Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κωνστανάτου «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ»

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 26 Μαΐου 2012 01:19

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Κωνστανάτου «Ο Έλληνας αντιβασιλέας του Σιάμ»

Η παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Γιάννη Κωνσταντάτου γιά την συναρπαστική ζωή και τα κατορθώματα ενός Κεφαλλονίτη που έφτασε να κυβερνά ένα ολόκληρο κράτος της ΑσίαςΜε εκπλήξεις όπως η παρουσία των δύο απογόνων του ήρωα του βιβλίου "Κωνσταντίνος Γεράκης -Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ ΤΟΥ ΣΙΑΜ ", ο συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντάτος υποδέχθηκε τους καλεσμένους του στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του απο τις εκδόσεις ΙΒΙΣΚΟΣ στο Πολιτιστικό κέντρο Μίκης Θεοδωράκης της Αργυρούπολης, την Κυριακή το απόγευμα, 20 Μαΐου 2012. Χορηγός επικοινωνίας το FOCUS WEB TV.


Ο Κωνσταντίνος Γεράκης " πρωταγωνιστής" του βιβλίου είναι ένα αληθινό πρόσωπο που έζησε γύρω στα 1600 στην Κεφαλλονιά και ενέπνευσε τον συντοπίτη του συγγραφέα να γράψει ένα μυθιστόρημα όπου η αλήθεια και η φαντασία συνθέτουν μια συναρπαστική αφήγηση .
Ο Κωνσταντίνος Γεράκης αποχαιρέτησε τον Αίνο και τη μητέρα του για να ακολουθήσει το ένστικτο του , την θάλασσα , τα καράβια και την οδό των θαλασσοπόρων της εποχής στα πέρατα της γης έως ότου ... άραξε στο Σιάμ .


Στη σημερινή Ταϋλάνδη ο χαρισματικός Κεφαλλονίτης δούλεψε σκληρά η και αδίστακτα μερικές φορές´ , κέρδισε την εύνοια του βασιλέα ο οποίος τον έχρισε Υπουργό Εμπορίου και εν τέλει Πρωθυπουργό και Αντιβασιλέα του Σιάμ . Ο Κωνσταντίνος Γεράκης αγάπησε το χρήμα , τη δόξα , τα αξιώματα, την τρυφηλή ζωή αλλά κατόρθωσε με την εξυπνάδα και τις ικανότητες του να θέσει τα θεμέλια ενός μεγάλου κράτους της Ασίας .
Το μυθιστόρημα του Γιάννη Κωνσταντάτου παρουσίασαν ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών , οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου(FOCUSWEBTV) και Γιάννης Μακρυγιάννης(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) , η Πρόεδρος της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας Ελένη Κονοφάου , ο ηθοποιός Μάξιμος Μουμούρης διάβασε αποσπάσματα ενώ η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη συντόνισε την παρουσίαση .

Η Ειρήνη Νικολοπούλου τόνισε ,παρουσιάζοντας το βιβλίο ότι:
"Ο συγγραφέας Γιάννης Κωνσταντάτος ο Κεφαλλονίτης Γιάννης έχει συγγράψει ένα βιβλίο για διεθνή κυκλοφορία ,έγραψε ένα μυθιστόρημα ελληνικό πρωτίστως ,ανέσυρε μια ιστορία ελάχιστα γνωστή αρα έχει κ ενδιαφέρον δημοσιογραφικό αλλά ο τρόπος που έγραψε είναι από τους πιο ελκυστικούς και μοντέρνους τρόπους για να παρουσιάσεις και να επαναπροβάλλεις την Ελλάδα και την ελληνική ιστορία
Ένας νέος λοχαγός Κορέλι μας περιμένει έχω την αίσθηση την διαίσθηση και την ευχή να γίνει ταινία , γιατί το βιβλίο είναι πάνω από όλα ένα συναρπαστικό script έτοιμο για ταινία του Hollywood , η του δικού μας Γιάννη Σμαραγδή ."

Φαίη Μαυραγάνη: « Ο πρωταγωνιστής του βιβλίου του Γιάννη Κωνσταντάτου, Κωνσταντίνος Γεράκης αναδεικνύει τον Έλληνα που μπορεί να μεγαλουργήσει σήμερα περισσότερο από ποτέ, μπορούμε να δείξουμε ότι έχουμε έναν τέτοιο Έλληνα μέσα μας».
Μάξιμος Μουμούρης: «Το βιβλίο έχει πολύ έντονα κινηματογραφικά στοιχεία και είναι ένα καταπληκτικό έργο για τον Έλληνα».
Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς: « Διαβάζοντας το βιβλίο αισθάνθηκα υπερήφανος γιατί ο πρωταγωνιστής έχοντας αναχείρας τον Όμηρο και τον Θουκιδίδη, κατάφερε να φτάσει στο πιο ψηλό αξίωμα του Σιάμ».
Ελένη Κονοφάου: « Πιστεύω ότι το βιβλίο θα έχει καλή πορεία και θα αγκαλιαστεί από το κοινό, όπως αγκαλιάστηκε και από εμάς που το διαβάσαμε».
Γιάννης Μακρυγιάννης: « Είναι μεν ένα μυθιστόρημα, αλλά έχει πολύ έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, διότι αναφέρεται σε έναν Έλληνα πολιτικό που διέπρεψε στο εξωτερικό τον 17ο αιώνα».
«Το μυθιστόρημα αυτό αποτελεί την υλοποίηση ενός παιδικού ονείρου μου, όταν 10 χρονών άκουγα στην ακροθαλασσιά του Κατελειού, ενός μικρού ψαροχωρίου της Κεφαλονιάς, να μιλάνε οι ψαράδες για τον Γεράκη, τον αντιβασιλέα του Σιάμ. Η φαντασία και περιέργεια μου φούντωνε να μάθω περισσότερα γι αυτόν τον τρομερό Κεφαλλονίτη ναυτικό, που ναυάγησε κάποτε στο εξωτικό Σιάμ και το κυβέρνησε αποτελεσματικά για πάρα πολλά χρόνια» είπε, μεταξύ των άλλων, ο κ. Γιάννης Κωνσταντάτος κλείνοντας την εκδήλωση και ευχαριστώντας τους εκατοντάδες παριστάμενους σε αυτή, αλλά και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της, καταχειροκροτούμενος.
Την παρουσίαση του βιβλίου τίμησαν με την παρουσία τους οι απόγονοι του Κωνσταντίνου Γεράκη πολιτικοί και εκπρόσωποι της τοπικης αυτοδιοίκησης ,ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαικής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνος Καρβούνης , ο Γενικός Διευθυντής του Focuswebtv Φώτης Μάνταλος ,και πλήθος κόσμου .
Φώτης Μάνταλος ,Γενικός Διευθυντής του Focuswebtv: «Το FocusWebTV και ο πρόεδρος του κ. Άγγελος Παγώνας στηρίζουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τα γράμματα. Είμαστε χαρούμενοι που, ως χορηγοί, δύο «διαμάντια» του σταθμού μας, η κ. Ειρήνη Νικολοπούλου ως ομιλήτρια και η κ. Φαίη Μαυραγάνη ως συντονίστρια πήραν μέρος στην παρουσίαση του εκπληκτικού ιστορικού μυθιστορήματος του Γιάννη Κωνσταντάτου, ενός ανθρώπου που εκτός από καλός συγγραφέας πιστεύουμε ότι θα διακριθεί στον πολιτικό στίβο»
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ο Γιάννης Κωνσταντάτος συγγραφέας/επικεφαλής αντιπολίτευσης δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, καλεσμένος στο studio του Focus Web TV μιλάει στην Φαίη Μαυραγάνη σε «ΠΡΩΤΟ ΕΝΙΚΟ». Μαζί συζητούν για το καινούργιο του βιβλίο, «Ο Έλληνας Αντιβασιλέας του Σιάμ » ,για την πολιτική, για την Αργυρούπολη, για την οικογένεια του αλλά και για την μεγάλη του αγάπη την Κεφαλονιά.