Σταύρος Λυκούδης: Το Μαντζαβινάτειο το παραλάβαμε από τους γονείς μας Νοσοκομείο και θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας πάλι Νοσοκομείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015 06:57

Σταύρος Λυκούδης: Το Μαντζαβινάτειο το παραλάβαμε από τους γονείς μας Νοσοκομείο και θα το παραδώσουμε στα παιδιά μας πάλι Νοσοκομείο

Εδώ και δύο ημέρες έχει δημιουργηθεί αναστάτωση από την πιθανολογούμενη μετακίνηση Ιατρού Παθολόγου από το Μαντζαβινάτειο στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας. Αυτό προέκυψε ύστερα από σχετικό έγγραφο του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ που ζητά τη γνωμοδότηση του αρμόδιο επιστημονικού συμβουλίου.


Είναι δεδομένο ότι εδώ και ένα και πλέον μήνα η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ γνωρίζει τα προβλήματα στην Υγεία συνολικά για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη αλλά και ειδικότερα. Μάλιστα ενώ τους προτάθηκε να ζητήσουν βοήθεια από άλλα Υπουργεία ουδέποτε αρμοδίως το έκαναν.

Οι Ιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό στο Νοσοκομείο υπερβάλουν εαυτό καθημερινά προσπαθώντας για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της Παλλικής και ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Έτσι συμβαίνει και στο Αργοστόλι και στη Σάμη και στο Βαθύ.


Καμία μετακίνηση ιατρού δε θα επιτρέψουμε να πραγματοποιηθεί στη λογική ''ας πεθάνει η κατσίκα του γείτονα για να επιζήσει η δικιά μου''. Λογικές τέτοιες οι οποίες όντως επικράτησαν κατά το παρελθόν ουδέποτε πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναεφαρμοστούν. Στη λογική αυτή φυσικά δεν πρέπει να υποπίπτουν Σύλλογοι ή Συμβούλια γιατί οι πολίτες της Κεφαλονιάς το κρίνουν αναλόγως.

Το Νοσοκομείο αυτό με τη βοήθεια όλων των πολιτών κατάφερε δύο τουλάχιστον φορές να περάσει μέσα από συμπλιγάδες και τα κατάφερε στο εξαιρετικά αντίξοο περιβάλλον των προηγούμενων ολέθριων κυβερνήσεων και τα κατάφερε. Τώρα όχι μόνο δεν θα φύγει κανένας Ιατρός αλλά θα στελεχωθεί το συντομότερο δυνατόν και αυτό πρέπει να το παλέψουμε με κάθε τρόπο.

ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ... ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΧΘΕΣ.

Αυτό είναι το μοναδικό που εν συνόλω πρέπει να επιδιώκουμε.

Σταύρος Λυκούδης

Πολιτικός Μηχανικός

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου Ανεξάρτητων Ελλήνων




00 inkefalonia general ad 300X250