Ανακοίνωση Μιχάλη Μαρκάτου για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Μαΐου 2012 17:21

Ανακοίνωση Μιχάλη Μαρκάτου για τις εκλογές

Συνάδερφοι, Για τις εκλογές της 6ης Μαΐου πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε κάτι: "Άν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα θα τις είχαν καταργήσει."

Με τις εκλογές δεν γίνονται ανατροπές, ούτε λύνονται ριζικά τα προβλήματα. Αυτά προϋποθέτουν και απαιτούν αγωνιστικά κινήματα και τα πολιτικά και οργανωτικά όργανα αυτών των κινημάτων.

Με απλά λόγια, την επαναστατική συνείδηση και οργάνωση της λαϊκής οργής στο δρόμο.

Συνάδερφε, μικρέ έμπορα, βιοτέχνη, αυτοαπασχολούμενε,

στα χρόνια που περάσανε σου είπαν ψέματα και σήμερα σε οδηγούν στην εξαθλίωση και στην μιζέρια.

Τι μας έλεγε ο τότε πρωθυπουργός κ. Σημίτης της 2/1/2002 όταν και μπήκαμε στο ευρω; "Με το ευρώ γίνετε παράλληλα η ελληνική οικονομία πιο ισχυρή, πιο ανταγωνιστική και πιο αποτελεσματική στην αξιοποίηση της συμμετοχής μας στην ΕΕ."

Αυτά και τόσα άλλα έλεγε, που μαζί με τον σημερινό κ. Παπαδήμο (διοικητή τότε της τράπεζας Ελλάδος) ποζάριζαν στις τηλεοπτικές κάμερες.

Και σήμερα η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη τους είναι να έχουμε 1,500,000 ανέργους, να πεθαίνει ο κόσμος στον δρόμο για ένα κομμάτι ψωμί, τα δημόσια νοσοκομεία να υπολειτουργούν, χιλιάδες μαγαζιά να κλείνουν και τα παιδιά μας στα σχολεία να μην έχουν πετρέλαιο να ζεσταθούν.

Να σας θυμίσω και άλλα;

1981: Το τότε κατεστημένο, οι νταβάδες τους, τα κόμματα τους και τα ΜΜΕ, μας έλεγαν σε όλους τους τόνους ότι η είσοδος στην ΕΟΚ θα είναι "παράδεισος", και ότι θα τρώμε με "χρυσά κουτάλια". Ο "παράδεισος" ήταν η κόλαση που σήμερα ζούμε και τα "χρυσά κουτάλια" η λεηλασία και η πτώχευση του ελληνικού λαού.

Δεκαετία του 1990: Η υστερία υπέρ του Μάαστριχ. Ο μονόδρομος ο οποίος θα οδηγήσει την Ελλάδα πάλι στις πύλες του "παραδείσου".

Δεκαετία 2000: ΟΝΕ: Στην δεκαετία αυτή ο "παράδεισος" και τα "χρυσά κουτάλια" ήταν η είσοδος στην ΟΝΕ!! Πάλι σύσσωμο το καθεστώς, τα κόμματα του, αφινίασαν για να μας πείσουν ότι η είσοδος μας στην ΟΝΕ ήταν μέγα "εθνικό επίτευγμα".

"Επίτευγμα" το οποίο υποσχόταν "διαρκή ανάπτυξη" και "εξασφάλιση" της Ελλάδος από κάθε κίνδυνο!!!

Είχαμε τέτοια "ανάπτυξη" και τέτοια "εξασφάλιση" που μας οδήγησαν σε αυτή τη δεκαετία της ολικής χρεοκοπίας και της ανοικτής δικτατορίας των μαφιόζων του χρήματος.

Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη, πολύ κρίσιμη, ιστορική καμπή. Ή να διαλέξουμε αυτό το οικοδόμημα της Ευρω-χουντικής αποικιοκρατίας της ΕΕ και των ανδρείκελων τους ή να συμβάλουμε με την ψήφο μας να ανατρέψουμε αυτούς τους συσχετισμούς των διεθνών ληστών και δημίων μας.

Ούτε πρέπει να μας ξεγελάσουν και να δώσουμε δύναμη στις "χρυσές" εφεδρείες του καθεστώτος και τους τάχα "αντιμνημονιακούς" που όμως στηρίζουν την ΕΕ και το ευρώ.

Στο ιστορικό σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, το ΚΚΕ, αντικειμενικά αποτελεί τη μόνη, ισχυρή πολιτική δύναμη αντίστασης στους ολοκληρωτικούς, στρατηγικούς σχεδιασμούς της ΕΕ , του κεφαλάιου και του ιμπεριαλισμού.

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί ΕΒΕ και οι φτωχοί αγρότες, οι άνεργοι, η νεολαία και οι γυναίκες του μόχθου, αυτό που πρέπει να πράξουν απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση που εξαπέλυσαν τα μονοπώλια για να διασωθούν από την καπιταλιστική κρίση, είναι να καταδικάσουν το πολιτικό τους προσωπικό δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και τα κόμματα που υπηρετούν τον ευρωμονόδρομο.

Οι εκλογές είναι ένα πρώτο βήμα, όπου η ενίσχυση του ΚΚΕ θα αποτελέσει το εφαλτήριο για νέους αγώνες. Η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δώσει θάρρος και αισιοδοξία στο λαό να γίνει αυτός πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να κάνει το πρώτο βήμα για την οργάνωση της δικής του εξουσίας.

Συμφέρον έχει ο λαός να ακολουθήσει την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που θα είναι και η ουσιαστική διέξοδος προς το συμφέρον του αλλά όχι προς το συμφέρον του κεφαλαίου. Ο λαός θα κερδίσει εφόσον τα μονοπώλια χάσουν. Εφόσον ανατραπεί η εξουσία του κεφαλαίου.

Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς. Μονομερή διαγραφή του χρέους γιατί ο λαός δεν πήρε δεκάρα από τα δάνεια που πήγαν για τις ανάγκες του κεφαλαίου. Κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής για να αποδεσμευτούν οι αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας και να καλυφθούν οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες..

Σας καλώ όλους και ειδικά τους συναδέλφους μικρούς ΕΒΕ που πλήττονται όπως και 'γω, από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και βιώνουν τον αργό και βασανιστικό θάνατο του εμποράκου, να ψηφίσουν το ΚΚΕ και να περάσουν στην αντεπίθεση την άλλη μέρα των εκλογών, ώστε να αποδυναμωθεί και άλλο η πλουτοκρατία, να δυσκολέψουμε και να αποτρέψουμε το έργο της, ώστε να μη περάσουν και άλλα αντιλαϊκά μέτρα και άλλα μνημόνια. Δεν εύκολος ο δρόμος του αγώνα αλλά είναι μονόδρομος για το λαό. Μαζί με τους εργαζόμενους να οργανώσουμε την πάλη για την κατάκτηση τις λαϊκής εξουσίας.

Μιχάλης Μαρκάτος

Έμπορος