Συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Κεφαλονιάς, Σάμης & Ιθάκης

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 14:13

Συμμετέχουν στην απεργία οι εργαζόμενοι των Νοσοκομείων Κεφαλονιάς, Σάμης & Ιθάκης

Το ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κεφαλονιάς και Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 9/4/14 και διεκδικεί: Άμεση διακοπή της διαθεσιμότητας των φυλάκων-νυκτοφυλάκων και των οδηγών ασθενοφόρων των νοσοκομείων & Κ.Υ. Σάμης και Ιθάκης και ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που θα διακινδυνεύσει την υγεία και τη ζωή των ασθενών συμπολιτών μας, ενώ τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα τα αφήσει στο δρόμο.

· Δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους τους εργαζόμενους, άνεργους, ανασφάλιστους και μετανάστες. Να μην ιδιωτικοποιηθούν οι υπηρεσίες υγείας όπως είναι η φύλαξη, τα πλυντήρια, τα μαγειρεία, η τεχνική, διοικητική υπηρεσία και τα ιατρικά εργαστήρια οδηγώντας τους υπαλλήλους σε απόλυση και το λαό να πληρώνει επιπλέον χρήματα για την ιδιωτικοποίηση αυτών των υπηρεσιών.

· Κατάργηση του μέτρου της αξιολόγησης που θα οδηγεί το 15% των υπαλλήλων κάθε χρόνο σε απόλυση και θα αντικαταστάται από εργαζόμενους , που νοικιάζουν ΜΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες. ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ.

· Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία και άμεση καταβολή των χρωστούμενων δεδουλευμένων υπερωριών, αδειών και ρεπώ.

· Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για να μειωθεί η ανεργία, που έχει φτάσει στους νέους στο 60% και για να λειτουργήσει η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην «Πτέρυγα Βεργωτή».

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ