«Διαβήτης, η επιδημία του 21ου αιώνα»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 09:18

«Διαβήτης, η επιδημία του 21ου αιώνα»

Ενημέρωση με θέμα τον διαβήτη έγινε στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Ληξουρίου από τους καθηγητές Dr.Αντρέα Μελιδόνη και Dr. Αλέξανδρο Καμαράτο, στα πλαίσια της «γέφυρας» επίσκεψης Ιατρών, που έχει δημιουργηθεί από τις αρχές του 2011 μεταξύ του νοσοκομείου Ληξουρίου και Τζάνειου νοσοκομείου. Ρεπορτάζ: Μαρία Μουρελάτου – Μάκης Μοσχόπουλος


Την εισαγωγή έκανε ο Ιατρός κ. Γ.Κουρής και στην συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν οι αντιδήμαρχοι κ. Ε. Θεοφιλάτος και κ. Κεκάτος, ο Πρόεδρος του συλλόγου «φίλων του νοσοκομείου» κ.Γερουλάνος, ο διοικητής του νοσοκομείου κ.Μαρκάτος και ο Πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου κ.Γ. Θεοφιλάτος.


Στην παρουσίασή του ο Dr. Μελιδόνης επεσήμανε τα αίτια και την ανοδική πορεία του διαβήτη τα τελευταία χρόνια και τόνισε τους τρόπους πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσής του. O Dr.Καμαράτος εστίασε περισσότερο στο διαβητικό πόδι, δηλαδή σε αυτούς που κινδυνεύουν να ακρωτηριαστούν λόγο του διαβήτη.
Να αναφέρουμε ότι οι δύο καθηγητές με την ομάδα τους έκαναν εξέταση/διάγνωση αφιλοκερδώς από το πρωί στο «Μαντζαβινάτειο» νοσοκομείο Ληξουρίου, όπως γίνετε και με άλλες ομάδες Ιατρών άλλων ειδικοτήτων που δεν υπάρχουν στο νησί μας, τιμώντας έτσι και τον όρκο τους στον Ιπποκράτη.


Μαζί τους ήταν και η Ιατρός κα. Νόπη Αλεξανδροπούλου η οποία ειδικεύεται εδώ και 1 χρόνο και σύντομα θα είναι διαβητολόγος. Έτσι θα αναλάβει το 1ο διαβητολογικό Ιατρείο στην Κεφαλονιά το οποίο θα στεγάζετε στο νοσοκομείο του Ληξουριού σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του διοικητή του κ. Δ. Μαρκάτου.