Έκθεση Βιβλίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 31 Μαρτίου 2014 10:14

Έκθεση Βιβλίου από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, διοργανώνει στον χώρο του σχολείου Έκθεση Βιβλίου από τις 31 Μαρτίου ως τις 2 Απριλίου 2014, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 9:30 π.μ. ως τις 12:30 μμ καθημερινά.

Επιπλέον, κατά το ίδιο τριήμερο η εικονογράφος παιδικών βιβλίων κ.Ναταλία Καπατσούλια θα βοηθήσει τους μαθητές του σχολείου μας να εικονογραφήσουν τα δικά τους βιβλία, με τέχνη και μεράκι!

Γιατί η μάθηση πρέπει να είναι χαρά. Γιατί η φαντασία αποζητά διέξοδο στη δημιουργικότητα. Γιατί το βιβλίο είναι το εισιτήριο για τα πιο περιπετειώδη ταξίδια... για όλ' αυτά προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να επισκεφτούν την έκθεσή μας και να περιηγηθούν στον πολύχρωμο κόσμο της γνώσης και της απόλαυσης!

Λίγα λόγια για τη Ναταλία Καπατσούλια

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και Γελοιογραφία, Σκίτσο και εικονογράφηση στο εργαστήρι του Σπύρου Ορνεράκη.
Δίδαξε σε φροντιστήρια ξένων γλωσσών προτού αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει βιβλία των σημαντικότερων Ελλήνων συγγραφέων παιδικής λογοτεχνίας. Η εργογραφία της περιλαμβάνει περισσότερους από εκατό τίτλους


Έχει βρεθεί τρεις φορές στη βραχεία λίστα των κρατικών βραβείων εικονογράφησης, και μία στη βραχεία λίστα των βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω».
Συνεργάστηκε με το εθνικό κέντρο βιβλίου στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας και επισκέφτηκε σχολεία στην Αθήνα, την Κατερίνη και την Κεφαλονιά καθώς και το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας στο Βόλο για εργαστήρι με μεταπτυχιακές φοιτήτριες του Παιδαγωγικού τμήματος.


Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Σλοβακία και την Ιαπωνία.