Επεισόδιο στο Δημαρχείο για την ταμπέλα πληροφόρησης των τουριστών

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 12:44

Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Επεισόδιο είχαμε νωρίς το πρωί σήμερα στο Δημαρχείο της Κεφαλονιάς για μια ταμπέλα πληροφόρησης που είχε τοποθετήσει ο δήμος στο μπαστούνι κατά την έξοδο των τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια.

Το επεισόδιο προκάλεσαν καταστηματάρχες της παραλίας, οι οποίοι ζήτησαν τα ρέστα τόσο από τον αντιδήμαρχο τουρισμού κ Βαγγέλη Κεκάτο στην αρχή, όσο και από τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση εν συνεχεία, για την ύπαρξη της επίμαχης ταμπέλας πληροφόρησης των τουριστών.

Η εν λόγο ταμπέλα η οποία τοποθετήθηκε προχθές και ξηλώθηκε αυθημερόν, έδινε πληροφορίες στους τουρίστες πώς να φτάσουν στην πλατεία και την αγορά του Αργοστολίου, μέσω της οδού Ριζοσπαστών (ο δρόμος με τους Φοίνικες), που ενώ από το Δημαρχείο επιλέχθηκε γιατί ήταν ένα κλασσικό σημείο διέλευσης που θα έπρεπε οι τουρίστες να επισκεφτούν, από τους επαγγελματίες ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια να αποτραπεί η διέλευσή τους από την παραλία, γεγονός που πυροδότησε και τις αντιδράσεις.

Ο κ. Κεκάτος είχε μάλιστα σήμερα το πρωί είχε ραντεβού για αυτό το θέμα με έναν εκπρόσωπο των καταστηματαρχών, ωστόσο εμφανίστηκαν 30 άτομα τα οποία του επιτέθηκαν φραστικά (ένας καταστηματάρχης ζήτησε και την παραίτησή του). Ο αντιδήμαρχος τους εξήγησε ότι δεν υπήρχε δόλος σε αυτή την κίνηση, ενώ προτίθεται να βάλει και άλλες ταμπέλες («υπάρχει αναγκαιότητα σήμανσης» όπως είπε χαρακτηριστικά) σε όλους τους δρόμους . Το θέμα έκλεισε, όταν τονίστηκε ότι θα συζητηθεί σε επικείμενο δημοτικό συμβούλιο.




00 inkefalonia general ad 300X250