Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο ΤΕΙ για τη διαχείριση των αποβλήτων στα Ιόνια

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 18 Μαρτίου 2014 14:40

Ενδιαφέρουσα ημερίδα στο ΤΕΙ για τη διαχείριση των αποβλήτων στα Ιόνια

Ημερίδα για τη διαχείριση των αποβλήτων από τον αγροτικό και το βιομηχανικό τομέα στα Ιόνια Νησιά διοργάνωσε σήμερα το πρωί το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στα πλαίσια των δράσεων του Ιδρύματος για τη Δια Βίου Μάθηση.

Στο πρώτο μέρος της ημερίδας ο Επίκουρος Καθηγητής του ΤΕΙ κ. Παύλος Μπουχάγιερ αναφέρθηκε στην ανάγκη σίτισης  του παγκόσμιου πληθυσμού ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις αλλά και στις μεθόδους σύγχρονης και αποτελεσματικότερης καλλιέργειας της γης, τονίζοντας την ατομική ευθύνη αλλά και την ευθύνη της πολιτείας για την αποτελεσματικότερη προστασία του περιβάλλοντος.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Καθηγητής  του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου Βασίλης Γκέκας , ο οποίος αναφέρθηκε στη διαδικασία της επεξεργασίας και αξιοποίησης των αποβλήτων των βιομηχανικών μονάδων παραγωγής γάλακτος, παρουσιάζοντας το παράδειγμα της Κύπρου.

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε η κα  Ευσταθία Σκώττη, Καθηγήτρια Εφαρμογών του  ΤΕΙ η οποία παρουσίασε την ενημερωτική πλατφόρμα για την επεξεργασία και τη διαχείριση αποβλήτων αγροτικού τομέα στα Ιόνια Νησιά.

Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησε συζήτηση  με το κοινό.

Στην ημερίδα παρευρέθηκαν εκπαιδευτικοί και  σπουδαστές του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ , καθώς επίσης και τυροκόμοι που δραστηριοποιούνται στην Κεφαλονιά.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://ionianagrowaste.webnode.gr/

Χρήστος Λαμπράκης - Μαρία Κουρκουμέλη

CAM00013

CAM00023

CAM00024

CAM00028

CAM00031

CAM00033




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ