10:02

Διονύσης Μαρκάτος : Δύσκολη η κατάσταση στο Μαντζαβινάτειο- απαιτούνται διεκδικήσεις

ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΟΥ 2014 ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2015 και στα δύο νοσοκομεία του τόπου μας υπήρχαν σοβαρά προβλήματα έλλειψης ιατρών τόσο στον παθολογικό όσο και στον χειρουργικό τομέα. Δυστυχώς, όμως, αυτή η κατάσταση, όπως όλοι μας πληροφορούμαστε, οξύνθηκε περαιτέρω το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει αφόρητα η λειτουργία των νοσοκομείων μας.

 

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, κατά την ταπεινή μου γνώμη, όταν πλέον έχεις να αντιμετωπίσεις τόσα συσσωρευμένα προβλήματα έλλειψης ιατρών όχι μόνο για τα δύο νοσοκομεία του Νομού, αλλά κι επιπλέον για το Κέντρο Υγείας Ιθάκης, δεν επιλέγεις τον μαρασμό και την υποβάθμιση μιας υγειονομικής μονάδας παίρνοντας γιατρούς από αυτή για να σώσεις μία άλλη. Αλλά, αντίθετα, διεκδικείς να γίνουν το συντομότερο δυνατόν νέοι διορισμοί ώστε να ισορροπήσει ξανά το σύστημα. Όταν μάλιστα οι διορισμοί αυτοί έχουν εξαγγελθεί και τις 04/05/2015 ψηφίστηκε και σχετική τροπολογία.

ΑΝΤΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ να συντάσσεται με την άποψη αυτή, δυστυχώς μέσα από μια κοντόφθαλμη και μίζερη λογική στρέφεται ενάντια στο Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ επιζητώντας την αποστελέχωσή του, προκαλώντας βάναυσα τους γιατρούς του, το προσωπικό του και την τοπική μας κοινωνία.

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ καμία έκπληξη δεν προκαλείται από αυτή τη στάση του ιατρικού συλλόγου. Δεδομένου ότι αυτοί που πρωτοστατούν σήμερα εναντίον του Γ.Ν. ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ είναι οι ίδιοι που το 2011 απείλησαν το νοσοκομείο ότι θα προσφύγουν στον Εισαγγελέα εάν συνεχίζαμε να φέρνουμε επισκέπτες γιατρούς. Όπως μέλη του είναι κι όλοι εκείνοι που έχουν εκφραστεί επανειλημμένα με τον πιο χλευαστικό κι απαξιωτικό τρόπο για το ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ. Υπάρχουν και καταγεγραμμένα στοιχεία. Ευτυχώς που η μεγάλη πλειοψηφία των γιατρών του τόπου μας βρίσκεται μακριά από τέτοιου είδους αντιλήψεις.

ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΛΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΖΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ; ΤΟΤΕ, ΤΟΥΣ ΨΑΧΝΑΜΕ! Ας αφήσουν, λοιπόν, παράμερα οι διοικούντες τον ιατρικό σύλλογο τα όσα υποστηρίζουν κι ας σταθούν στο ύψος των περιστάσεων όπως, προς τιμήν τους άλλοι έπραξαν. (επιστημονικό συμβούλιο Γ.Ν.ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ)

   ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ο οποίος, σύμφωνα με την «Καλλικράτεια» αντίληψή του για την υγεία, δήλωσε ότι έχει ανάγκη ο Νομός από ΕΝΑ ισχυρό νοσοκομείο, υποδηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς κλείσιμο του Ματζαβινατείου, θα του έλεγα ότι θα ήταν προτιμότερο πριν κάνει τις δηλώσεις του αυτές να φρόντιζε να μάθει τι σημαίνει ΜΑΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ για το λαό της ΠΑΛΛΙΚΗΣ όπως και ποιοι είναι οι αγώνες που έχει δώσει αυτός ο λαός για να μείνει αυτό το νοσοκομείο όρθιο.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ δεν θα ενστερνιστεί τέτοιου είδους απόψεις και θα προσπαθήσει να υπάρξει ομαλή διέξοδος στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο Νομός.

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΑΡΚΑΤΟΣ    

πρώην Αν. Διοικητής Γ.Ν. Ληξουρίου




00 inkefalonia general ad 300X250