Μαθήματα Πυρόσβεσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 00:10

Μαθήματα Πυρόσβεσης στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η άσκηση του Πυροσβεστικού Σώματος στο Έκτο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου.

Τα παιδιά ήταν ενημερωμένα από τους δασκάλους τους για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τέτοιες έκτακτες καταστάσεις με ψυχραιμία και παρακολούθησαν την άσκηση με προσοχή και ενθουσιασμό.

Ρεπορτάζ: Αιμιλία Παυλάτου

Μετά το πέρας της άσκησης, οι εκπαιδευτές Α/Πυροσβέστης Παπαναστασάτος Διονύσης και Α/Πυραγός Βερβενιώτης Παναγιώτης μίλησαν στα παιδιά για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση Πυρκαγιάς και έκαναν παρουσίαση στα παιδιά και τους δασκάλους για τη χρήση των πυροσβεστήρων που υπάρχουν στα σχολεία, μάλιστα κατάσβεση με πυροσβεστήρα πραγματοποίησαν και τρεις τολμηροί δάσκαλοι του σχολείου!

Έπειτα ακολούθησε προβολή DVD με θέμα την αποστολή και πολλές από τις δραστηριότητες του Πυροσβεστικού Σώματος. Η ομάδα των Πυροσβεστών που πραγματοποίησε την άσκηση και την εκπαίδευση των μικρών μαθητών ήταν άριστα οργανωμένη, στο τέλος μοίρασαν φυλλάδια με χρήσιμες συμβουλές και οδηγίες.

Τα παιδιά ήταν χαρούμε καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης και έδειξαν να συμπαθούν ιδιαίτερα τους Πυροσβέστες, κάποια απ' αυτά τους αγκάλιασαν και συζήτησαν μαζί τους για εμπειρίες που είχαν με τη φωτιά!

Ήταν η πρώτη φορά που διοργανώθηκε κάτι τέτοιο σε δημοτικό σχολείο, ήταν σίγουρα μια πολύ εποικοδομητική εμπειρία για τα παιδιά και τους δασκάλους και ελπίζουμε να συνεχίσουν και στο μέλλον να πραγματοποιούνται τέτοιες ενέργειες.

Εικόνα 2301: Ο Υποδιοικητής Βασίλειος,Σορδάτος Ο Διευθυντής του 6ου σχολείου κος Διονύσης Πυλαρινός, η Πυραγός Θεοδώρα Γόντικα, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς & Ιθάκης κα Σοφία Μαροπούλου και η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων κα Ντίνα Βασιλάτου.

Ο Υ/Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος κος Βασίλειος Σορδάτος επισήμανε « Στα πλαίσια της ετήσιας τριήμερης άσκησης, πραγματοποιήθηκε σενάριο εκδήλωσης πυρκαγιάς στο λεβητοστάσιο του 6ου δημοτικού σχολείου. Αμέσως στον τόπο του συμβάντος κατέφθασαν τρία πυροσβεστικά οχήματα, η πυραγός κα Γόγκικα Θεοδώρα και 10 άντρες. Με χρήση νερού και αφρού η πυρκαγιά κατεσβήσθη άμεσα και η άσκηση στέφθηκε με επιτυχία».

Στην άσκηση παρευρέθηκε επίσης η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κεφαλονιάς& Ιθάκης κα Σοφία Μαροπούλου που μας είπε τα εξής «Για αυτή τη σημαντική άσκηση που έγινε σήμερα πρέπει να ευχαριστήσω 3 ομάδες ανθρώπων. Πρώτα το Πυροσβεστικό Σώμα του δήμου που αποδέχτηκε να γίνει η άσκηση σε ένα χώρο με μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Δεύτερον, το διευθυντή του 6ου δημοτικού σχολείου κο Πυλαρινό Διονύση και το σύλλογο διδασκόντων, που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να γίνει η άσκηση στο χώρο του σχολείου και τρίτον, τα παιδιά που παρακολούθησαν αυτή την εκδήλωση».

Η κα Ντίνα Βασιλάτου, προϊσταμένη εκπαιδευτικών θεμάτων ανάφερε: «και άλλες φορές έχουν γίνει, όχι τέτοιου είδους επιδείξεις, αλλά επαφές εκπαιδευτικές με την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη μορφή ενημέρωσης και όχι του βιωματικού στοιχείου που είδαμε σήμερα, που είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει να γίνει σε όλα τα σχολεία από του χρόνου. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στη σημερινή δραστηριότητα».

Ο Διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου κος Διονύσης Πυλαρινός δήλωσε: « Ως διευθυντής του σχολείου θέλω να πω ότι ήταν μια καλή ευκαιρία για να δουν τα παιδιά και να εμπεδώσουν οι μεγαλύτεροι, οι συνάδελφοι κυρίως, τη χρήση των πυροσβεστήρων και πώς λειτουργούμε σε περίπτωση κατάσβεσης πυρκαγιάς. Ως εκ τούτου ήταν πολύ εποικοδομητική η σημερινή μέρα και μάθαμε κάτι το οποίο ενδέχεται να μας φανεί χρήσιμο στο μέλλον».